fredag 5 november 2010

Solsken

Solen lyser i Skövde, det är Skadevi Cup - en handbollsfest för ungdomslag från när och fjärran.

Alla helgons dag imorgon, bara sju veckor till julafton 2010.

I veckan tog vår dotter körkort - Grattis till henne!

Nu är det kallt mest varje dag, skönt att våra elkraftverk fungerar här i Sverige.

Märkligt att det finns personer som tycker att vi ska ha en statschef som ska undantas från granskning...

Vad är det för samhälle vi är på väg mot?

onsdag 3 november 2010

Vad är väl en dag på residenset...

Ja, det var ingen "Askunge-saga" - min första dag som fullmäktigeledamot i Västra Götaland - tack för alla kryss jag fick, högsta procentuella förtroende av samtliga kandidater för något av de etablerade partier i vårt landstingsval.

Men det blev varken balkänsla eller glädeyra under första fullmäktige i Vänersborg för denna mandatperiod. Förhandlingarna som var på väg att leda till en möjlig stabil majoritet kraschade slutligen helt och omintetgjorde också förutsättningarna för att det största politiska blocket skulle kunna styra vår region. Jag beklagar det liksom förklaringen jag tagit muntlig del av från flera håll att en starkt bidragande orsak till denna situation är att inte förhandlingarna genomfördes med full öppenhet mellan förhandlande parter.

Resultatet är att VG-regionen nu styrs av en S+V+MP+SPVG-minoritet. Det blir intressant att se vad som sker på nästa fullmäktige den 30 november då budget ska antas och en mängd val till olika uppdrag ska fastställas. Min uppfattning är att detta inte överensstämmer med valresultatet.
Efter sluten omröstning så valdes Kjell Nordström från Skara, (S), till ordförande för RF (regionfullmäktige). 75-74 blev resultatet och den person som fick 74 röster är Conny Brännberg, kristdemokrat, från Skövde.

Betydligt mer upplyftande var det att se FC Köpenhamn, med brorsonen Oscar i laget, spela 1-1 mot FC Barcelona och måndagskvällens nomineringsmöte för Folkpartiet i Skövde.

Fortsättning följer...

måndag 1 november 2010

Dags för nya tag

Första november - snart jul, men först ska alla uppdrag i kommuner och landsting fördelas.
Jag vill rikta ett stort tack till alla som röstade på Folkpartiet och dessutom kryssade mig.

Nu är jag direktvald av er till fullmäktige i Skövde kommun och regionfullmäktige i Västra Götaland.


I Skövde regerar vi Allianspartier vidare och nu på onsdag ska vi ha presskonferens för att presentera de personer som blir ordförande för nämnder och andra kommunala styrelser.


Ikväll har vi vårt nomineringsmöte för Folkpartiet i Skövde - återkommer med resultat av det senare.

Regionfullmäktige har sitt första sammanträde imorgon 2 november och det kan bli en riktig rysare eftersom ingen klar majoritet finns och förhandlingarna som förts kraschat när det visat sig att inte alla kört med öppna kort (enligt den information jag kunnat ta del av).


Detta får jag skriva mer om imorgon. Lev väl i landet där arbetslösheten fortsätter att sjunka...

P.S. Skönt att det nu verkar ha landat i en blocköverskridande överenskommelse avseende Sveriges engagemang i Afghanistan. D.S.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv