lördag 14 mars 2009

Vi hälsar centern välkomna till Folkpartiet

Centern är ju vid sidan av Folkpartiet ett av Sveriges liberala partier. Under lång tid målade centern in sig i ett hörn som låste vår energiutveckling i landet. Nu har vi gjort en gemensam energiöverenskommelse i Alliansen där centern var de som hade modet av överge sin gamla stelbenta inställning till kärnkraft. Nu gratulerar vi centern till ännu en insikt som vi i Folkpartiet varit tydliga med under många år. Vi behöver euron!

EU-utbildning i Göteborg


Annika Beijbom är hemma i Göteborg och leder oss liberaler framåt som bästa kunskapsparti med den klart bästa politik

fredag 13 mars 2009

Försvaret räddat av Folkpartireaktioner

Folkpartiets ledare Jan Björklund reagerade och försvarsinriktningen svänger om. Allan Widman har agerat klokt i försvarsutskottet.

Tack samarbetspartner i Alliansen för det mod ni visar! Tack Tolgfors för att du lyssnade! Som Willy Brandt sa: Det behövs ofta mer mod att ändra sin mening än att förbli den trogen.


I min hemstad Skövde kan våra fina militära anläggningar och välutbildade personal få fortsätta att spela en viktig roll i det svenska försvaret. Arbeten räddas och stabiliteten i världen påverkas positivt.

torsdag 12 mars 2009

Du har mitt stöd, Birgitta

Birgitta Ohlsson (FP) tar strid för mänskliga rättigheter. Du har mitt stöd och många andras. Det påven uttalat i denna fråga är illa och hans agerande är än värre. Det är beklagligt och fel i så många avseenden. Stå på dig Birgitta!

Världen och tiden snurrar men somliga står ändå helt stilla

Jag blir så ledsen och arg. Vad är det som gör att människor som till och med i sitt yrke har valt att arbeta för alla människors lika värde agerar precis tvärtemot? Min vän Karin Långström Vinge är präst och skriver på sin blogg idag om någonting som inte jag kan beskriva på annat vis än kränkande och i strid med vad vi beslöt för över femtio år sedan i Sverige.

Det är dags för en märkbar, civiliserad debatt om, och kamp för, alla människors lika värde - där det blir tydligt vilka som är för och emot.
Passar på att bjuda på en bild från i julas. Visst är det vackert med blommor?

onsdag 11 mars 2009

Skövde säger inte upp lärare eller annan personal

Lågkonjunktur, kommunerna drabbas på sitt sätt också. Lyckligtvis har vi ordning på finanserna i Skövde. Alliansen här har agerat handfast och snabbt, våra tjänstemän gör ett bra jobb och effekterna av minskade skatteintäkter ska minimeras. Vi gör allt för att behålla vår personal och fortsätta med en bra verksamhet på alla områden.

Men vi måste få använda våra överskott i dessa lägen. Balanskravet på årsbasis påverkar kommunernas möjlighet att söta sin ekonomi negativt och måste ändras till att gälla över en eller kanske två mandatperioder.

Lärarnas riksförbund larmar om att läget är mycket värre i många kommuner i vårt land.

tisdag 10 mars 2009

Tips för den som gillar vin

Om man vill gå på krogen och dricka vin ska man gå hit

söndag 8 mars 2009

Internationella kvinnodagen och annan politik

Kom hem från Lidköping och ett mycket lyckat riksmöte med Folkpartiet. Hanna Lager skriver detta om denna speciella dag - internationella kvinnodagen.
Det är dags att Sverige får euro.

Angrepp på demokratin ska vara brottsligt

Demonstranter som kastar sten mot polisen gör sig skyldiga till ett brott mot demokratin. Lagen behöver ändras så att detta blir straffbart på ett helt annat sätt än idag. Det måste bli stopp för de krafter som förstör och helt verkar sakna kunskap om demokratiska fri- och rättigheters innebörd. Fruktansvärt! De verksamheter som styrs av kriminella gäng skulle också kunna hamna under denna lagstiftning.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv