lördag 27 juni 2009

Grundläggande värderingar

Vi har alla vår egen personlighet och våra drömmar om framtiden. Vi är utrustade med förnuft, känsla, samvete, förmåga att ta ansvar och att utvecklas. Oavsett bakgrund, begåvning, fysisk och mental styrka måste alla människor få många livschanser, många möjligheter att växa och utvecklas.
Även om varje människa är unik, så förenas vi av vissa gemensamma andliga och materiella behov. Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka. Samtidigt har vi ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla. Liberal individualism är därför oförenlig med en egoism där man bara ser till sig själv. Liberalismen betraktar alla människor som jämlikar - men inte som lika. Kraven på jämlikhet betyder inte att alla skall leva likadant, utan att alla skall ha möjligheter att utvecklas som självständiga människor.
Den enskildes värdighet och integritet får inte kränkas. Staten skall behandla alla människor med lika hänsyn och respekt och skydda den enskildes rätt så länge hon inte kränker andra människors lika rätt. Detta skydd skall gälla mot offentliga och privata makthavare lika väl som mot fördomar och intolerans.

torsdag 25 juni 2009

Bättre äldrevård

måndag 22 juni 2009

Grattis Barbro Westerholm

Barbro Westerholm, professor och riksdagsledamot för Folkpartiet, tilldelas Nordiska folkhälsopriset 2009 för sina betydelsefulla insatser för äldres hälsa och välbefinnande.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se