lördag 21 februari 2009

Stiftelsen Liberalen har årsmöte


På Kråks värdshus i Skara möts idag ett flertal liberaler med syfte att utveckla strategier för att stärka liberala värderingars påverkan i samhället

fredag 20 februari 2009

torsdag 19 februari 2009

FCK - Man City 2-2

Okej match, men två onödiga baklängesmål för FCK som nu måste vinna på bortaplan.

Fotboll live på nätet

Ikväll ska jag se FC Köpenhamn mot Manchester City via webben. Hoppas på dansk vinst.

Bra uttalande om IPRED

Riksdagens näringsutskott justerade i dag tisdag sitt betänkande om regeringens proposition om civilrättsliga sanktioner vid intrång i immaterialrätten. Lagförslaget baseras på ett direktiv, även kallat. IPRED, som Sverige tidigare har varit med och beslutat om i EU.
– Nu får konstnärliga skapare rimliga chanser att skydda sig mot intrång i upphovsrätten, utan att vi "kriminaliserar en hel ungdomsgeneration". Som förslaget nu ser ut har vi nått en bra balans mellan att värna upphovsmännens rättigheter och samtidigt se till skyddet för den enskildes privatliv. För oss liberaler som tar både integriteten och konstnärernas rätt på största allvar är denna avvägning central.
Det säger Karin Pilsäter (FP), ordförande för riksdagens näringsutskott och Cecilia Wikström (FP) vice ordförande i kulturutskottet. - Skrämseldebatten om effekterna av lagförslaget kan nu läggas åt sidan. Svenska domstolar har en klok och balanserad syn på både bevisfrågor och skadeståndsnivåer, och jag ser ingen anledning att anta att något annat skulle vara fallet när det gäller denna lag. För att kunna följa upp att lagstiftningen verkligen fungerar begär utskottet att utvärderingen ska återrapporteras till riksdagen, säger Karin Pilsäter.
- Nu får vi en harmonisering av lagen som innebär att svenska kulturskapare inte längre är negativt särbehandlade i förhållande till sina europeiska kollegor, säger Cecilia Wikström.
Näringsutskottets förslag kommer att debatteras och beslutas i kammaren den 25 februari.
Aktuellt med anledning av IPRED-lagen och rättegången mot Pirate Bay

LUF växer i Skövde

På fredag nästa vecka ska jag träffa Petter Fahlström och Moa Grankvist för att få uppdatering kring LUF:s kommande aktiviteter i Skövde. Kul!

onsdag 18 februari 2009

Arena Skövde


Nu är det bra stämning inför dagens handboll

söndag 15 februari 2009

SAAB och staten

Många skriker efter åtgärder från svenska staten att rädda SAAB. Om ingen är intresserad av att köpa bolaget på den internationella marknaden så är inte jag intresserad av att som delägare i svenska staten använda våra pengar till att rädda något som är kommersiellt utdömt av den egna branschen. Logiskt, eller?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv