lördag 28 mars 2009

Gulan Avci talade på vårt årsmöte

Oj, vad bra hon är. Vilken kunskap och vilket härligt sätt att förmedla det på. Gulan är en riktigt bra förebild för oss liberaler och besitter egna erfarenheter och kunskap som hon gillar att dela med sig av- Det är liberalt! Jag rekommenderar alla att följa Gulan på hennes blogg.
Hon talade om integration, om hur vi kan bli ett bättre samhälle, om var och ens ansvar - men också om det gemensamma ansvaret, skyldigheten att vi verkligen respekterar och agerar utifrån alla människors lika värde.
I övrigt var det kul att möta alla positiva liberaler från våra 15 kommuner i Skaraborg. Tack för ert förtroende att representera oss i partirådet, kommunpolitiska rådet och på landsmötet. Jag lovar att inte göra er besvikna!

fredag 27 mars 2009

Nu startar "Earth Hour"

Kampanjen Earth Hour start vid midnatt natten mellan fredag och lördag i Sverige
Du är väl med?

Johanna, börjar du bli gammal?

Jag gillar dig, Johanna Nylander, både som skribent och person och blir därför bekymrad när jag läser din krönika idag.
Du låter som gamla gubbar och gummor som vid olika välmenande aktioner väljer att avstå från deltagande utav egoism och snålhet med förklaringen: "- Man vet aldrig hur mycket som går fram till rätt adress..."

Johanna, aktionen Earth Hour på lördag är bra. Som jippo gör den inte att klimatet påverkas dramatsikt eller ens lite naturligtvis MEN den kan få oss alla som läst instruktionen att ändra vårt vardagsbeteende.


Det står med all tydlighet att tanken inte är att "svartlägga" våra städer utan att all "onödig" belysning ska släckas ner. Det kan göra stor skillnad om vi upptäcker att vi våra bostäder inte blir tråkigare för att vi släcker ner i de rum som vi inte befinner oss i.


Oavsett vad du gör på lördag kväll så kommer jag fortsätta att tycka bra om dig, men den här gången tycker jag att du i sakfrågan är helt fel på det.

Vi, min familj, kommer att släcka ner onödig belysning och jag hoppas att du kan ansluta till det också.


Trevlig helg till dig Johanna och alla andra som kommer att delta i Earth Hour - aktivt eller inaktivt.

Nytänkandet lyser med sin frånvaro

Av den kris vi upplever nu borde det stå klart för alla att våra gamla ekonomiska system inte funkar. Trots detta så föreslår socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen gamla välkända skattehöjningar för att hjälpa till. Det hjälper inte till - det borde vi alla ha lärt oss.

Dessutom finns det ingen förankring av förslaget inom den rödgröna oppositionen. Oj, oj, oj

Tack till dig som hjälper till


Tillsammans kan vi förändra världen!


Tack Mikael Wendt

torsdag 26 mars 2009

Dålig research av Poltikerbloggen

Är politiker i Skövde för Folkpartiet. Har 1423 vänner på Facebook och finns inte med på listan. Borde haft plats sju (7). Hur gör politikerbloggen sin research?

Facebook lyssnar

Nu lyssnar de som gör Facebook på kritiken och gör om sin design. Kul med utveckling och att allt inte går som på räls är inte så ovanligt.
Bilden är från min resa igår till Skara för möte med Stiftelsen Liberalen. Himlen är vacker och spännande....

onsdag 25 mars 2009

Obama - Vilken ledare

Det är en fröjd att se och höra president Obama. Det är en glädje att kunna ta del av den riktning som den globala ekonomin långsamt tar med anledning av att USA och världen har fått en ledare som är en riktig förebild. Transparens, öppenhet, dialog och en beslutsamhet att tillväxt enbart har ett värde när det förbättrar villkoren för alla är beundransvärt i hans position.

Tack alla

Jag vill tacka alla som på olika sätt hör av sig, så gott som dagligen, och ger mig stöd för mitt politiska arbete.

Den ilska och bitterhet som ni känner, på grund av de påhopp som jag utsätts för, är ett tecken på hur flertalet bryr sig om varandra i vårt samhälle.

Om jag får vill jag kalla er alla för mina vänner - även er som hört av sig för första gången med anledning av situationen.

Ni gör mitt liv ännu soligare och mitt arbete som politiker än mer meningsfullt för varje dag.

Det är synd om dem som inte har några vänner. Det är synd om dem som målar in sig själva i hörn och inte besitter det mod som krävs för att inse sina misstag, be om ursäkt (mest inför sig själv) för att kunna gå vidare bland livets möjligheter till glädje.


Det är synd om dem som kör i diket och fastnar leran.....

tisdag 24 mars 2009

Wanja vilse i skogen

Vi har avtal för det mesta. Hur vore det med avtal som reglerar hur många extra uppdrag en heltidsarvoderad fackföreningsordförande kan ha? Wanja har ingen aning säger hon. Jag är grundlurad - är nästa uttalande. Hon kanske inte ser skogen för alla trän. LO gillar inte Sahlin.

Alla skyller på alla.

Hur vore det med lite eget ansvar och sunt förnuft?

Anförande nr 2 om Flyktingar

Mitt andra anförande i debatten om Sverigedemokraternas motion om minskat flyktingmottagande blev såhär:

Som liberal tar jag bestämt avstånd från hela andemeningen i er motion.

Folkpartiet, som jag tillhör, har en stolt tradition av humanism och öppenhet som har varit partiets kännemärke under hela sin långa historia.

Nu är det svåra ekonomiska tider och det är lätt att söka syndabockar. Inget är mer fel än att i denna situation bortse från fakta, dra förhastade slutsatser och gå en protektionistisk väg.

Antalet personer över 85 år kommer att öka med nästan en fjärdedel de kommande tio åren, samtidigt som hälften av vårdpersonalen går i pension. För att lösa det måste vi bli fler som kan arbeta inom vården.

År 2020 kommer vi att ha fler äldre än yngre, de som är över 65 kommer att ha fördubblats jämfört med 1950-talet.

Det kommer att kräva fler arbetande människor för att klara välfärden.
Här kommer invandringen att spela en avgörande positiv roll för hur Sverige och många andra länder i Europa kommer att klara sina framtida utmaningar.
Det är avgörande att Sverige är attraktivt och att människor vill fortsätta att komma till vårt land för att arbeta och leva sina liv.

Flyktingmottagningen i Skövde fortsätter

Sverigedemokraterna motionerade om kraftigt minskat flyktingmottagande i Skövde kommun. Något som ett enhälligt fullmäktige avslog, med reservation från våra två SD:are.


Här är mina anförande under debatten:

Sverigedemokraterna föreslår i en motion att Skövde ska minska flyktingmottagningen – från 120 till 12 personer. 108 personer ska få nej i dörren och 12 ska få komma in!
Ni skriver att vårt mottagande av flyktingar kan orsaka problem i vårt samhälle.
Ni påstår att flyktingarna är en orsak till att majoriteten av Sveriges stora och medelstora städer är osäkra att bo i.
Den absoluta majoriteten av Sveriges städer är, liksom Skövde, mycket trygga att leva i.

Jag säger samma sak till er Sverigedemokrater som jag tidigare har sagt från den här talarstolen: nyans, balans och saklighet – det är tre bra ledord att hålla sig till när vi debatterar.

Påståenden som att allt skulle bli bättre om Sveriges invånarantal minskade och att alla som levde här tänkte, agerade och såg likadana ut vittnar om stora brister i kunskaperna om hur det verkligen förhåller sig.

Jag säger: Bevare oss från politiker som för fram gissningar och rykten som sanningar och jag känner ingen som vill leva i ett sådant samhälle som Sverigedemokraterna eftersträvar!

Jag säger: Det ni föreslår i er motion är ledsamt och beklagligt i sig – och det är smärtsamt att det händer här i Sverige. Ett land som består av de människor som lever här, ett land som vi älskar och som genom årtionden fått ett internationellt erkännande just för hur vi bemöter enskilda människor som hamnat i dramatiska livskriser.

För det är vad flyktingmottagning handlar om. Att hjälpa människor i kris.

Att som Sverigedemokraterna föreslår dels vägra att ta emot flyktingar och dessutom skylla problemen på dem hjälper inte en enda människa och vittnar om att er politik utgår från en människosyn som är långt ifrån den som flertalet delar i dagens kunskapssamhälle.

Vi vet av historien vad sådana utpekande av enskilda grupper som ni står för kan leda till.
Jag säger: Bevara oss från det, utsätt oss inte ens för den risken.

Socialnämnden i Skövde förtydligar i sitt yttrande hur det verkligen förhåller sig med ekonomin.
Med en förkrossande tydlighet slår deras redovisning hål på Sverigedemokraternas bluff om att flyktingarna skulle ha en negativ påverkan på vår gemensamma ekonomi.

Sanningen är att flyktingarna bidrar, precis som alla andra grupper i vårt samhälle, positivt till den gemensamma ekonomin.

I Skövde visar kommunens egen statistik att dessa människor, varav många bär på upplevelser som vi inte ens kan eller vill förställa oss, av dessa personer är så många som 7 – 8 personer utav tio självförsörjande efter introduktionen.
En introduktion som kommunen får fullständig ekonomisk täckning för, vilket innebär att Skövdes ekonomi totalt sett får ett rejält överskott genom skatter och konsumtion som våra nya invånare bidrar med – nu och för alla år framöver.

måndag 23 mars 2009

Fullmäktige är igång i Skövde


Dagens möte beräknas bli långt

Studiebesök på Kängurun i Skara


Familjer som behöver stöd får det i en mycket fin verksamhet i Skara

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv