lördag 5 september 2009

Renovera rättsväsendet

Polis, räddningstjänst, domstolar, socialtjänst och andra myndigheter har ett svårt och viktigt arbete. Politiken har att sätta upp förutsättningar och dra gränser för hur de ska och kan sköta sina uppdrag.

Vi behöver inte fler lagar, inte fler domare, inte fler fängelseplatser - men vi behöver rationellare agerande.

Bränder, förstörda bilar, svartklubbar, kriminella gäng cch allmän skadegörelse är aldrig acceptabelt.

Tillämpning och genomförande av åtgärder och förändring av metoder måste ske NU.

8 kommentarer:

Anonym sa...

om du nu är politiker - varför tar du inte och letar efter kärnan i problemet istället för att bara fördömma det? vilka är det som tänder eld på bilar? vilka är det som säger att "vi gör detta därför att polisen trakasserar oss"? innerst inne vet både du och jag vilka de är - men du vågar inte skriva det.

jag tycker att du skriver och du verkar villja få något sagt - men inte har någonting att säga - eller vågar inte skriva det för du är så politiskt korrekt.

Dennis

Mikael Wendt sa...

Anonym
Som allting annat så handlar det om kunskap
Ett samhälle som tillämpar följande enkla förhållningssätt har inte ovanstående problem.
Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla. Regler och lagar ska följas.

Kunskap om dessa regler ska läras ut i skolan, vara föräldrars skyldighet att ge till sina barn, vara obligatorisk för var och en som lever i Sverige.

Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man. Det finns alltid plats för Dig.

Kunskap, ödmjukhet och respekt för medmänniskan och det personliga ansvaret.

Anonym sa...

Jag håller med dig om det! problemet är (i det här fallet) att personerna i fråga kanske inte är de mest frekvent förekommande personerna i skolan, inte heller talar deras far (tillhör de islam så råder patriarkat i deras hem) om för dem vad som gäller i samhället, vilka regler man måste anpassa sig efter - kanske p.g.a okunskap. Om vi nu antar att de (flertalet i dessa gäng) till sin religion tillhör islam - så kanske vi kan få till ett samarbete med någon ansvarig ledare för deras andliga spis och den vägen få en ände på problemen.

Jag har i Göteborgs-Posten läst att en av anledningarna till att de bär sig åt som de gör är att de inte får något jobb, de tycks helt enkelt tro att det sitter någon och håller på jobben och inte delar ut jobben till dem - okunskapen är total om hur vårt samhälle fungerar.

Du skriver att vi skall möta dem med ödmjukhet och respekt - en fin tanke! precis så gjorde indianerna i Norsamerika ..hur lever dom idag?

Mvh Dennis

Mikael Wendt sa...

Vi människor har alltid rört på oss - nu mer än någonsin tidigare. För liberaler har det alltid varit viktigt att bekämpa gränser som minskar vår rörelsefrihet.

Det finns olika skäl till att som individ bryta upp. Vissa flyr undan krig och föröljelse. Andra för att de bättre kan bidra med sin arbetskraft i ett annat land. Oavsett vilket vill vi i folkpartiet att Sverige ska välkomna nya människor. Mångfalden ökar möjligheterna för ett öppet samhälle där vi kan lära av varandra.
Problemet är inte att människor flyttar runt utan att de som inte respekterar gällande lag - oavsett vem det är.

Mikael Wendt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
-DES- sa...

I tusentals år har vi fått slåss för vårt land, har det inte varit dansken och norrmannen så har det varit tysken och ryssen och visst har det sett mörkt ut många gånger men på något vis har vi lyckats försvarat den lilla territorialmark här i världen som vi kallar Sverige - så jag förstår inte påståendet att "vi alltid rört på oss" den meningen får mej osökt att tänka på resandefolket, romerna.

Mångfald och mångkultur är inte samma sak.

Har vi inte alltid (nåja kanske inte alltid) haft ett öppet samhälle här i gammla Svedala? Den meningen "lära av varandra" förstår jag inte heller, man behöver ju inte uppfinna hjulet på nytt varje gång man skall bygga en bil! vad är det du behöver lära dig? hur sharialagar efterlevs?

Om vi vill bygga en bättre värld så gör vi inte det genom att skrota vårt fina svenska samhälle och upplåta det åt islam, om vi verkligen vill hjälpa människor som har det svårt måste vi se till att det bistånd vi skickar ut i världen når dit den ska i rätt tid och används på bästa sätt. Isället för att skicka pengar till korrupta stater måste vi också sända expert hjälp - folk som har kunskap och kan lära ut den t.ex läkare, ingenjörer och lärare. Jag tycker också att FNs roll bör stärkas militärt, man bör också öka dess befogenheter.

Mikael Wendt sa...

-DES-
NU är det ju inte krig som pågår.
Vilket Sverige är det som förstörs? Vem förstör?

OM vi bygger samma bil varje gång som du föreslår så har vi fortfarande T-Ford...

Om vi lära av varnadra så kanske svensk säkerhet, japansk teknik, italiensk design och kinesisk tillväxt kan göra att vi all aåker i bilar som är säkra, miljövänliga och snygga... Det är att lära av varandra...

-DES- sa...

Jo det pågår faktiskt ett krig, krigsförklaringen skrevs för tusentals år sedan. Islam är i en ständigt pågående konflikt med de "otrogna" - och Sverige har öppnat portarna på vid gavel för islams soldater. Politiker och makthavare skulle behöva en religionslektion i ämnet islam.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv