lördag 8 mars 2008

Bästa låtarna vann - igen

Melodifestivalen. Känn på ordet. Bästa låtarna (melodierna) ska vinna, inte nödvändigtvis de bästa artisterna Carola är en kanonbra sångerska, en trevlig tjej och god människa. Andreas Johnson skriver många bra poplåtar och sjunger helt okej. Det räcker inte!
När det är melodifestival röstar folk på bästa låtarna. Ikväll var det Sibel och Nordman som framförde de bästa låtarna. Sibels låt kan funka internationellt, Nordmans låt är en svensk Nordman-hit. Sibel räcker inte till, men låten är bra.
I Globen vinner Charlotte eller Sanna. Charlottes låt är gångbar, men Sanna berör oss svenskar mer och vinner. BWO får en ny monsterhit liksom Christer Sjögren som kan köra sin Las Vegas-Show i Hamburg och Berlin som MegaStar. Om en vecka vet vi hur rätt eller fel jag har. Den enda låt jag saknar i finalen är Patrik Isakssons!

Dessa eviga mätningar

Vem blir klokare? Ingen. Hur det än är så avgörs kampen om den svenska makten inte förrän i september 2010. Lite kul för Reinfeldt kanske, men inget att fästa någon större vikt vid.
Jag är tämligen säker på att sveriges befolkning inte vill återgå till arbetslöshet, förmyndarmentalitet och minskade resurser.

Även statliga skatten ska sänkas

Vid moderaternas kommundagar i Göteborg talar både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg om att sänka skatten ytterligare. För de som har arbete och för företagen med säte i Sverige. Glädjande är att allt fler kommer i arbete och att de svenska finanserna ser fortsatt bra ut. Det betyder att vi också måste ha råd att prioritera hjälp till de sämst ställda människorna i vårt samhälle.

Go Obama, Go!

Jag hoppas och tror verkligen på Barack Obama som nästa amerikanska president. Här är en artikel med några tänkvärda tankar.

Allt fler ser fler filmer - är det ett fiasko?

Nya tjänster kommer med ny teknik. Det tar tid att hitta rätt modell och att nå ut med information - även idag. Den första bilen var ingen större succé. Förbättringar görs hela tiden. Att påstå att hyrfilm via nätet är ett fiasko känns mycket märkligt. Troligare är att tjänsterna behöver utvecklas på flera sätt för att bli ett bra alternativ som gillas av konsumenterna.
LÄs mer http://sydsvenskan.se/nojen/article307090.ece
Få betalar för film på nätet

torsdag 6 mars 2008

Ett bättre samhällsbygge formas

Vi vill bygga ett land där alla är välkomna och vi vill undvika ett samhälle där människor segregeras och subkulturer utvecklas. Yttrandefrihet, trosfrihet och likabehandling av människor är grunden. Dagens artikel av Jan Björklund och Nyamko Sabuni berör en mycket viktig grundpelare i bygget av för ett enat samhälle. I god samverkan har jag som rektor upplevt när föräldrar, religiösa ledare och skola samverkat så att elever med olika religionstillhörighet och skilda kulturbakgrunder deltagit i samma idrotts-, samlevnads- och religionsundervisning. Det blir mycket bättre än när hänsyn blir lika med särbehandling! Här skriver SvD om artikeln från Folkpartiets ledning.

onsdag 5 mars 2008

Barack Obama starkaste kandidaten

Kunniga och välskrivande Britt-Marie Mattson skriver refererar den senaste utvecklingen. Jag hoppas på Barack Obama och det ser allt mer ut som att det kan gå vägen. Läs mer

tisdag 4 mars 2008

Tydlighet och kärlek

Alla är vinnare när det är känt vad som gäller. Allt för många barn och ungdomar får skäll och klagomål helt i onödan. När vuxna tror att normerna i samhället är välkända och de samma för alla gör de ett stort misstag. I skolan blir detta allt för ofta upphov till att unga få klagomål för något som de omöjligen förstår orsaken till.
Vi måste börja om, återerövra tryggheten genom att tala om vad som gäller, ompröva regel- och normverket. Med trygga vuxna som är överens om formerna, som förstår vikten av att tala om dessa frågor, kan vi få trygga elever som lyckas i allt större utsträckning. Tydlighet med kärlek som värdegrund är en nyckel till framgång.

måndag 3 mars 2008

Barack Obama på väg mot Vita Huset?

Jag hoppas att USA:s demokrater ger Barack Obama förtroendet att bli deras presidentkandidat. Osäkerheten är fortfarande stor. Ingen kandidat har seglat ifrån så att man kan känna sig säker på utgången ännu. Höstens val i USA ser ut att bli spännande och som alltid dramatiskt betydelsefull för alla oss på denna glob. Läs mer i denna artikel

söndag 2 mars 2008

Vårdfrågan i centrum

Redan nu står det klart att alternativen i svensk politik kommer att bli mer tydliggjorda inom område efter område. Faran i detta är att det blir viktigare att visa att man tänker annorlunda än att se till vad som faktiskt är bäst för den enskilde och samhället i stort.
Mona Sahlin har svårt att klarar sig i direktsända debatter - kanske ansvarsbördan är större än vad hon är kapabel att bära upp.
Filippa Reinfeldt är en mycket skicklig politiker, men hon behöver lyssna av sina allianskamrater för att skapa den vård jag tror hon vill uppnå. Balans är ett ord som underskattas ibland...

Grattis Linda och Charlotte!

Det går bra för de artister jag har haft nöjet att arbeta med i årets melodifestival. Linda Bengtzing var inte gammal första gången som hon klev in i en inspelningsstudio och gjorde en svensk version av Eurovisionsvinnaren från Belgien 1986.
1999 fick jag uppleva glädjen i Israel tillsammans med Charlotte, jag var producent och musikalisk arrangör för "Tusen och en natt".
Christer Sjögren, som spelat in ett flertal av mina låtar, tog sig ju vidare i första deltävlingen. Vem vinner i globen? Internationellt har Charlotte åter en stark låt, jag håller nog på den som vinnare. Calaisas låt kommer vi att få höra på radion, men den funkar inte en tävling.

Bra skola skyddar mot brott

Enligt en undersökning som gjorts på landets fängelser är utbildningsnivån bland de kriminella låg. Detta skriver SvD om idag. Återigen är det tydligt att det lönar sig för såväl den enskilde individen som för samhället när vi satsar på att ge våra barn och ungdomar den bästa skolutbildning som står i vår makt. Folkpartiets tydliga fokus på kunskap är en framgångsfaktor för alla. Den som utvecklar sitt kunnande blir också tryggare i svåra sociala situationer.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv