torsdag 12 mars 2009

Du har mitt stöd, Birgitta

Birgitta Ohlsson (FP) tar strid för mänskliga rättigheter. Du har mitt stöd och många andras. Det påven uttalat i denna fråga är illa och hans agerande är än värre. Det är beklagligt och fel i så många avseenden. Stå på dig Birgitta!

11 kommentarer:

Anonym sa...

En tragedi, blir en tragedi, föder en tragedi.
Frågan få ställer är var livet börjar och när. Var drar vi gränsen. Visst är det lätt att fördöma Vatikanen för deras ställningstagande och visst kan jag förstå upprördheten. En flicka, 9 år ung, ska inte behöva bära på ett barn. Det är på många sätt en absurd och overklig tragedi. Men var finns de som vill hjälpa flickan och inte ta hennes öde som en intäkt för att slå mot Vatikanen.
Personligen tycker jag det var rätt med abort, men även att kyrkan gjorde rätt. Livet har en alldeles särskild helighet och värdighet som alltid måste skyddas.
Och sen kan jag inte komma ifrån hur orättvis världsopinionen är. En individuell tragedi upprör samtidigt som ett folkmord pågår i Darfur. Livets värdighet som sagt.

Mikael Wendt sa...

Hur kan du mena att kyrkan gjorde rätt som försvarar styvfaderns våldtäkt?

Anonym sa...

Har verkligen Katolska Kyrkan försvarat styvfaderns våldtäkt? Den uppgiften har undgått mig. Var kan jag hitta uttalandet?

Anonym sa...

Det är över 100 000 amerikanska barn som har utsatts för övergrepp av katolska präster de senaste åren. Rättegångar pågår hela tiden. Katolska kyrkan drar likhetstecken mellan sex med vuxna och sex med barn av präster eftersom celibat ändå är celibat.

Att man har detta ställningstagande i det här fallet känns bara som belägg för hur man ser på pedofili.

Nu riskerar man att förlora pengar och anseende och då tar man tillbaka sitt ställningstagande.

Det är svårt att skilja på gott och ont idag!

Mikael Wendt sa...

Den nioåriga flickan genomgick en abort den 4 mars efter att ha blivit gravid efter en våldtäkt av sin styvfar. Två dagar senare bannlystes mamman och de läkare som utfört aborten. Men styvfadern sa de ingenting om - han är fortfarande en aktad medlem av den katolska kyrkan....

Anonym sa...

Har ett förslag till bloggaren och B.Olsson:åk till den Hennes&Mauritz fabrik i Bangladesh/Pakistan och dela ut kondomer till de stackars flickor som sexuellt utnyttjas av sina chefer för att behålla sina arbete.. Då kanske ni börjar kritisera detta fruktansvärda ekonomiska systemet, istället som ni ger sig på den katolska kyrkan!

Mikael Wendt sa...

En fruktansvärd sak blir inte bättre av att det finns andra hemska företeelser i vår värld. Vi kämpar för rättvisa och mänskliga rättigheter för alla. Hur kan du försvara kyrkans dåliga beteende?

Anonym sa...

Kyrkan har inte försvarat styvfadern.
Återigen är beslutet från kyrkan grundat på att ett liv har avslutats och som kyrkan ser det är det en grövre synd än våldtäkt. Man kan tycka vad man vill om detta men att gå så långt och påstå att kyrkan försvarar styvfadern är ohederligt. Den mannen har mycket att stå till svars för och kyrkan svarar inte för hans gärning. Ingen i kyrkan skulle heller vägra att han ställs till svar i en domstol, tvärtom ska han dömas för det brott han begått.
Råder det några tveksamheter ber jag om uräkt för bristande formuleringskonst.

Att avsluta ett liv ses som en så allvarlig synd att man så att säga utesluter sig själv.
Kyrkan ser till det ofödda livet i flickans mage i detta fall och INTE till den gärning som ledde till graviditeten. Naturligtvis förkastar kyrkan våldtäkten och pedofili och ingenstans har någon påståt något annat.

Att som du Mikael fräckt påstå att styvfadern skulle vara en aktad medlem av kyrkan är att argumentera ovärdigt och föra ner en allvarlig tragedi till en sandlådenivå som jag finner högst olämplig. Höj din nivå!

Vänligen,
Signaturen O (Jag skrev första kommentaren)

Anonym sa...

Kan man förvänta sig av nyliberaler som B.Ohlsson att kritisera det ekonomiska systemet som för närvarande visar sitt rätta ansikte runt om i Världen?
Nej, det är alltid bättre vända blickar mot de som ändå har etisk och moralisk betydelse, men som framstår som hinder för just de ekonomiska krafter B.Olhsson gärna banar väg med sin sk kamp för de mänskliga rättigheter!

Anonym sa...

Varje kyrka har rätt att utesluta folk som avviker från hennes tro och lära,detta gäller även katolska kyrkan!
Eftersom är det faktum att kyrkan är avskild från staten och kan inte agera gentemot denna idiot av styvpappa, då återstår bara att fördöma hans fruktansvärda beteende och lidande han orsakat för flickan och hennes omgivning..

Anonym sa...

Kanske en intressant utveckling av tragedin. Bannlysningen är hävd.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1497688/brasilianska-biskopar-haver-bannlysningen

Bra tycker jag.

Vänligen,
Signaturen O

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se