torsdag 5 augusti 2010

Bra, Helena!

Helena von Schantz skriver så bra på sin blogg.


"När vi låter föräldrar hålla sina barn från skolan när det är sexualkunskap , vem har vi varit snälla mot då? När vi har en frivillig SFI undervisning med obehöriga lärare och utan krav på studietakt och resultat, vem är vi snälla mot då?"
Läs hela inlägget här
och
Tidningar: SVD, DN, Expressen, Aftonbladet, NT, SVD, Expressen.

Burka i skolan = NEJ

Idag skriver Runo Johansson insatt och tänkvärt i denna fråga, liksom Gulan Avci och Niklas Frykman. Marie Söderqvist på Expressen skriver också om detta.

Intressant är att Ylva Johansson (S) tycker att förslaget från FP är bra, men bloggare på vänstersidan visar än en gång total passivitet när det gäller att stå upp för barns rättigheter att visa hela sitt ansikte, leka och leva fria från religionstvång (oavsett vilken religion som ligger bakom). Rädslan för att ta en debatt med Sverigedemokraterna lyser igenom.

Religion ska ge människor trygghet, men får inte vara ett hinder att delta i det civila samhället och religon är alltid underordnat våra civila lagar. Det står jag för!Jag tänker såhär:
Vi lever i ett öppet demokratiskt land. Ingen religion och dess tillämpning får någonsin sättas över de lagar som gäller i vårt samhälle.
Ingen man , kvinna, HBTQ-person ska i Sverige kunna tvingas att skyla sig med hänvisning till något enda argument.

Om vuxna, myndiga personer väljer att skyla sig ska det respekteras i privatlivet, men det fungerar inte i det offentliga öppna samhällets tjänst. Därför ska lärare inte bära burka eller niqab. Samma regler ska gälla för alla skolor, såväl kommunala som fristående.

Elever; barn i förskola, grundskola och ungdomar i gymnasiet, ska som en del av undervisningsmålen utvecklas i samspelet med andra. Här är avläsande av andras reaktioner i ansiktsuttryck en pusselbit som avsevärt begränsas redan om en del av ansiktet täcks.

Min inställning är att alla som lever i Sverige är "svenskar", precis som alla som lever i USA är "amerikaner".

Våra rötter (egna eller föräldrars ursprungsländer) är olika, men vi lever i ett och samma land. Det är helt och hållet vårt nuvarande gemensamma land, i detta fall Sverige, som sätter normer, lagar och regler för vad som gäller. Detta oavsett varför vi befinner här.

Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man, infödd eller inflyttad, ung eller gammal. Det finns plats för dig, i ett öppet Sverige - där vi står upp för demokratin, alla människors lika villkor, jämställdhet och vuxna människors fria val - så länge de inte förminskar trygghet och möjligheter för andra individer

Andra som bloggat om FP:s förslag om slöjregler: Roger Haddad,Christermagister, Nina Larsson, Gulan Avci, Carina Boberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag 3 augusti 2010

Dagens bloggtips 3 augusti

Seved Monke skriver klokt avseende betyg, skolk och att ge alla rätt information för att nå sina mål och därmed leva ett liv i ökad frihet.

Lotta Edholm om samma fråga. Här en person av helt annan åsikt, men utan ett enda sakligt, hållbart argument som skulle gynna människors kunskaper, utveckling, ansvarskänsla och frihet...

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv