lördag 5 september 2009

Renovera rättsväsendet

Polis, räddningstjänst, domstolar, socialtjänst och andra myndigheter har ett svårt och viktigt arbete. Politiken har att sätta upp förutsättningar och dra gränser för hur de ska och kan sköta sina uppdrag.

Vi behöver inte fler lagar, inte fler domare, inte fler fängelseplatser - men vi behöver rationellare agerande.

Bränder, förstörda bilar, svartklubbar, kriminella gäng cch allmän skadegörelse är aldrig acceptabelt.

Tillämpning och genomförande av åtgärder och förändring av metoder måste ske NU.

fredag 4 september 2009

Bank- och finansvärlden saknar ramar

Vi behöver ramar för hur bank- och finansvärlden ska fungera. Förändringen behöver vara genomgripande och det är hedrande för de politiker som nu tar upp kampen.
Respekten inför medmänniskor bör vara vägledande och inte klurighet i smarta system byggda på giriga bonusprogram.

Demokratin hotad av bränderna

Allvaret med bränderna runt om i Sverige måste leda till snabba och kraftfulla åtgärder.

Det svenska utredningsträsket får inte hindra försvaret av demokratin.

Folkpartiet har som parti reagerat och gör frågan till en av de som ska prioriteras.

torsdag 3 september 2009

Vad är orden värda?

I Sverige finns flera hundra ensamkommande barn som Sveriges kommuner ska ta emot.
Ännu är det enbart ett fåtal komuner som ställer upp. Folkpartiet i Skövde agerar i enlighet med vad vi säger, men tyvärr måste man undra vad alla prat om solidaritet är värt från framför allt S och C? De säger nej !!!
Syna vad dina politiker gör i förhållande till vad de säger.
Rösta sedan på någon du kan lita på. Då blir ditt samhälle bli mer som du vill ha det.

Dåliga lösningar ska tas bort

Idag kan vi läsa om förslag om förändringar i LAS. Det kommer att debatteras på Folkpartiets landsmöte i november, men redan nu kommer tankarna från arbetsgruppen som tittat på förslag till förändringar ut via media och intern post.

Frågan är känslig för många, men grundfrågan måste vara vad som är bäst för den enskilde och för samhället som helhet. Svaret på den frågan är att LAS måste i det avseende som detaljreglera turordningar rivas upp helt och hållet.

Små förändringar riskerar att skapa mer irritation än vad det hjälper - eftersom systemfelet fortfarande finns kvar.

Människor får behålla jobb pga att de arbetat en viss tid istället för att deras duglighet (kompetens) avgör vilka som är kvar. Var och en vinner på att vi i alla lägen låter se som kan skapa bästa resultat (mervärde) arbeta.

Bekämpa knarket

Jag uppmanar till en bred aktion över partigränserna. Vi kan aldrig acceptera något annat än ett kraftfullt arbete mot ett narkotikafritt samhälle. Frihetsförlusten som ett förbud mot narkotika innebär, väger mycket lätt mot den frihetsförlust som uppstår vid ett beroende.
Narkotika bryter ner människor och krossar deras liv och trasar sönder familjer. I alkoholen och narkotikans spår begås flertalet av alla våldsbrott, men också flertalet av de så kallade vardagsbrotten som stölder, bil- och bostadsinbrott samt rattfylleri. Alkohol- och narkotikamissbruket medför oerhörda kostnader i form av mänskligt lidande för dem som drabbas och är dessutom en ekonomisk katastrof för samhället.

Det bästa är naturligtvis om vi ska stoppa allt från början av kedjan.

onsdag 2 september 2009

Vänskap, mat och allehanda frågor

Jag har lunchat med Dag Ahlenius idag. Gott, trevligt och ett inspirerande möte. Vi åt strömming och potatismos!
Samtalade om historia, familjer, resor, möten och livets möjligheter. Vi kunde ha fortsatt i många timmar.
Våra vägar har mötts genom att vi båda sitter i styrelsen för Västergötlands museum.
Roligt med nya positiva bekantskaper - blir säkerligen en bra vän framöver!
DN får ny chefredaktör, ska bli kul att se vad det innebär. Män vill börja amma och SJ:s försök att stävja svarthandel med biljetter beskylls för att kränka den personliga integriteten. Hm...
En dag utan Google skulle märkas i mitt liv, helt klart...

tisdag 1 september 2009

En mer modern kyrka

Rösta i kyrkovalet! Glöm inte det!

Kryssa en FiSK i kyrkovalet

Den 20 september är det kyrkoval. Alla som är 16 å r och tillhör Svenska kyrkan har rösträtt. Använd den - gå och rösta! Välj någon som delar dina värderingar. Då blir kyrkan mer som du vill ha den.

Svineri ska bestraffas

Lagar måste tillämpas, våld mot tjänsteman, nedskräpning på allmän plats, ofredande, störande uppträdande, anlagd brand, oansvarighet och många andra svinerier är redan reglerat i lag. Dessa lagar måste tillämpas, vi behöver inte fler lagar!

Men vi behöver ändra processerna inom rättsväsendet, undersökningskraven och utredandet i dessa öppenbara - men svårbevisade fall - ska minskas. För att få ner dessa brott bör vi titta på hur man gjort i andra länder.

Snabb behandling, lägre straff som inte går att överklaga och samtidigt lägre beviskrav är en väg att gå för att få stopp på detta förfall. Det finns säkert andra också, men först och främst inte fler lagar - tillämpa de vi har!

OCH agera nu för ett absolut stopp.
Anna Odells agerande har säkert kostat oss skattebetalare massor av pengar som hade behövts för att ta emot 10 ensamkommande flyktingbarn - minst! För detta får hon några ynka dagsböter! Skandal!

En kyrka i nutid - Folkpartiet

En kyrka i nutid - Folkpartiet

Snart är det kyrkoval Rösta på någon som delar dina värderingar! Alla inom Skara stift kan kryssa Karin Långström Vinge och mig - läs mer för att veta vad vi står för!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv