lördag 26 april 2008

Alla kan bidra

En bra dag i Västerås. Jan Björklunds tal var en riktig höjdare. Kuratorer och skolsköterskor blir krav i nya skollagen!

läs mer: http://www.politikerbloggen.se/direkt/folkpartiet eller här eller här

Integration angår alla

Integration handlar om alla människor som står utanför, oavsett orsak! Ansvaret för att minska utanförskapet bär vi gemensamt och vi måste ta tag i den uppgiften på allvar nu. Folkpartiet har en politik som ger alla ansvar, kunskap och möjligheter – det är avgörande för vår framtid.

Närmare 50 procent av de vuxna i Södra Ryd (stadsdel i min hemkommun Skövde) är idag utan arbete och tvingas leva på olika former av försäkringar och bidrag – ett resultat av socialdemokratisk politik. Med nya, bättre villkor för den som vill starta företag kan vi lösa avgörande frågor för en fungerande integrationen i Södra Ryd liksom övriga delar av Sverige.

Genom att fler kommer i arbete, som anställda eller egna företagare, får vi förbättrade förutsättningar att lyckas höja livskvaliteten för varje person oavsett vem man är och var man bor. 164 000 tusen personer har fått jobb sedan Alliansregeringen tillträdde och vartannat nytt jobb går nu till en person som har sina rötter i ett annat land. Vi är på god väg, men vi måste göra mer.
Jag vill att politiken utformas för "personer boende i Sverige". Jag är trött på att vi delar upp oss i olika grupper; kvinnor, män, bosnier, svenskar, kurder, HBT-personer, förståndshandikappade etc - för mig handlar det om att visa att vi har lika värde.

I mitt Sverige respekterar vi varandra! Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla. Regler och lagar ska följas. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man. Det finns plats för Dig. Så vill jag forma Skövde, Skaraborg, Sverige och EU.

fredag 25 april 2008

Folkpartidagar i Västerås

Dags att avsluta en bra första dag i Västerås. Här är vi folkpartister under tre dagar för att träffas, utbyta erfarenheter och uppdatera varandra om läget och sätta politiska mål för framtiden. Lennart Gabrielsson och Erik Ullenhag har haft anföranden under dagen liksom Alliansens migrationsminister Tobias Billgren. Vi hade också ett pass på dryga timman för samtal kring läget i våra kommuner. Jag agerade ledare för en av de 15 grupperna. Intressant och lärorikt samtidigt som det känns bra att ha fått lära känna Mattias Andersson (Härnösand), Anna Steele karlström (Tyresö), Willy Wiitala (Järfälla), Krisitna Klempt (Upplands-Väsby), Göran Silfverling (Nyköping), Bo Löfgren (Karlskrona), Anders Ekegren (Solna) och Lars Johansson (Botkyrka).

tisdag 22 april 2008

Mer i plånboken för alla

Arbete är förutsättningen för att vi ska kunna förbättra för alla i vårt samhälle. När vi nu fått fler i arbete så är det därför logiskt att även pensionärer och studerande får mer i plånboken. Jan Björklunds förslag är välment, men jag tror att fler alternativ kan behöva prövas innan detaljerna är klara.

Stöpen - ett samhälle som växer

Igår kväll var jag i Frösve skola tillsammans med Monica Green från fullmäktiges presidium. Vi åker runt och tar in synpunkter från de boende i våra olika kommundelar. Det är ett bra sätt att fånga upp vad som är angeläget och prioriteras.

måndag 21 april 2008

Lärarbrist och överskott

Utbildningsminister Jan Björklund tillkännager i dag en totalreform av yrkeslärarutbildningen: Personer med gedigna yrkeskunskaper ska bara behöva plugga ett år i stället för dagens tre. Vi har brist på yrkeslärare och nu görs åtgärder för att ändra på det.

Vi har för många lärare som saknar utbildning och därmed behörighet i grundläggande kunskaper om hur man läs barn läsa och skriva. Nu görs lärarutbildningen om - tack för det!

Svensk skola är på väg mot nya framgångar. Alla har rätt till en god skola oavsett vad man vill bli.

söndag 20 april 2008

Skicklighet före trevlighet

Tack och lov att vi har en skicklig ledare för landet och inte enbart en trevlighetsminister. Personligen har jag ett intryck av att Fredrik Reinfeldt dessutom verkar vara en trevlig person - en bra kombination. Sahlin har också att brottas med interna problem inom S.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv