lördag 7 november 2009

Intressant dövhet i FP-ledningen

Miljöpartiet växer, Maria Wetterstrand går förbi Sahlin.

Vår egen partiledare har, enligt de senaste mätningarna, förtroende i samma härad som Lars Ohlys och Göran Hägglund.

Slutsatser?

Lyhördhet?

Jag tycker att vi i Folkpartiet i grunden har ett problem som inte tas på allvar av vår partitopp. Vår energipolitik har en god utgångspunkt, men det är fullkomligt häpnadsväckande konservativt av ett liberalt parti att hänga sig fast vid kärnkraft och inte förstå opinionens klara signaler om att ny teknik är vad som krävs av dagens och morgondagens medvetna befolkning.


Självmål kallas det i fotboll och här är vår partiledning dessutom ute på riktigt hal is så det är väl bandy som spelas nu i vinter på Zinkensdamm i Stockholm. Förhoppningsvis kan en del tips komma att trilla in när vi har landsmöte i Växjö senare denna månad.
Lyckligtvis är förtroendet för Reinfeldt starkt...

fredag 6 november 2009

Provvalet klart i Skaraborg

Provvalet i Skaraborg är klart. Tack till er som röstade och placerade mig på andra plats till riksdagen. Nu har nomineringskommittén ett annat förslag som jag respekterar.

Det kommer att bli spännande på lördag den 14 då listoran ska spikas på nomineringsmötet.

Här förslagen till riksdag och region. Jag tror det blir en del förändringar...

SD-anhängare saknar mänsklig respekt

Partisekreteraren Björn Söders avsaknad av respekt för enskilda visade sig senast genom övertramp och det hänsynslösa utnyttjandet av Selma Lagerlöf (Folkpartist) och Astrid Lindgren (oberoende liberal) för egen vinning - helt utan någon som helst grund.

Nu är det artisten Pernilla Wahlgren som utnyttjas.

Vem kan lita på ett parti som så tydligt saknar respekt för den enskilda människan okränkbara värde, ett parti som har en politik vars enda syfte är att dela upp människor i "bra respektive "dåliga" och cementera motsättningar mellan människor.

Svar = ingen upplyst människa kan göra det.

I valet 2010 kommer vi röstberättigade i Sverige att en gång för alla visa SD vad vi tycker - ni får aldrig plats i riksdagen!

torsdag 5 november 2009

Frihet i Europa och på Internet

Med ett starkt hopp om framtiden

tisdag 3 november 2009

Obama och Reinfeldt delar klimatansvaret

Obama och Reinfeldt träffas, snart är det sanningens minut i Köpenhamn.

Folkpartiet står för en miljöpolitik som innebär att vi litar på teknikens och samhällets möjligheter att lösa svåra problem. Genom satsning på forskning vill vi ta fram ny och mer anpassad teknik för en kostnadseffektiv minskning av växthuseffekten.
Vi poängterar också individens eget ansvar och strävar på hemmaplan efter beslut som är brett demokratiskt förankrade. Men givetvis är det internationella avtal som är helt avgörande för om vi ska kunna hejda klimatförändringen. Lyckas inte all världens beslutsfattare med detta, får det oöverskådliga konsekvenser för oss alla.
Det viktigaste resultatet från ett antal studier som publicerats, är den samstämmiga bilden av att klimathotet kan avvärjas. Den pågående uppvärmningen av jorden kan hejdas!
Metoderna finns redan, så jag vågar påstå att vi har en god chans att lyckas - om vi börjar i tid.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv