lördag 10 april 2010

Runo är inspirerad och inspirerande

Idag när vi möttes för årsmöte i Skaraborgs Folkpartidistrikt så fick jag en kort pratstund med flera glada liberaler.

Rolf Birgersson från Hjo, Runo Johansson (Tidaholm) och Annika Carp (Falköping) för att nämna några.


En vänligare vardag för alla

Vi måste ta vårt ansvar och värna miljön nu och för framtiden. För mig finns det ingen motsättning, utan tvärtom ett samband, mellan det påståendet och en aktiv utveckling och framtidstro.
Vi måste också våga tänka nytt. Att sitta fast i sina tankebanor motverkar möjligheter till förändringar och nyskapande.

Öppenhet och genuint intresse för att förstå och utveckla nya idéer är den väg som jag föreslår. Det är meningslöst att skylla på andra, att däremot tala med och lyssna på varandra skapar möjligheter. Du och jag, vi alla, är de enda som kan påverka hur vi har det. Låt oss göra det!

Välstånd skapas tillsammans. Varje timma som du och jag arbetar bidrar till vårt välstånd. När unga tjejer och killar inte har ett jobb att gå till så förstår vi vad det kan få för konsekvenser på sikt.
Vi riskerar att inte kunna betala den gemensamma räkningen och att tvingas acceptera nedskärningar som hänsynslöst drabbar alla. Omvänt blir det så att när fler kommer i arbete kan vi även i framtiden betala räkningen för den trygghet och välfärd som vi behöver och vill ha.
Med fler som arbetar och betalar skatt kan också inkomstskatten sänkas. Ingen ska behöva betala mer än 50 procent av sin inkomst i skatt. När fler arbetar kan det kanske till och med bli möjligt att sänka kommunalskatten till en nivå som gör att de flesta inte behöver betala mer än ca 30 procent i total skatt. Vem är emot?
Vi Folkpartister vill öka din frihet.

Björklund talade i Tibro idag

Vi delar Polackernas sorg

Den tragiska flygolyckan har verkligen inträffat.

Sorgen är bred och djup.

Vi delar sorgen med våra polska vänner.

Annika Beijboms blogg är idag skriven av hennes far, Karl Beijbom, läs den här.


Uppdaterat:Reinfeldt i Expressen, knuff, Kaczynski inte bjuden till Katyn i Sydsvenskan, Tusk och Putin var i Katyn den 7 april vid en gemensam minnesceremoni, Angela Merkel i International Herald Tribune, misstag av besättningen orsakade olyckan i SvD, kontroversiell politiker, Sveriges Radio.

Jan Björklund har talat i Tibro

Jan Björklund har talat på åsrmötet för Folkparitets länsförbund i Skaraborg.

Uppskattat, sakligt och med positiv framtoning inför framtid.

Folkpartiet Skaraborg har årsmöte


Aulan på Fågelviksgymnasiet i Tibro är fullsatt och stämningen är på topp

Jobb till unga

Arbete - antalet arbetade timmar är grunden för vilken välfärd vi kan ha.

Arbetskompisar och uppdraget i sig är viktigt för varje persons självkänsla.

Vi måste se till att underlätta så att unga tjejer och killar kommer in på arbetsmarknaden.
Svenska Dagbladet gör denna presentation.

Seved Monke skriver såhär:

"Centerpartiet vill ha en flexiblare arbetsrätt, dvs ta bort turordningsreglerna så att unga lättare kan få jobb. De vill också sänka ingångslönerna för unga vilket skulle innebära att fler ungdomar fick in en fot på arbetsmarknaden. "

och fortsätter:

"Folkpartiet vill utveckla lärlingssystemet och satsa på spetsförmedlingar mot särskilda yrkesgrupper. Moderaterna vill göra det enklare att anställa unga genom halverad arbetsgivaravgift för unga under 26 år. KD vill också göra detta.

Uppriktigt sagt, vilken av blocken anser ni har de bästa lösningarna för att få fler ungdomar i arbete? Vill svenska folket ha fina ord och flum eller vill vi att fler arbetar och bidrar till sin egen försörjning?"fredag 9 april 2010

Grattis! vilken dag!


Ännu ett lyckligt nygift par på väg att fira med barnen! FORTSATT LYCKA TILL !

Vårsol i Skövde


Perfekt dag för att njuta en vårpromenad

Grattis!


Idag gifte sig Igor och Maria i Skövde stadshus. Jag önskar er lycka till och tackar för att jag fick uppdraget att viga er.

Läraravtalet får bakläxa

Nu står det still, inget lärande sker.

Läraryrket är på dekis, SKL är på väg att sänka attraktionen, friheten och kreativiteten ytterligare.

Förhandlingarna har gått i stå.
Förlorare blir våra barn.
Sorgligt.
Sveriges lärarkår är värd bättre löner. Hur väl de lyckas med sitt uppdrag avgör vilken omsorg vi kommer att få som äldre i framtidens Sverige. De värden som förmedlas i skolan påverkar vilken trygghet vårt samhälle har. Vi behöver ge lärarna de resurser som de behöver för att kunna fokusera på elevernas lärande. Genom kunskap stärks vår demokrati och säkerhet.
Fler socialpedagoger, kuratorer och fritidsledare är nödvändigt i våra skolor, liksom ett samarbete med en upprättad närpolis. Då kan lärarna ägna sig åt sin kärnverksamhet - undervisning. Det förebyggande arbete och ansvar som vilar på föräldrarna bör också lyftas fram. Samarbetet mellan hem och skola måste stärkas.
Bekämpningen av brottslighet, terrorism och fundamentalism kan lyckas genom en omfattande satsning på demokrati, mänskliga rättigheter och mot fattigdom. Kunskap är en nyckel till framgång även här.
Därför kan inte skolan vara värdeneutral, utan måste i allt tydligt ta ställning för humanistiska och demokratiska värderingar så som de uttrycks i FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter. Här har lärarna en nyckelroll och de förtjänar rätt resurser, högre lön och uppskattning för sitt arbete.
SKL kör i precis motsatt riktning!!!

Aftonbladet, DN en moderat bloggare, folkpartisten Helena von Schantz och vänsterpartisten Emil är nästan överens - vad betyder det?

Niklas Frykman och Runo Johansson skriver så bra i frågan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vi ska bo tillsammans

Jag videobloggade om parboende för ett tag sedan.

Självklart ska du bestämma själv om du vill leva tillsammasn med din äslkade även när du eller din partner har ett större vårdbehov.

Stockholm tar tag i frågan. Seved Monke skriver om möjligheten att träffa Barbro Westerholm som debatterar rätten till parboende och andra livskvalietetsfrågor.

Göteborg debatterar frågan och så här skriver Annika Beijbom. Samma händelse kommenteras av Mark Klamberg.


Varför får vi inte bo tillsammans?: äLDRE, äLDREOMSORG, POLITIK, PARBOENDE

Öppenhet vinner

Jag tror på demokrati. Vi måste tala öppet om våra värderingar.

Ett samhälle är aldrig bättre än den debatt som pågår och som vi kan hantera.

Jag har alltid haft väldigt svårt för att ansluta mig till yttringar som att det skulle vara bäst att lägga locket på i den ena eller andra frågan.

Det gillar inte jag.

Vi måste diskutera högt, synligt och ljudligt, först då kan vi lära av varandra, öka kunskap och förståelse. Det tycket tydligen inte Ung vänsters förbundsordförande Ida Gabrielsson. Johanna Graf (S) skriver såhär. En liberal röst uttrycker det på detta vis en annas såhär. En moderat blogg skriver på sitt sätt.

Det farliga i samhället är inte de personer som uttrycker sina åsikter på ett respektfullt sätt (så att de tål ordentlig granskning), nej de som är farliga är de som bygger sin uppfattning på rykten som sprids i slutna kretsar och inte vågar yttra sina åsikter offentligt.

Det är så som samtal kring "vi och dom" utvecklas, frodas och förstör. Läs mer här:


Slutligen: Självklart ska vi ha böter på rasistiska förolämpningar.

torsdag 8 april 2010

Bra och dåliga utspel

Jag gillar att du och jag får bestämma mer själva. Politiken ska riva hinder inte bestämma hur vi lever våra liv. Vi ska vara fria, liber, liberalism!
Mer frihet!

Folkpartiets förslag om att kommunerna ska vara skyldiga att stå för en parboendegaranti är självklart positiv. Såhär skriver Kristina Palmgren.


Läs gärna vad andra (FP)-bloggare skrivit i ämnet: Pär, Rosie, Anna, Marcus, Andreas, Linnéa, Carl, Hans, Mattias, Niklas, m. fl.

Lärlingsanställningar är ytterligare ett bra förslag från Folkpartiet. Jan Björklund förklarar.SKL:s utspel om lärarnas löner och arbetstid är jag klart negativ inför. Det är ett förslag som inte utgår från lärarnas villkor, är synkat med de fackliga organisationerna och inte utgår från hur lärarna bäst kan ge eleverna god undervisning. Runo är helt rätt i denna frågan!Intressant att läsa är detta blogginlägg av Annika Beijbom ifrån Göteborg.

Obama för en kärnvapenfri värld

Barack Obama har lyckats få till ett nytt avtal mellan USA och Ryssland som innebär ytterligare steg mot en kärnvapenfri värld och framförallt en värld i riktning för en nedrustning av vapen.
Såhär skriver Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt i Svenska Dagbladet.

Valarbete

Sitter på hemmakontoret och skriver programförslag för kommande aktiviteter.
Har gjort ett utkast till Alliansen i Skövde som mottagits väl så här långt. Med fräscha bilder och diverse textjusteringar verkar det som vi kan kanske kan köra på förslaget.

Ikväll är det möte med valledningen i Skövde kommune och de olika politiska partiernas valledare avseende höstens val.

onsdag 7 april 2010

Skövde stadshus


dagen inleddes med ett bra samtal kring en strategisk rekrytering i Skövde stadshus

Delta gärna i vår enkät

Klicka här för att besvara enkät om Skövdes framtid.

tisdag 6 april 2010

Sverigedemokratin granskas

Jimmie Åkesson hos Adaktusson på TV8.

Han börjar se pressad ut partiledaren för Sverigedemokraterna.

Han svarar inte på frågorna längre.
Han känns inte engagerad.

Många stänger av, undra på det!

Politiken hans parti står för granskas och det blir allt mer uppenbart att SD är ett enfrågeparti som kan äventyra Sveriges utveckling de närmaste fyra åren.


Svenskt Näringsliv underkänner SD:s politik på alla punkter.

Nu tar man hjälp av norska institut för att visa siffror som avviker märkbart från alla svenska opinionsinstitut till SD:s fördel . Ja, vad ska man säga...

Adam Cwejman skriver klokt om den skeva mediabilden och verklighetens SD.

Ja många är det som avslöjar bluffen.
Mer om detta

Informationsmöte om Aspö


Cirka femtio personer har samlats för att ta del av de senaste planerna för denna stadsdel.
Dan Sandén, VD för Skövdebostäder, presenterade ett mycket attraktivt förslag för området.
Miljöpartisterna är emot all bostadsbyggnation, enligt uttalanden från Sture Grönblad och Bernt Blomgren.
Jag ser detta som ett fantastiskt bra område att bo i och resultatet på den enkät som ligger ute på nätet visar med all önskvärd tydlighet att det verkliga motståndet mot expansion i denna stadsdel är mycket ringa.
Här ska många lyckliga Skövdebor få möjlighet att leva ett gott liv.

Diverse noterade saker och TV-tips

Liberala Anna är alltid läsvärd - och rolig!
Niklas Frykman skriver bra och har en positiv framtoning som är lätt att ta till sig.

Basse tipsar om Adaktusson ikväll. Missa inte det.
Wachmeister och Westerberg frågar ut Åkesson!

Adam Cwejman är en kanonkille - på alla sätt!

Tidningarna skriver idag om det jag nämnde i lördags - pollensäsongen är här (atji).

Dagens bloggtips 6 april

Runo Johansson i Tidaholm skriver såhär idag om vilka vi vill ha i regeringen?

Runo har många poänger och är en hyvens kille, bra pappa och duktig lärare.

Runo ställer upp i höstens val och du som bor i Tidaholm har ditt självklara kommunval klart.

Rösta på Runo!

Hycklandet är över - eller?

Sverige har varit så kallat alliansfritt under en mycket lång tid.
Den form av alliansfrihet som vi ägnade oss åt när vi underlättade för nazisterna under andra världskriget är enbart något att skämmas över.
Carl Bildt skriver idag om vår nuvarande regerings rakare rygg.
Jag gratulerar Carl Bildt till detta uttalande och hoppas att han nu också är medveten om att Turkiets sorgesamma protester - i samband med riksdagens beslut att erkänna folkmordet på syrier och assyrier 1915 - är överspelade. Sanningen segrar alltid till slut.
Amanda Brihed, ung kompetent politiker för LUF har nog ett och annat att dela med sig av till vår utrikesminister - för visst är väl vi alla intresserade av att lära? Gulan Avci var en av få som röstade efter kunskap och bibehåller därmed sin trovärdighet avseende mänskliga rättigheter och respekt för den enskilda människan.

Dags att agera mer kraftfullt för Dawit Isaak nu , Carl Bildt?

måndag 5 april 2010

Dagens bloggtips 5 april

Seved Monke skriver tänkvärt idag om Sverigedemokraterna.
Läs här
Andra artiklar som anknyter till ämnet:
SD vill ha en martyr, LANDSKRONA , Bloggar som kommenterar artikeln om SD

söndag 4 april 2010

Positiva tecken i vårens tid

Sveriges skola ska ge alla elever goda kunskaper.

Under många år har tyvärr resultaten i den svenska skolan försämrats.

Det vill vi Folkpartister ändra på. Vi tar ansvar för en skola som klarar uppdraget och inte bara sprider fina ord. Om detta skriver Runo Johansson på sin blogg.


För att säkra vårt välstånd i Sverige måste vi möta den globala konkurrensen med kunskap och kreativitet Vi kan få nya framgångsrika svenska uppfinningar och företag med en skola som uppmuntrar och tar till vara på alla elevers skaparkraft. Det förutsätter bra lärare med kreativ frihet och schyssta villkor. SKL behöver lägga om kursen omedelbart!


Vår skolpolitik sätter den enskilda eleven i centrum och vill skapa möjligheter för var och en att växa, forma sitt eget liv samt förbättra för sig själv och sin omgivning. Det kallar jag vardagslycka!

Vi är tydligt på väg ut ur finanskrisen. Nu måste vi visa framtidstro och snabbt växla upp för att ta emot framtidens möjligheter och utmaningar i den globala konkurrensen. Om detta skriver bland annat Kristina Palmgren på sin blogg.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Dagens bloggtips

Annika Beijbom skriver så bra!
"Utan tvivel är man inte riktigt klok"

Dagens blogg från Annika är underhållande, lockar till eftertanke och bara underbart bra. Opinionsmätningarna haglar in, men vad tjänar de för syfte egentligen?Tack Annika, påskhelgen innehåller många "Kinder-Egg" - du har just levererat ett till mig!
Här ett annat enskilt tips idag... och här flera andra samlade för din skull...
Varje dag är detta ett bra tips

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv