lördag 13 september 2008

Sans och vett har återvänt

Sveriges försvar behöver utvecklas, jag anser att vi bör bli NATO-medlemmar och vår omvärld ser inte ut som tidigare.
Det största hotet mot Sverige och vårt försvar har under en tid varit den försvarspolitik som förts. Nu finns det hopp om bättring.

fredag 12 september 2008

Sverigedemokraterna rasar Folkpartiet ökar

Jag är naturligtvis glad för att Folkpartiet ökar i opinionsmätningarna samtidigt som sverigedemokraterna tappar mer än halva sin väljarkår. Framtiden ser åter ljus ut.

Testa vilket parti du bör rösta på enligt dina egna åsikter.

KLICKA HÄR

Akut polisförstärkning behövs

Det är fruktansvärt illa nu.
Av alla poliser i Stockholms län arbetar 32 procent i yttre synlig tjänst. Lägg till sex procent som jobbar med spaningsverksamhet. Resten – mer än 60 procent – jobbar med ”annat”. – Vi kan konstatera att alltför många poliser jobbar med ickepolisiära arbetsuppgifter som istället borde utföras av civilanställd personal med rätt kompetens. Då får man ut fler synliga poliser på gator och torg, säger Ingemar Sveningsson, fackboss inom ST.
Stämmer detta även för övriga landet, vilket det finns skäl att anta, är vi på väg mot något mycket farligt som det blivit hög tid att reagera mot. Jag hävdar att det är dags att renodla arbetsuppgifterna för polisen och öka antalet civilanställda för administrativa tjänster.
När det saknas poliser minskar tilliten till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Och då ökar risken för korruption, kriminalitet och medborgargarden som tar lagen i egna händer.
Det är dags att återupprätta närpolisen; för att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om de områden man verkar i. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor.

Den rödgröna sörjan stinker

Så fortsätter de att träta med varandra. Häromdagen var allt frid och fröjd. Ohly backade och var med i leken igen. NU spelar han ut nästa kort och kriget är igång.
Akta er, ni som funderar på att rösta rödgrönt, tre partier som inte kan komma överens innan ett val kommer inte att kunna regera tillsammans.
Det luktar illavarslande unket...

onsdag 10 september 2008

LR - vad menar du Metta Fjelkner?

Skolk ska skrivas in i betygen framöver. Självklart!
Metta Fjelkner verkar se poängen med det, men lägger till det svenska gnälluttrycket "att det blir förstås merjobb". Vadå för mer jobb?
Lärarna har redan idag skyldighet att tillse att eleverna är på lektionerna, föra loggbok äver närvaro etc. Det blir inget merarbete, eller hur?
Skolket ska minimeras, elever ska få stöd.

Pirate Bay är rent lurendrejeri

Är det ingen som känner var gränsen går? Är det ingen som ser bortom sig själv? Är det ingen som reagerar?

De som ansvarar för Pirate Bay tjänar storkovan på att förmedla andra personers upphovsrättsskyddade verk (utan ersättning till upphovsmännen = stöld), de lägger ut bilder på oskyldiga barn som mördats och hävdar att det handlar om press/tryckfrihet och medmänsklighet (moralisk inkompetens).

Du som försvarar Pirate Bay och deras verksamhet, använder deras tjänster kanske ska fundera en gång till på vad du fatkist gör. Pirate Bay är inte demokratiskt, inte moraliskt försvarbart som affärsidé, vulgärvarianten av missuppfattningen om vad liberalism innebär.

Hård kamp om presidentskapet i USA

Nu tätnar kampen om vem som ska bli USA:s nästa president. Jag är övertygad om att Barack Obama är den bättre för såväl USA som världssamfundet.

Moraliskt förfall

Lektorer lurar staten och sin arbetsgivare på flera hundratusen. Göteborgs Universitet, arbetsgivaren, polisanmäler inte detta!!
Signal till alla andra - gör hur f-n ni vill, ingen kommer att protestera.
Nu är det dags att ledare blir ledare och utkräver ansvar från var och en.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv