lördag 3 januari 2009

Mjukstart 2009

Vilodagar från det mer intensiva bloggandet och bra läsning har inlett året. Rekommenderar Obamas bok "Min far hade en dröm" för de som vill lära känna personen Barack Obama lite bättre.

fredag 2 januari 2009

Min artikel i dagens Dagen

Idag är min jul- och nyårsartikel om grundläggande värderingar för en bättre värld publicerad i Dagen. Läs den här

torsdag 1 januari 2009

2009 blir ett bra år

Allt blir som vi vill och gör det till, men ibland händer andra saker också. Jag tror att 2009 blir bra.

onsdag 31 december 2008

Året 2008 tar slut – vad minns jag?

JANUARI
Jag bloggade om lärare, välkomnade vår nya landshövding Lars Bäckström (v) och uttryckte min avsky över den kriminella världen. Bengt Svensson, rikspolischefen (som då var tf), fick mitt gillande över sin ambition. Min första blogg om önskan att få Barack Obama till vita huset publicerades.
Trevlig middag hos en av mina mostrar inledde året, idrottsgalan i Skövde var trevlig liksom Folkpartiets konferens på Lundsbrunn.

FEBRUARI
Inleddes med en trevlig middag med Centerpartiet som hade stort möte i Skövde. En vecka i Spanien med skön avkoppling, flera bloggar om Obama och Melodifestivalen som rullar igång i TV-rutorna och ett bra årsmöte med Folkpartiet i Skövde där jag fick förnyat förtroende som ordförande.

MARS
Jag ger mig in i debatten om fildelning. Den pågår fortfarande… Jag skriver mer om skola och om melodifestivalen. Svenska blir officiellt språk i Sverige!

APRIL
Vi har årsmöte med Folkpartiets länsförbund i Skaraborg. Jag skriver kritiskt om lärarutbildningen och striden om ekonomiska villkor för att bedriva en likvärdig utbildning för eleverna på Rydskolan i Skövde blossar upp på allvar. Jag fortsätter att supporta Obama.
Socialdemokraterna börjar sin långa räcka av knepiga utspel.
Jag deltar på Folkpartiets riksmöte i Västerås.

MAJ
Skövde HF vinner SM-guld! Mona Sahlin börjar redan att tappa väljarstöd inom och utom S. Obama är en allt starkare kandidat. Charlotte Perelli gör ett bra jobb i ESC, men placerar sig inte som vi hoppas.
Samtal förs kontinuerligt om hur Rydskolans framtid ska se ut, terminen är på väg att ta slut men skolnämnden lämnar inga besked. I telefon säger skolnämndens ordförande att det kommer att lösa sig, men att det måste ske på rätt vägar. Bara det löser sig är min kommentar. Så kommer ”dräparen” via tidningen: ”Inga extra resurser till Rydskolan säger skolnämndens ordförande. Ekonomin är i balans.” Folkpartiet meddelar allianspartierna att vi inte kommer att sitta tysta. Skövdeborna har rätt att veta var vi står och eleverna på Rydskolan har rätt till en likvärdig utbildning. Vi, Fp, går ut i media.
Jag blir helt sjukskriven.

JUNI
Nationaldag, skolavslutning och oro för Rydskolan – som ser ut att till slut lösa sig.
Jag debatterar med ett antal Sverigedemokrater, liksom om FRA och önskar alla en bra sommar.
Jag skriver en artikel om ”Barnens villkor i samhället” som publiceras i flera tidningar och väcker uppmärksamhet. Robert Wells, artisten och min gamle kamrat, skriver ett bra inlägg i Expressen om musikskolornas plats i Sverige. Mer om FRA där begreppen blandas och misstolkas med eller utan flit.

JULI
Jag var fortsatt sjukskriven och sommaren blev inte vad jag önskade pga av det.

AUGUSTI
Tar det fortsatt lugnt, det är OS i Kina, Ryssland går in i Georgien.

SEPTEMBER
Presidentskapet i USA blir en allt mer spännande kamp. Jag testar mig och får reda på att jag är en Obama-anhängare på ”riktigt”. Alliansen i Skövde träffas på torget och firar två år vid makten genom att bjuda på kaffe och kaka. Lotta Engberg tar över ett sargat Bingo-Lotto och gör succé. Lotta Bromé får välförtjänt pris. Jag skriver om lärare igen och har börjat arbeta deltid.

OKTOBER
Folkpartiet i Skaraborg samlas för en arbetsdag i Falköping. Den rödgröna sörjan fyller media och cirkus Sahlins stöd rasar ytterligare. Jag tror fortsatt på Obama. Fritt fall för världsekonomin. Reinfeldt krossar Mona Sahlin i ett antal debatter.

NOVEMBER
Är i USA, New York, och upplever när Obama vinner presidentvalet. Vilken glädje!
Jag och frun blir farfar och farmor till en jättego´ tjej i Göteborg. Fantastisk glädje och känsla på många sätt! Får krafter efter välbehövlig semester och börjar arbeta lite mer.
Fortsatt debatt om fildelning och IPRED i media och på bloggen. Jul på Liseberg med allsång var en rolig upplevelse.

DECEMBER
Lucia, avslutning på året, ett par fina vinterdagar och en bra konferens med gruppledarna för Folkpartiet på Lidingö. Jag medverkar i TV-programmet ”Skolfront” och skriver mer om skola på bloggen. Firar jul med hela familjen och ser fram emot ett suveränt 2009. Summerar och ser att Skövde, min hemstad, växer något alldeles fantastiskt bra. Det ska fortsätta....

Aftonbladet skriver om Facebook och censur, DN om förhandlingsvilja, Dagen om att EU:s tillträdande ordförande försvarar Israel. Det finns mycket att blogga om även nästa år.:-)

GOTT NYTT ÅR!

tisdag 30 december 2008

Fyrverkeriolyckor är föräldrars ansvar

Allt för många olyckor sker med fyrverkeri. Föräldrar måste ta ansvar för vad barnen gör. Barn är personer under 18 år. De får inte handla fyrverkeri, att langa är olagligt. Det är ledsamt att försäljningen inte kan få ske på allmänt lätttillgängliga ställen. Men felet är föräldrarnas, inte ungdomar och inte handlarnas.

Onyttan med nya ord

Jag häpnar! Vem har behov av dessa ord? Inte jag.
ADV – enkelt råd vid diffusa sjukdomssymptom (bildat av Alvedon, dricka, vila)
bloggbävning – att väldigt många bloggsidor samtidigt behandlar ett ämne
burkini – baddräkt med långa ärmar och ben
gatustickning – utsmyckning i form av en stickning runt exempelvis en lyktstolpe
skynka – visa att man är för eller emot exempelvis ett bygge genom att hänga ut ett skynke i en viss färg utanför sitt fönster
ödleplåster – plåster som efterhärmat de sugkoppar som finns på en geckoödlas fötter
Språkrådet har som uppgift att följa och främja språkens utveckling i landet. Hittills har rådet publicerat två böcker med nya ord. En tredje är planerad att komma inom några år.
DN listar ännu fler "nya ord".

Fredrik Lindströms program om svenska språket innehöll flera bra inslag. Bland annat ett om nya ord. de bör ha funnits med ett tag och nått en ganska stor spridning i det talade vardagsspråket för att tas upp som nya officiellt antagna ord i det svenska språket. Det tycker jag också! Att slänga in ord för att det är kul ger ett språk med en massa "döda ord" som saknar relevans över tid.

måndag 29 december 2008

Sol

Vi ser solen, det är vintrigt tack vare frosten. Idag kan man ta fina vinterbilder. Det var längesedan.

söndag 28 december 2008

Vapenvila NU

Vapenvila och förhandling krävs nu för att omvärlden ska kunna ta Israel och Palestina på allvar. FN:s säkerhetsråd kräver eld upphör. Oskyldiga dödas i detta för mig ofattbara sätt att försöka lösa gamla oförrätter. Hamas sänker sig till allt lägre nivå i denna konflikt som närmast liknar en fullständig massaker.
Denna konflikt måste komma till en slutlig tvåstatslösning nu. Här är länkar till artiklar om vad som hänt det senaste dygnet för den som vill läsa mer för att skapa sig en egen uppfattning i frågan.
DN:s Michael Winiarski
Ehud Barak via Sky News/Expressen
Aftonbladets expertpanel och tidigare artiklar
Dagens nyheter tidigare artiklar
Artikel i Dagen

Vi ber för våra vänner

Inatt startade en brand i centrala Skövde. Flera lägenheter fick utrymmas efter att branden startat i ett kontor i fastigheten, som ägs av en nära vän, och den restaurang som våra grannar, och också de fina vänner, äger står fortfarande i lågor.
Från vårt hus på Billingssluttningen ser vi fortfarande rökmassorna som stiger från centrala Skövde. Jag ber för de drabbade och hoppas att ingen människa kommer till skada och att de materiella skadorna går att ersätta så långt möjligt. Varför drabbas alltid de vänligaste och snälla?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv