lördag 4 april 2009

Tveksamt glädjande opinion

Demoskop är väl det institut vars mätningar svänger mest, men deras undersökningar är ju riktiga så de redovisar fakta utifrån de personer som svarat.

Niklas Frykman, gruppledare för Folkpartiet i Eskilstuna, skriver så här om denna undersökning.

Sossarna backar, moderaterna segrar - men genom att KD och C, enligt Demoskop, hamnar utanför så krävs valsamverkan för en Alliansseger.

Mona Sahlin har problem med trovärdighet och tappar därmed anhängare för varje månad som går. Något som Baylan blundar för och skyller på annat - det kan bara leda till ännu starkare ras framöver.

Wanjas problem i LO-borgen är en sak för sig - mer kopplat till svenskars inställning mot vidriga bonussystem och slapp inställning till styrelseuppdrag.
Foto: Erik Bratthall

fredag 3 april 2009

Fredag 3 april på Bryssels flygplats

Sitter här och läser nyheter Har följt G20 på CNN och funderar på om det verkligen kan vara riktigt att ösa in alla pengar som stöd i en finansvärld som kollapsat av egen kraft. Att stoppa osunda bonusar, dela ut premier när ngt går dåligt, är självklart helt riktigt.

Kan också läsa att det ska bli fint väder i helgen. Skönt!

Obamas första budget ser ut att antas utan större problem. Han är en skicklig ledare. Inget snack.

Ännu har inga lättnader synts i behandlingen av Dawit Isaak. Vi hoppas och Carl Bildt liksom Olle Schmidt gör vad han kan....

onsdag 1 april 2009

Glada liberaler i Bryssel


Michelle, Niklas o Moa får skrattanfall på lunchen God stämning!

I Bryssel och EU-korridorerna

Igår kväll var det social afton, mat och trevliga samtal. Det fortsätter idag och dessutom ska vi göra flera intressant studiebesök. Liberalerna från Sverige gör skillnad i EU.
Foto: Bengt från Kunsbacka och Berit från Göteborg ser ut att trivas.

Klimatfrågan viktigare än nånsin

Obamas initiativ hedrar honom och är en chans som vi inte får missa.

En hållbar miljö- och klimatpolitik är en av vägarna som leder till ökad trygghet och en fredligare värld. Vid sidan om faktorer som att säkerställa människors rätt till utbildning, skapa förutsättningar för livsmedelsförsörjning, ge bra sjukvård och basala ting som tillgång till rent vatten, är det hög tid att ta klimatfrågan på allvar.
De flesta av världens klimatforskare är överens om att det är mänskligt agerande som till största delen påverkar klimatförändringen vi nu ser. De säger till oss att agera nu för att undvika de värsta farorna för våra barn och barnbarn - imorgon kan det vara försent. Jag delar den uppfattningen.

måndag 30 mars 2009

Ministerstyre hindrar handlingskraft

Det händer ibland att stora misstag passerar i kommuner, landsting/regioner och på riksplanet i Sverige. Det sker inom såväl privat som offentlig verksamhet. Förklaringen, när inget sker för att rätta till det inom det privata, är att ledningen är svag. Inom det offentliga hindras ofta agerande genom att den ytterst ansvariga är politiker och livrädd för att bli beskylld för s.k. ministerstyre eller att inte respektera nämnden, styrelsen etc.

I världspolitiken kallas ministrars och kommunalråds ingripande för att ta ansvar och agera. När nu USA:s president Barack Obama agerar så att en VD som inte klarar sitt uppdrag får avgå kallas det för sitt rätta namn - ansvar och handlingskraft.

Att handla för det gemensamt bästa ska aldrig bestraffas, förtroendeuppdrag innebär att ta ansvar när alla andra backer. Våra lagar och förordningar är inte avsedda att hindra någon att ta sitt ansvar.

Det är dags för en attitydförändring i det politiska ledningnuppdraget.

söndag 29 mars 2009

Rasismen lever inom SD Hör P1 klockan 13.00 idag

Sverigedemokraterna har ett budskap som ingen sann vän av demokrati och mänskliga rättigheter kan ställa sig bakom. Nu visar de åter sitt rätta ansikte. Rapportera och avslöja bluffen de försöker köra i sin jakt efter makt med syfte att förstöra demokratins grundstenar och respekten för varje människas lika värde. Rasismen frodas inom SD.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv