lördag 8 augusti 2009

EU och utvecklingen i Iran

Jag är positiv till EU, jag tror på att förändra genom att medverka istället för att stå vid sidan. Men jag tycker illa om mesighet och att tiga när man behöver tala.


För mig är det obegripligt att inte EU gör tydligare uttalande mot den Iranska regimen. Vem tror vi att vi ger stöd åt genom denna flathet? Det som pågår nu måste upphöra!
fredag 7 augusti 2009

Vi går mot bättre tider

Svensk ekonomi överträffar prognosen med 8 miljarder under juli!

Liberal skribenten och debattören Johanna Nylander skriver läsvärt om Chávez.
På något vis blir det fortsättning på premiering av fordon som släpper ut mindre växthusgaser.

Madonna sjunger för Dawit Isaak.Det är helg, unna dig lite godis - och motion för hälsans skull!

torsdag 6 augusti 2009

Oscar Wendts FC Köpenhamn vidare!

Carl Bildt skriver om närvaro kontra frånvaro för att påverka. Men Carl, då måste man uttrycka vad man tycker!

Jag önskar att svenska diplomater, politiker och journalister visar mer av känslor och engagemang även i lyckliga omständigheter. Världens människor behöver mer kärlek och fler framgångar. OM vi blir lyckligare för att vi vet hur länge män spanar på kvinnor varje dag är frågan...

Eländet i konflikten mellan Israel och Palestina tuggar vidare trots protester från många håll...
I idrottsvärlden , och då särskilt fotboll, kan vi glädjas åt att flera lag med starka inslag av duktiga spelare från Sverige är vidare i Champions league.

onsdag 5 augusti 2009

Bra av Bill, kass av Sverige och EU

Spotify växer - en alldeles utmärkt bra musiktjänst som jag använder och gärna rekommenderar En så regnig sommar som vi har är det gott med lite solskensmusik.

Det är illa att Sverige finns på plats, liksom EU - utan att protestera - när Mahmoud Ahmadinejad svärs in som president dag! Jag skäms!!!

Däremot tycker jag att det är riktigt bra att Samuelsson fått sparken. Illa är däremot att hon troligen kommer att bli erbjuden ett allt för välbetalt jobb i regeringskansliet som plåster på såren för att hon själv begått fel!?!?!

Anders Lundin är en bra programledare, vill han själv så bör han bli kvar på Skansen annars kanske det rä dags fö rett nytt program för honom.

Skönt är att Clinton (Bill) fick med sig journalisterna hem till USA. Vad händer med svenske journalisten Dawit Isaak? Dags att skicka Bill dit också?

Beslut om omskärelse eller inte ska i Sverige tas av myndiga personer själva och inte av föräldrar, omskärelse ska naturligtvis utföras av läkare när/om det ska ske.

tisdag 4 augusti 2009

Historielöst SSU och andra tveksamma ting

Mellersta Östern är ett sorgebarn på många vis. Alla människoliv som offrats för – vadå? Meningslöst våld som rättfärdigats i religionens namn har jag inget till övers för.

Historielösa SSU-are skriker sig hesa på kongressen över "fackliga krav" som de inte vet har genomdrivits av liberaler via riksdagen. Utbildning kanske skulle vara på sin plats?

I vårt land som av en del beskrivs som ett krisland (undrar vilken omvärldsorientering de har) så regnar det ut skattepengar i mängd med start denna veckan.

En ung Skövdekille har dömts för mord på en äldre man och fått nio års fängelse. Vad jag vet så hände detta under inverkan av droger som inte stavas alkohol. Vi måste skärpa insatserna mot att stoppa droghandeln på nätet. Två liv har förstörts direkt plus alla anhöriga...

måndag 3 augusti 2009

Augusti 2009 börjar

Visst är det skönt med sommar, nu är det augusti och jag hoppas på många sommardagar till med sol. Semestertiderna pågår fortfarande förmånga, Carl Bildt skriver lite kort om detta.

NU är årets PRIDE över och det verkar som alla haft det bra som kunnat delta.

Johanna Nylander skriver om politiska ungdomsförbund och debatterade desamma i P1.

Go LUF Go; säger jag och hoppas på att vårt ungdomsförbund kommer att bidra till ett starkt val för Folkpartiet 2010.

Lögnerna om jobbkrisen fortsätter här lite faktiska siffror!!!

SSU har kongress och MUF snart - liksom övriga ungdomsförbund har de ett stort ansvar för morgondagens politik. NU gäller det bara att lyssna på dem!

Farsen i Iran fortsätter - hallå, protesterna får inte klinga av!

U2 har lämnat Sverige med minnet av fantastiska konserter för besökarna!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv