lördag 27 september 2008

Obama vann debatten

Jag gick upp 02.55 och satte mig framför TV:n i köket. En macka och ettglas isté var mitt sällskap.
Så följde debatten mellan McCain och Obama. Förutom att jag delar Obamas åsikter så tycker jag att han vann. McCain visade upp en delvis arrogant och samtidigt nervös sida, vilket förvånade mig. Obama var betydlgit mer ödmjuk och visade respekt för såväl det amerikanska folket, världssamfundet som för sin rival McCain.
Alla delar inte min uppfattning, många tycket att McCain vann. Skönt att man får tycka vad man vill. Oavgjort säger nog de flesta. Spelet fortsätter.

Alliansen på stan i Skövde

Idag var det Alliansaktivitet på Hertig Johans torg i Skövde. Fint väder, gott kaffe, bra stämning och intressanta samtal. Att möta väljarna är kul och viktigt. Jag gillar "torgmöten" vi borde ha mer av den varan i Sverige.
Sossarna har bra opinionssiffror, men saknar politik. Undrar vad som händer när de måste börja redovisa sina alternativ. Reinfeldt och Sahlin debatterar sällan med varandra vilket gör S-alternativet osynligt.

fredag 26 september 2008

Blir det någon debatt?

I natt hoppas jag på att det blir en debatt mellan Obama och McCain. Situationen i USA och spelet i presidentvalskampanjen gör det hela osäkert. Vi får väl vänta och se...
Krispaketet är ännu inte i hamn vilket gör att oddsen inte är de bästa.
Skarp kritik riktas mot McCain.

torsdag 25 september 2008

FRA löst

Andas ut - eller inte? Uddlöst? Alla verkar vara överens i riksdagsgruppera inom alliansen. Är det bra? Federley, vet du om det här funkar?

Lotta Bromé är bäst

Grattis, Lotta! Skultorpstjejen Lotta Bromé är rättvist utsedd till bästa kvinnliga programledare i svensk radio någonsin. Grattis, grattis.
Du är en av de få programledarna som det är ett nöje att lyssna till. Yippie!!!

FRA - en lösning på väg?

Kanske en lösning kring FRA-frågan närmar sig. Vi hoppas på det så signalspaningen kan fortsätta i kombination med en trygg integritetsnivå.
Folkpartiet har idag haft ett extra möte om FRA.

Lärare gör kanonbra jobb

Sveriges lärarkår är värd bättre löner. Hur väl de lyckas med sitt uppdrag avgör vilken omsorg vi kommer att få som äldre i framtidens Sverige. De värden som förmedlas i skolan påverkar vilken trygghet vårt samhälle har. Vi behöver ge lärarna de resurser som de behöver för att kunna fokusera på elevernas lärande. Genom kunskap stärks vår demokrati och säkerhet.
Fler socialpedagoger, kuratorer och fritidsledare är nödvändigt i våra skolor, liksom ett samarbete med en upprättad närpolis. Då kan lärarna ägna sig åt sin kärnverksamhet - undervisning. Det förebyggande arbete och ansvar som vilar på föräldrarna bör också lyftas fram. Samarbetet mellan hem och skola måste stärkas.
Bekämpningen av brottslighet, terrorism och fundamentalism kan lyckas genom en omfattande satsning på demokrati, mänskliga rättigheter och mot fattigdom. Kunskap är en nyckel till framgång även här.
Därför kan inte skolan vara värdeneutral, utan måste i allt tydligt ta ställning för humanistiska och demokratiska värderingar så som de uttrycks i FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter. Bemötande av sexism och annan kränkande behandling. Här har lärarna en nyckelroll och de förtjänar rätt resurser, högre lön och uppskattning för sitt arbete.

Finansläget och Bush oro

En närmast "skräckslagen" Bush talade till USA och bad om förståelse för sitt "räddningspaket."
Obama och McCain hamnar i ett mycket svårt läge hur det än är och hur valet än går.
USA är inte så stabilt som många trott. Vad händer nu med kartan över världens ekonomier.

onsdag 24 september 2008

Debatt på fredag för nattugglor

Jag ska ställa klockan och gå upp för att se debatten mellan Obama och McCain. Jag är en hängiven Obama-anhängare.

Kolla vem du står närmast genom denna länk.

Finanskris för kapitalismen

Alla drabbas. McCain och Obama hamnar i en hysterisk tid förutom att det är "vanligt presidentkampanjande." Obama har medvind i mätningarna, men båda har samma ödesfrågor framför sig.

Trygghet behövs - inte mer oro

Det förebyggande arbetet, arbetsro och upprättande av det personliga ansvaret är vad som behövs för att förbättra arbetsmiljön för såväl personal som elever på Sveriges skolor.
Händelsen i Finland får inte leda till panik.
Vi måste akta oss för en övertro på säkerhetsvakter, inpasseringskontroll och allt annat som underblåser att vi inte kan lita på våra medmänniskor. Ett sådant samhälle vill inte jag vara med och skapa. Busstreck har alltid förekommit, men de måste stävjas.
Vapenlagarna bör naturligtvis ses över i hela världen och inte minst i Finland och USA.
Samtidigt måste vi få stopp på att dessa personer, sjuka, som gör sig skyldig till masaker och dödsskjutningar hindras från att bli "hjältar" på Internet.

tisdag 23 september 2008

Obama är min kandidat också enligt test

"You are 8% more economic left You are 9% more traditional You have a substantive agreement of 76% " Compared to Obama
Så lyder analysen av mina svar på 36 frågor om amerikansk politik.
Kolla var du står! Klicka här

Svenska hushåll kan tacka regeringen för mycket

Nu går det åt rätt håll skriver Aftonbladet! Vi har vetat det länge...
Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka.
Samtidigt har vi ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla.
Liberal individualism är därför oförenlig med en egoism där man bara ser till sig själv.
Demokratin, marknadsekonomin och välfärdssamhället skall stärkas.
Liberalismen ger möjligheterna

McCain ledsen i ögat

McCain är inte nöjd med bevakningen från media. Han har flera gånger påpekat att han inte får samma uppmärksamhet som Obama. Undrar varför??!? Här är senaste gnället

måndag 22 september 2008

Vilket land lever vi i? Östros skräms, fy skäms!

Aldrig tidigare har det varit tydligare politisk skillnad mellan de båda blocken i Sverige. När man lyssnar på debatten i riksdagen slås man om och om igen av att de debatterande personerna lever i helt skilda världar.
Regeringens poltik fungerar. SCB:s statistik visar detta.
Vänsterpartierna fabulerar och skapar spöken som bygger på teoretiska värsta scenarion. Regeringens politik bygger på praktisk verklighet och handlingskraft som gör att vi nu är hyggligt rustade för att bemöta lågkonjunkturen med sikte på att gå starka ur densamma så snart som möjligt.

söndag 21 september 2008

Folkpartiets skolpolitik är räddningen

Varje barn har rätt till en likvärdig utbildning – därför kan undervisningen aldrig utformas på samma sätt för alla. Barn har olika förutsättningar och ska få det stöd som just hon eller han behöver.
Skillnaden i kvalitet mellan Sveriges skolor har ökat efter kommunaliseringen. Folkpartiet har därför tillsatt en arbetsgrupp som ska se över för- och nackdelar med att staten återtar hela ansvaret för skolan.
Även om kvalitet inom skolan handlar om många fler faktorer är pengar, har ekonomin en avgörande betydelse. Mot bakgrund av den kunskapen, inhämtad från egna och andras erfarenheter, är min bestämda åsikt att enskilda kommuners ekonomi påverkar barns rättighet till en likvärdig skola. Det är oacceptabelt.
De pengar som regeringen skickat ut till kommunerna för särskilda ändamål har allt för ofta hamnat i den allmänna ”pengapåsen” och använts till annat än vad de varit avsedda för.
En bra artikel i dagens DN av bland andra Inger Enkvist och Martin Ingvar rekommenderas varmt. Läs även denna artikel där Jan Björklund med flera kommenterar.

Viktig och spännande vecka för Bildt

Generalförsamlingen i FN samlas för debatt. Carl Bildt är på plats. En viktig vecka varje år, men ännu mer så med tanke på vad som händer på olika håll i världen just nu.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv