fredag 28 november 2008

TV-kväll med Idol-Alice och Oldsberg

Alice och Kevin är finalisterna i årets Idol. Ja, jag fattar att Johan Palm är en popidol. Men jag tror att det hårdnar nu och Robin får åka hem även om han utvecklats mest av årets idoler.
Oldsberg sitter säker precis som Björn Hellberg i "på spåret" , men alla andra hänger löst...
Internet är inget för Ingvar som är en av många svenska som inte fildelar.
Men vad ni än ser på akta er för TACOS!!!! Du som vågar äta tacos rälnar inte med att bli gammal.

Att våga bli gammal

Det är klart att jag vill leva länge. Kunna följa med i utvecklingen, träffa vänner, barn och barnbarn, resa och upptäcka än mer av världen. Ledsamt med stridigheterna i Indien, som är ett av de trevligaste länderna jag besökt.
Bestämde mig nyss för att ge "På spåret" en chans även i år. Det är kul att följa med på reseskildringarna, se nya och bekanta platser och testa sina egna kunskaper. Lättsam underhållning.
Varje dag är det nya prognoser om den ekonomiska utvecklingen. Jag tror att det finns en risk att media bidrar till att förvärra situationen genom att måla upp det svarta budskapet till enorma proportioner.
En ny opinionsmätning visar att S tar tillbaka lite och vänstern tappar. Kan det bero på att Sahlin närmar sig vänstern och en del hoppar åter?
Läs gärna Johanna Nylanders krönika.
Vilket land är Sverige den dagen jag blir "gammal"?

Sista fredagen i november 2008

Det är fredag, ikväll startar en ny säsong av "På spåret". Jag funderar på vad som gör att det känns så skönt att vi närmar oss jul i år.
Kan det vara ås enkelt som att jag gillar julen och de dagarna då vi är tillsammans utan några prestationskrav med våra närmaste.
Det ska bli skönt med jul. That's it.

onsdag 26 november 2008

Stoppa den olagliga fildelningen

Det är vad allt handlar om. Stoppa den olagliga fildelningen. Det är en rättslig katastrof att backa för en liten grupp tyckares åsikter.

Fildelningsfakta

Det är inte tillåtet att ta någon annans upphovsrättsmaterial, t.ex. filmer, musik, texter eller bilder, och lägga ut på Internet utan tillstånd av upphovsmannen. Detta betyder att man inte får dela med sig av sin musik- eller filmsamling på Internet, t.ex. via ett fildelningsprogram. Däremot får man förstås lägga ut musik, bilder eller annat material som man själv har skapat på Internet.
Det är inte heller tillåtet att för privat bruk kopiera material som lagts ut på t.ex. Internet utan tillstånd från upphovsmannen. Man får alltså för sitt privata bruk bara kopiera filmer, musik, texter m.m. som har lagts ut på Internet med upphovsmannens tillstånd, t.ex. musik och film som säljs lagligt för nedladdning mot betalning eller som lagligen tillhandahålls för gratis nedladdning (t.ex. för att marknadsföra ny musik).

Källa: Regeringskansliet

Engström för en debatt som är katastrofalt enkelriktad. Tur att fler ger sig in i debatten.

Klimat och IPRED-debatten

Det är intressant att föra debatt, man lär sig nytt hela tiden. På Internet når man många med sina synpunkter och får många tillbaka. Förbluffande många verkar ha väldigt bråttom när de läser inläggen. Så mycket missuppfattningar och generaliseringar som görs när det gäller exempelvis IPRED- och klimatdebatten vore troligen omöjligt annars.
Här är några inlägg i klimatdebatten: från Karin, om EU:s klimatpaket, och några angående upphovsrätt, IPRED, Internet och lagar: från Johanna, och från henne igen, om mobbning på nätet, Jan Guillous krönika.
Vem ska man tro på är en relevant fråga. Källkritik är en bra början.

tisdag 25 november 2008

Jag gillar...

måndag 24 november 2008

IPRED är välkommet

Tack, Jan Guillio, för ett bra inlägg i debatten

Internet, lagar och fildelning

Vad rättfärdigar illegal fildelning? Vad gör att tekniken som enskilda använder inte ska få användas av andra enskild, bolag eller myndigheter? Vill ni på allvar att internet ska vara ett laglöst land?

Folkpartiets politik vinner

Moderaterna skriver om och kopierar folkpartiets politik avseende flyktingar, migration, jobb och integration. Federley (c) hakar på i stora delar.
Centern gör utspel om skolfrågor som är varianter på folkpartiets välkända linje för att lyfta nivån inom svensk utbildning.
Socialdemokraterna, genom Marita Ulvskog, förnekar som vanligt orsakerna till varför vi har fått ett samhälle som ser ut på det vis vi har idag. Skrämmande dålig insikt! Efter att ha arbetat med och genom att jag har många goda vänner med invandrarbakgrund så vet jag om bristerna i den information som ges till nyanlända invandrare i Sverige.
Folkpartiets medvind är stark nu när även anhängarna till införandet av EURO ökar.

I folkpartiets Sverigerespekterar vi varandra. Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla. Regler och lagar ska följas. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man. Det finns alltid plats för Dig.

söndag 23 november 2008

Söndag på Liseberg smakar jul

Idag ska jag gå på Liseberg med familjen, vi ska vandra runt och ta del av Sveriges bästa nöjesparks vinterhyllning. En succé som lockat hundratusentals besökare under de år som gått sedan premiären. Nu körs Lotta Engberg vinterallsång och idag är det Frank Ådahl och LaGayla Frasier som är gästartister, gissningsvis blir det en del gospeltoner i novemberkylan.
Björkman bjöd in dansbandet Scotts igår till nästa års melodifestival. Vid sidan av IPRED har det framkommit att flera företag spionerar på sina anställda.
SD har svårigheter att få ha sina möten utan att bli störda. Det känns fel även för mig som inte i något avseende försvarar SD:S politik, men vår demokrati ska klara den matchen utan oschyssta metoder. Vi kan konstatera att Mona Sahlin tappar ytterligare väljarstöd. Det är söndag i slutet av november och om en månad är det jul med Lasse Kronér i TV-rutan.

Sanslös vändning

Först begär han 900.000 kronor i månadslön, sedan avstår han helt och jobbar gratis. Lön kopplat till svårighet på uppdrag faller plötsligt platt till marken. Den debatt som varit om att svenska direktörers lönenivå ligger för lågt blir löjlig och det framstår som en enkel sanning att lönerna sätts utan kunskap och oerhört slarvigt av en liten inre krets. Reinfeldt gratulerar till ett "klokt" beslut.

Sanningen om IPRED

Äntligen en sansad och opartisk beskrivning om vad IPRED är. Debattartikeln i dagens GP är efterlängtad och suverän. LÄS DEN.!
Engström och andra belackare får ursäkta, men det finns inget skäl till att tillåta fri fildelning bara för många gör, ta bort hastighetsbestämmelser för att många kör för fort, legalisera bruket av narkotika för att det redan förekommer i allt för stor utsträckning etc. Varje sansad debattör tar en fråga i taget och blandar inte ihop "tokerier" på det sätt som Engström, Rick med flera gör hela tiden. Frågan om hur en lag som gäller ska efterlevas blir i deras värld en diskussion om integritet. Den som inte gör sig skyldig till ett brott garanterar sin egen integritet.
Följande citat från dagens GP-artikel är centralt:"Saken gäller huruvida en rättsinnehavare skall få möjlighet att inkomma till domstol med bevisning om att visst IP-nummer använts för att begå brott mot upphovsrätten eller annan immaterialrätt.
Om bevisningen anses tillräckligt stark så kan domstolen besluta att identiteten hos innehavaren av IP-numret, som är känd hos Internetleverantören, skall lämnas ut till rättsinnehavaren."
Vi som vill att Sverige ska fortsätta vara en rättsstat blir oroliga över att regeringen ens tvekar i sammanhanget. Vilka blir nästa olagligheter som ska regleras. Inbrott i särskilt utsatta sommarstugeområden eller våldtäkt på platser där det redan i dag sker mest frekvent?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv