onsdag 19 mars 2008

Vem sa att inget händer?

Sjukskrivningarna fortsätter att gå ner. Bra!
Amerikanska ekonomin svajar, fler räntesänkningar på gång. Det är oroande!
Kina säger att de har läget under kontorll. Det är skrämmande!

Ännu fler ungdomar ska få arbete!

Anpassningar av arbetsgivaravgifterna gör det billigare för Sveriges arbetsgivare att anställa ungdomar. Det är bra. Min grundinställning är att alla som vill och kan ska arbeta.
En del av lösningen är att vi skapar förutsättningar som gör att fler vill starta företag som sedan kan växa. I ett samhälle där det finns många hinder för att människor med idéer ska våga starta företag skapas inga jobb.
Därför kan sänkta arbetsgivaravgifter vara viktiga för att fler ska få jobb i alla åldrar!

Äntligen - svenska blir vårt språk!

Jag har ända sedan jag fick det klart för mig, funderat över varför vi inte har förklarat svenskan som vårt officiella majoritetsspråk i Sverige. NU är det dags - äntligen.
Här några röster kring förslaget:
Niklas Frykman
Svenska Dagbladet
DN

tisdag 18 mars 2008

Hemska tanke- bistra verklighet

Ännu en familjetragedi. Två barn dödades i Arboga under måndagskvällen. Vi är alla förlorare när något som detta händer. Ofattbart!
I Thailand har en ung kvinna mördats av en småbarnspappa enligt vad som hittills framkommit.
Vad är det som gör att detta händer? Enskilda öden, otrygghet, dåliga livschanser?
Vilka värderingar har vi och delar vi? Skolan kan inte vara värdeneutral, utan måste i allt tydligare utsträckning ta ställning för humanistiska och demokratiska värderingar så som de uttrycks i FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter. Och detta måste sedan genomsyra alla beslut vi fattar och det stöd vi är beredda att ge våra medmänniskor.

måndag 17 mars 2008

Vädret kan ingen lita på

Påsklov i Skaraborg. Här i Skövde har vi saknat snö nästan hela vintern. Vaknar idag upp till ett vackert vinterlandskap. Påsklovet kanske blir ett vintersportlov - det som uteblev vädermässigt för ett par veckor sedan.
Tur att jag inte tilhör de väderberoende och har hyfsat lätt för att "gilla läget". Igår kunde man sitta ute och njuta av solstrålarna.
Ska ta det försiktigt på vägarna idag och se om jag får tid för att bygga en snögubbe under eftermiddagen. Det gäller att njuta av livet så som det är och välja sina strider. Att bli besviken och arg på sådant man själv inte kan påverka är meningslöst. Vädret är en sådan sak, klimatet och miljön något helt annat. Det påverkas av vad vi gör, oavsett om vi vill det eller inte.

söndag 16 mars 2008

Oroande rapporter om glaciärerna

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Det är min uppfattning och den står jag för. Idag har jag tagit del av nya larmrapporter. Nytänkande behövs och allt måste granskas med nya ögon. Läs mer

Charlotte, Bobby och Fredrik - Grattis!

Bra framförande och bra låt. Charlotte har en stor del i att det lyckades, men glöm inte att några har skrivit låten. Det är en MELODItävling. Bobby Ljunggren och Fredrik Kempe har verkligen fått till en bra låt för detta sammanhang. Charlotte vinner även i Belgrad.
Folket gav sin förstaplats till Sanna Nielsen. Grattis till det.

Här några som tror att Sjögren hade haft en bra chans i Europa.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv