lördag 27 juni 2009

Grundläggande värderingar

Vi har alla vår egen personlighet och våra drömmar om framtiden. Vi är utrustade med förnuft, känsla, samvete, förmåga att ta ansvar och att utvecklas. Oavsett bakgrund, begåvning, fysisk och mental styrka måste alla människor få många livschanser, många möjligheter att växa och utvecklas.
Även om varje människa är unik, så förenas vi av vissa gemensamma andliga och materiella behov. Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka. Samtidigt har vi ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla. Liberal individualism är därför oförenlig med en egoism där man bara ser till sig själv. Liberalismen betraktar alla människor som jämlikar - men inte som lika. Kraven på jämlikhet betyder inte att alla skall leva likadant, utan att alla skall ha möjligheter att utvecklas som självständiga människor.
Den enskildes värdighet och integritet får inte kränkas. Staten skall behandla alla människor med lika hänsyn och respekt och skydda den enskildes rätt så länge hon inte kränker andra människors lika rätt. Detta skydd skall gälla mot offentliga och privata makthavare lika väl som mot fördomar och intolerans.

2 kommentarer:

Hans J sa...

Vackra ord - man ser att du har påbörjat nästa års valrörelse.

"Den enskildes värdighet och integritet får inte kränkas."

Detta betyder i folkpartiets Sverige att alla ska avlyssnas. Hellre att hundra oskyldiga avlyssnas än att en enda skyldig går fri!

"Detta skydd skall gälla mot offentliga och privata makthavare lika väl som mot fördomar och intolerans."

Detta betyder i folkpartiets Sverige att "bara" multinationella medieföretag som Warner Brothers och Bonniers får köra privaträttegångar mot ensamstående mödrar.

Hur många övervakningskameror finns det hittills i Skara?

Mikael Wendt sa...

Jag gillar ine övervakningskameror och har som rektor och politiker satt stopp för att sätta upp sådana i två andra kommuner. Jag bor i Skövde om det är så att din fråga beror på ett missförstånd. Jag delar inte heller din beskrivning av läget i folkpartiets Sverige. Det du uttrycker är väl mer din världsbild och den är inte överensstämmande med min verklighet.
Ha det bra i sommaren och tack för din kommentar som förtydligar att det finns ett stort arbete att göra när det gäller att förklara några av de lagar vi har och dess syften.
Vänligen Mikael Wendt

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv