torsdag 28 maj 2009

Om grönområden och tillväxt

Bygg i Karstorp för ökad livskvalitet
Många har den senaste tiden uttryckt sin glädje över Skövdes vackra grönområde Karstorp.
Redan 2006 tog Folkpartiet ställning för att verksamheten vid Aspö stadsbondgård ska vara kvar.
Men vi tar också ansvar för en balanserad utveckling av Skövde som centralort i Skaraborg.
Det innebär att vi är positiva till bostadsbyggande i området.
Vi ser ingen motsättning i detta, tvärtom finns en naturlig koppling mellan att bevara Aspö stadsbondgård och att erbjuda bra boende i centrala grönområden.
Nu finns en detaljplan för hela Karstorpsområdet som motsvarar de synpunkter Folkpartiet framfört.
200 nya lägenheter i två- till åttavåningshus kommer att göra stadsdelen till ett av Skövdes finaste bostadsområden, något vi vill erbjuda nya och gamla Skövdebor.
Den blandade bebyggelse som Skövdebostäder presenterat är smakfull och innebär att Aspö även fortsättningsvis kan fungera som stadsbondgård.
Koloniområdet ska finnas kvar. Skillnaden blir att området kommer att leva upp, eftersom fler kommer att kunna använda den oas som Karstorp utgör.

Betänk detta: När hela utvecklingsplanen är genomförd - bostadsbyggande även i Södra Karstorp och ett utökat idrottsområde vid Lillegården - är fortfarande 90 procent av Karstorpsområdet orört.

Folkpartiet agerar för en fullt utbyggd Arena, för fortsatt expansion av handelsområdena på Norrmalm och Stallsiken. Det av EU prisade forsknings- och högskoleområdet Portalen visar på det riktiga i kommunens satsningar.
Trädgårdsstaden och Aspö erbjuder ett grönt hållbart boende i framtidsstaden Skövde. Folkpartiet hävdar att det enda sättet att trygga välfärd och god service för våra invånare är genom en klok och balanserad tillväxt.

tisdag 26 maj 2009

Laddar för landskaempen på lördag

Är glad för Oscar som får ännu en välförtjänt chans i landslaget. Han är så himla bra i FC Köpenhamn, hoppas han får spela från start och visa vad han kan denna gång.

måndag 25 maj 2009

Folkpartiet rånas på idéer

Moderaterna fortsätter att råna FP på politikområde efter politikområde. Nu kommer de med ett uttalande om obligatorisk a-kassa. Det har Folkpartiet haft med en längre tid i sitt partiprogram. Om alla kollade vad partierna står för så skulle Folkpartiet vara mycket större. När vi inte lyckas kanske ledningen borde granska varför inte vår breda socialliberala politik känns igen som vår bland väljarna.


Kommunikationen utåt måste förbättras ständigt av dem som vill vara med och påverka.

söndag 24 maj 2009

EU-kampen om kryssen

Många är det som använder reklam och social internet-media i sina kampanjplaner. Det ska bli intressant att se hur många som kryssar sig förbi de egna partiernas nomineringsresultat. Annika Beijbom, FP, är en av dem som försöker att komma in i EU-parlamentet genom att kryssa sig in. Annika, på bilden här, har plats nr 11 på Folkparitets lista.

En del kallar det demokratihot, men jag tycker tvärtom. Detta är däremot demokatihot.

S, V och MP med huvudet i sanden

Reklam i sig är inte farlig. Det är hur den tas emot som avgör vilken effekt den får. Mottagaren gör alltid budskapet.

S, V och MP fortsätter att på alla möjliga sätt förringa den enskilda människans kompetens. Nu genom att påstå att TV-reklam skulle hota demokratin.

Vad är det som sker när S står och delar ut sina valsedlar och leverar sina "sanningar" utanför vallokalerna - trots lokala överenskommelser att det inte ska ske?

Människor är kloka och kan göra en tolkningar av de budskap som sänds ut i såväl informations- som reklamformat.

Rösta på Folkpartiet - originalet för den politik som nu Moderater och Socialdemokrater slåss om att kalla sin - den socialliberala välfärdspolitiken som flest vill ha är i samtliga fall förslag från Folkpartiet. Kolla svensk politisk historia och du finner att mitt påstående håller!
Men nu dricker vi kaffe!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv