fredag 7 november 2008

Betyg lyfter skolan

Folkpartiets skolpolitik sätter den enskilde eleven i centrum. Vi skapar möjligheter för varje människa att växa. Betyg löser inte allt, men gör det tydligt att utvärdering ska ske och hjälp sättas in där det behövs.
Att kunna forma sina egna liv och förändra sin omgivning bygger på att man har fått den grundtrygghet som nås genom goda kunskaper.
Skolan har ett mycket stort och allvarligt uppdrag att utveckla och värna demokratin. Helt enkelt att utbilda kunniga, kritiskt tänkande personer så att den fria debatten i vårt samhälle hålls levande.

New York är bäst

Vilken stad! Kolla in folk, prata med "okända", besöka platser man bara sett på film tidigare, göra saker som hägrat länge - allt är möjligt i New York! Och det är rent och snyggt på gatorna.
Vi har varit på inspelning av Dave Letterman Late show för CBS. Programmet som sändes i USA den 5 november, dagen efter Election Day.
Musikalen Hairspray var bra, med ett extra plus för vår efternamnsnamne George Wendt. 60-talsmusik, dans och kärlek i en salig blandning, precis så som en bra musikal ska vara.
Överallt snackas det om Obama, mestadels enbart positivt. Läs vad Sveriges utrikesminister Carl Bildt säger.

onsdag 5 november 2008

Utklassning 338 - 159 kl 01.55 i NY

Obama är en riktig segrare! och vi var på plats. Åsa och jag firade Obama med miljoner av New Yorks invånare...

New York kokar av glädje

Här på Rockefeller Plaza i New York är stämningen på topp, det är nu klart att Obama blir nästa president i USA. John McCain erkände sig besegrad redan klockan 23.20 lokal tid.
Jag har hoppats på denna utgång hela tiden, nu har det infriats. Förväntningarna på Obama är enorma, från amerikanerna, européer, asiater och han ställs samtidigt inför de fakta som den pågående finanskrisen innebär. En tuff uppgift väntar världens mest inflytelserika politiker. På gataorna skanderar nu folkmassor "Obama, Obama" när klockan närmar sig två på natten lokal tid. Analytikerna i USA är överens om att Obama står för ett helt nytt ledarskap, något som jag och många med mig välkomnar starkt.
Jag hoppas att vi kan skapa ett liknande engagemang i Skövde för kommande val - nu närmast det viktiga valet till EU-parlamentet.

måndag 3 november 2008

Vi följer USA-valet på plats

I trädgårdar står det skyltar som visar vilken president man håller på. Folk bär pins och kepsar med tydliga indikationer, att börja prata politik här är som att öppna en bok. Alla vill uttrycka sina tankar och det känns just nu märkligt om inte Obama vinner valet. Palin rasar och kan ha bidragit til McCains försämrade chanser. Demokraterna seglar på en framgångsvåg.
Bruce Springsteen, Stevie Wonder och Michael McDonald är tre bra artister osm nu ger järnet för att supporta Obama.
En och annan blunder blir det i slutspurten av naturliga skäl.
TV-kanalerna är fyllda med valrapporter dygnet runt, det är väldigt kul att vara på plats och känna pulsen.
Election Day så far vi upp till New York från Atlanta Georgia där vi varit sedan i fredags, på kvällen ska vi följa valvakan på plats med demokraterna på Manhattan. Det blir en höjdare!

Äktenskap för alla

NU verkar det som vi får till en lag där alla kan få ingå äktenskap. Läs detta och detta

söndag 2 november 2008

Euro NU och dansa bort Sahlin

Folkpartiet vill att Sverige blir medlemmar i Euro-gemenskapen. Bra och dags nu.

Brotten i Sverige klaras inte upp. Skandalsiffror redovisas.

Mona Sahlin har inget ansvar kvar snart, hon tappar kraftigt sitt mandat av olika orsaker. Petar medarbetare och snart finns ingen kvar?!?

Dansbandskampen hettar till men inte av goda anledningar. Scotts vidare naturligtvis. Idol-Lars tar nya grepp i TV och Idol 2008, aborten blir allt oftare debatterad igen, nyporalisterna vaknar och skriker ut sin vilja.

Familj langar sprit bland polis, knark och sex

Konsekvens ska finnas vid felaktigt handlande. Polisen hotas, knark odlas och sprids - stoppa galenskapen!
Kristdemokraterna aktiva i homosamtalen. Allt fler av oss blir aktiva politiskt, gissar jag, Folkpartiet kommer att vinna stora grupper inom en snar framtid. Segerkampen har startat...

Vintertid i USA

Nu i natt blev det vintertid i USA. Men solen stannar kvar precis som den varma temperaturen. Klockan har precis passerat halv nio och frukost ska intas, sedan tidning (modell tjock helgversion) CNN update. Ska bli extra roligt att se efter att vi vandrat runt och sett hur redaktionen ser ut och fungerar. Ett bra tiristtips om du kommer till Atlanta, proffsig guidning och chans att testa som nyhetsankare!!
Grillafton avslutade hemma hos Jan och Kristina innan vi somnade och drog tillbaka klockorna. Mycket god mat och ett kanonfint vin "Woodbridge 2006" tillverkat av Robert Mondavi i Kalifornien.
Rent och snyggt i hela Atlanta - vi har mycket att fixa till i gamla Sverige.
I Sverige greps fotbollsfans , choklad smakades, vi hejar och hoppas att Obama vinner, Alexander Bard skapar "Liberati"...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv