torsdag 12 mars 2009

Världen och tiden snurrar men somliga står ändå helt stilla

Jag blir så ledsen och arg. Vad är det som gör att människor som till och med i sitt yrke har valt att arbeta för alla människors lika värde agerar precis tvärtemot? Min vän Karin Långström Vinge är präst och skriver på sin blogg idag om någonting som inte jag kan beskriva på annat vis än kränkande och i strid med vad vi beslöt för över femtio år sedan i Sverige.

Det är dags för en märkbar, civiliserad debatt om, och kamp för, alla människors lika värde - där det blir tydligt vilka som är för och emot.
Passar på att bjuda på en bild från i julas. Visst är det vackert med blommor?

3 kommentarer:

Karin sa...

Javisst är det bedrövligt.

Anonym sa...

Det värsta är att det är så bedrövligt och tröttsamt att man inte ens vet var man ska börja. Har följt dina protester, Karin, fortsätta kämpa på du är fantastisk. En klok präst som jag känner sa när den där präst-alliansen dök upp och bildade kyrka att "bra, bunta ihop dom bara så får som ha sin kyrka och så blir vi av med dom." Verkar inte så. Bor i Göteborg och här finns inte många kvinnliga präster i närheten. Synd. Skövde har bra många fler. Karlstad med. Fattar inte att ett enda litet Paulusbrev kan ha så stor betydelse fortfarande, att kvinnan ska tiga i församlingen. Dålig ursäkt för maktgalna män.

Karin sa...

Sara

Tack! :)

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se