lördag 15 november 2008

Sahlins nedförsbacke

Mona Sahlin har det jobbigt, från den dagen hon började visa sig i media och presentera tankar inför valet 2010 har opinionsmätningarna gått åt ett enda håll - nedåt. Frågan är om hon inte tar en ny "time-out" snart...

IPRED behövs

Här är en kort beskrivning av IPRED. Det som står där tycker jag är bra och det behövs. Det handlar om en metod att ta reda på vem som olovligt använder andra männsikors verk utan att betala ersättningar. Varför är det upprörande?

Folkpartiet Skaraborg lär om EU


Utbildningsdag med folkpartiet i Skaraborg. Vi var många som hade en bra dag i Falköping. EU-frågorna stod högst på agendan och av alla områden som vi berörde så sätter jag EU som fredsprojekt högst.

Obama bygger sitt lag

Hillary Clinton har, enligt flera källor, fått frågan om att bli utrikesminister och en annan kvinna blir hans toprådgivare. Det är en gammal bekant till Obama och hon heter Valerrie Jarett.
Det blir mycket spännande att se vem som blir hans finansansvarige.

Folkpartiet ska vinna EU-parlamentsvalet

Folkpartiet är det parti som är mest EU-vänligt. Under hösten har ett första steg genomförts av en utbildning som gör att Folkpartiet stärker sin position. Nu tar också EU-flaggan plats i riksdagens kammare. Även Island börjar blir intresserade av EU-medlemsskap.
Viktiga områden att utveckla för ett bättre EU är:

 • Klimat, energi och miljö
 • Jobb, tillväxt och konkurrenskraft
 • Ett tryggare och öppnare Europa
 • Östersjöstrategin och relationer med närområdet
 • EU som global aktör och fortsatt utvidgning

fredag 14 november 2008

Författarna fattar

Tack författare, ni som fattar att ge stöd åt upphovsrättsersättningen innan hela media ska finansieras genom cynism och förnedringskultur. Frågan är mycket viktigare ur ett kulturperspektiv än vad som framgår. Den digitala personliga integritetens värde är bisarrt överdriven. Digital kopiering går självklart att reglera på något sätt. Artister ser på detta på olika vis. Andra lösningar föreslås och kämpas det om parallellt med denna kamp.
Som jag sagt hittills är IPRED det bästa förslaget vi sett så här långt, men självklart ska vi ha den bästa möjliga lösningen för alla parter. Fildelning av annans immateriella egendom kommer jag däremot aldrig att acceptera att det skulle vara lagligt att fildela utan avgifter till upphovsmännen.

Problem att samarbeta för vänstern

De ekonomiska samtalen mellan oppositionspartierna går inte så bra. NU får partiledarna försöka... Vi väntar med spänning på nya utspel från Mona Sahlin och Lars Ohly. 2010 är det val igen

torsdag 13 november 2008

Betalning för fildelning är självklart

Vad är det för pseudodebatt som dyker upp om och om igen. Bra Dick och Henrik!
Är det rätt för en person som kan hacka datorer att sno ditt kontokort och handla utan att behöva straffas eller göra rätt för sig gentemot dig?
När den tekniken blir tillgänglig och känd för alla genom ett enkelt program ska då alla få sno fritt av varandra? Kommer du, som nu argumenterar mot att upphovsmännen ska få sin ersättning av dem som försöker att smita från att betala, i den situationen fortfarande att hävda att den digitala integriteten av att finnas i ett register är viktigare än att vi skipar rättvisa genom att sätta stopp för att du och alla andra plundras utav dem som saknar moral och samvete?
Jag bara undrar...
Samtliga som ställer upp bakom IPRED gör helt rätt och snart får det vara nog med all suspekt misstänkliggörande av registrering. Det är väl fel, enligt kritikergruppen, att vi har ID-handlingar, personnummer. körkort, pass, blodgruppsbestämning, donationsregister och allt annat som är till vanliga hederliga människors nytta och nöje.
Politiken får inte backa en centimeter nu.....

Bravo

Vi är inne i en tid som ger en känsla av att väldigt mycket är negativt och svårt. I dessa tider är det lätt att drabbas av handlingsförlamning och deppa ihop. Det är farligt.
Glädjande nyheter ska lyftas fram. Jag har en stark framtidstro och vill vis apå möjligheter i stället för problem. Här är några av dagens positiva nyheter.

Ställ inte folk mot folk, följ lagarna

Upphovsmän har rätt till sin ersättning, rättssäkerheten finns, jag litar på den. CUF-orföranden för en kampanj som bygger på paranoid förföljesemani och infallsvinkeln att myndigheter har en tendens att missbruka sin information. Jag tror det är precis precis tvärtom! Engström är en annan lobbyist som för samma enögda kamp. Jag står upp emot piraterna.

Nytt och gammalt

Fet mage ger för tidig död, idag en nyhet precis som för trettio år sedan. Saker går i cykler. Dags att banta igen samt ut och motionera så man kan ta del av julmaten när det blir dags.

IPRED - det bästa förslaget hittills

Upphovsmän måste få sina ersättningar oavsett var och hur deras musik kommer till användning. Likadant för de som skriver poesi, deckare, gör film eller annan konst som omfattas av upphovsrätten.
Det är anmärkningsvärt hur ett flertal personer kan hävda rätten att fritt använda andras egendom " bara för att det är möjligt genom ny teknik."
Det innebär i logikens namn att det blir fritt att bo i vilken lägenhet eller vilket hus som helst när det kommit fram en billig superdyrk som alla har tillgång till. Lägg av, förstå att vi måste skärpa lagstiftningen så att vi uppehåller rättssäkerheten i de lagar som redan finns.

onsdag 12 november 2008

Ställ upp nu!

Många manar att vi ska ställa upp på olika sätt:

Berit Ås


Ikväll lyssnar jag tillsammans med flera hundra på Berit Ås som talar om vårt samhälle och de könsroller som fortfarande är starka. BRA!

Fildelning - vi pratar förbi varandra

Om det nu inte finns en motsättning mellan att fildela och att upphovsmän och företag ska få sin ersättning så kanske vi ska försöka att prata med varandra istället för att skapa problem.
Den föreslagna lagen är det bästa förslaget så här långt. Bättre förslag på hur upphovsmän kan få sin rättmätiga ersättning från fildelning mottages tacksamt!

tisdag 11 november 2008

Backa inte om ersättning för fildelning

Lyssna inte på ett gäng provokatörer som arbetar genom internetmedia. Upphovsmän sk aha rätt ersättning och ensamrätt att bestämma om hur eventuell fildelning kan ske på lagligt sätt.

Värdelös ekonomi

Börsen rasar mer och mer. Det verkar inte finnas någon botten!?! Volvo lastvagnar varslar nu också i Skövde och frågan är vad som är klokt att göra?

Sahlin svamlar igen

Mona Sahlin snackar om sataniska åtgärder. Ojojoj!! Alla som inte fick jobb under socialdemokraternas stryning av landet måste känna olust och må illa. Göran Persson lägger sig i nu också. Han anser att Mona gör fel angående samarbetet med miljöpartiet. Ohly, en annan av Monas gossar, kör med tvång.

Vad är bra?

Ge mig tips på hur jag ska förstå vad som är bra med dessa bloggar?!?!

Grattis till Kalmar FF förresten...

FRA och fildelningslagarna är bra

Det är självklart för alla att betala för sina varor utom när det gäller immateriella varor. Fri fildelning är ett steg tillbaka till 1800-talet. Oscar Swartz tycker inte att det är rätt att musikskapare får betalt för sina produkter, det får han stå för om han vill - men åsikten är barock och helt oförståelig. Engströms resonemang håller lika bra, eller dåligt, om man vänder på det helt och hållet. Debatten har bara startat, ge mig ett enda hållbart argument för att inte betala upphovsmännen deras rättmätiga ersättning!

Positiva möten

Igår och idag har jag träffat elever som går i gymnasiet. Jag har försökt att ge en bild av kommunal politik och hur vi kan påverka vårt samhälle. Det har varit intressant att se och möta frågor och förväntningar. En del av eleverna har uttryckt att de gillat "lektionerna" det känns kul!

Dåliga nyheter

Skandal är det för ett samhälle som ska respektera alla är det när vi skiljer ett par som varit gifta i 70 år. När en bloggar får fängelse för att ha uttryckt sina åsikter omvardagliga problem och regeringen. När finansinspektionen ska få kritik för att giriga bank- och finansvalpar samt direktörer i olika åldrar tappat alla moral och skor sig på andras olycka genom att göra affärer som faller utanför alla ramar om vad som är rimligt och lämpligt.
TV4 får fortsätta med förnedringstv-produktionen. Lägg ner skiten!

Goda nyheter

Inflationen i Sverige är på väg ned. Det är bra. Arbetsläget i Sverige är fortsatt bra, det är inte fler som behöver a-kassa. Obama är på väg in i Vita Huset. Vår kronprinsessa Victoria är intresserad av klimathotet. Bush är på väg ut. Nya fildelningslagen är ett steg i rätt riktning.

måndag 10 november 2008

Fildelning ska kosta

Att fildela är ett distibutionssätt, att dela med sig är vackert - men inte om den som är upphovman lämnas lottlös. Då är det stöld!
Folkpartiet tycker att grundprinciperna bakom dagens upphovsrättslagstiftning är bra. Genom en fungerande upphovsrätt får författare, tonsättare, musiker och andra kulturskapare rätten att bestämma över sina alster och hur de ska spridas. De har också rätt att få ersättning för sina verk. Den utbredda piratkopieringen är bara delvis följden av ett oklart rättsläge. Utbudet av lagliga alternativ på Internet är fortfarande alldeles för klent.

Kapitalismkris och läkemedelsframgång

Carnegie blir statligt, extra regeringsmöte med fem miljarder i företagsstöd, glädjande besked efter studie om Crestors inverkan på hjärt-kärlpatienter.

Kalmar vann på bästa lagmoral

Bra spel och kämpaglöd växer fram ur den lagmoral som präglar årets vinnare Kalmar FF. Stort grattis!!

Sossarna vill stoppa EU-insats

Vi är medlemmar i EU, vi ska ta vär del av ansvaret för de gemensamma uppgifter vi har. Sossarna svänger ännu en gång och säger nu nej till detta. Varför undrar jag?

Skövdes gymnasier pratar politik

Demokratin måste försvaras, det finns anledning att tala om villkoren för demokratin och hur vi tar tillvara på de möjligheter den ger. Idag har Monica Green (s) och jag mötte elever från Västerhöjdsgymnasiet. Vi har berättat om hur valen sker till kommuner, landsting, riksdag och EU-parlamentet. Vi har fått bra frågor och min uppfattning är att eleverna är kunniga och intresserade. En bra dag!

söndag 9 november 2008

Kinas intrång i Vita Huset

Flera data-attacker mot Vita Huset och andra viktiga platser leder spåren till kinsesiska regeringen. FRA-lag eller inte - dessa attacker måste stoppas!

Fildelning är okej men ska kosta

Jag är inte emot fildelning, men anser att alla ska få betalt för sitt arbete - även de som pysslar med sådant som skyddas av upphovsrätt. Johan Persson för en bra och nödvändig dialog inom de liberala leden, Alexander Bard ansluter med flera.

Kampen om detta har bara börjat....

Sverigedemokrat anfallen

Det spelar ingen roll vem det är och vilka åsikter man står för - ingen ska bli attackerad för sina åsikter - så länge man inte kränker någon annan.
Liberalism finns eller inte på olika villkor... Jinge skriver om allt möjligt

Är detta mest läsvärt?


Bloggar finns om allt möjligt, det är bra, frihet är viktigt

Funderar ändå på vad som gör följande mest läst/besökt?


och se dessa


Allt bara en stilla fundering efter några dagar i New York

Svensk politik svänger rejält

Oppositionen har stora interna problem. Det kommer att vara mycket som ska redas ut om de ska kunna funka tillsammans.
Personvalen i Sverige ska få en tydligare roll - spärren sänks det är bra. Då kan vi påverka vilka personer som ska företräda oss i större utsträckning. Kändisar kan bli plus och minus i det systemet.
Tvångsäktenskap måste omedelbart bli olagligt i Sverige!!! Slöjan bör diskuteras i vårt samhälle.
Frankrikes president utmanar sin egen position genom att uttala sig för hela EU utan egentligt mandat för detta.
Jag tror att vi snart har en ny försvarsminister i Sverige och att det är bilindustrin som ska få press att ta fram bättre produkter istället för subventioner av olika slag.
Sossarna kör med samma gamla idéer om hur läget ska lösas.
Ett större problem, här hemma och globalt, är ideologiskt och handlar om varför världens kapitalistiska länders folk ska rädda företag som gjort kapitalisterna rika? Snacka om svårigheter att förstå logiken? Affärer ska göras på lika, fria och schyssta villkor. Fusk ska avslöjas och kosta rejält. Obama får en tuff start på alla sätt.

För eller emot

Dagens lista över sådant som man förväntas ha en klar åsikt om:

 1. Slöja - förtryck eller inte?
 2. Scotts - dansband eller coverband?
 3. Jury - kunskap eller show?
 4. Isdans - kul eller farligt?
 5. Larz-Kristerz - fruktansvärt eller bara hemskt?
 6. Skolras på Haiti - hur kan vi hjälpa?
 7. Good Timers - bra musiker som bjuder på dans; tråkigt eller rätt?
 8. Sarah Palin - katastrof eller katastrof?
 9. Ingvar Kamprad - förebild eller förebild?
 10. Idol-Lars; bäst eller bäst?

Det händer grejer, FRA spökar igen

Elpriser går ner och Kina skapar krispaket. Nu ska lantbrevbärarna försvinna, serviceföretaget Posten fortsätter på sin inslagna utförslöpa.
Vem kan avgöra om det är krig eller inte? Irak har enligt mitt sätt att se det fortfarande krigsläge. Vår flyktingpolitik ska genomsyras av humanism!
FRA-lagen kommer att fortsätta speglas något år till och kanske rent av bli en valfråga. Vad ingen tycks fatta är att det är en mindre grupp som protesterar högljutt medan de allra flesta föredrar säkerhet före paranoid förföljesnoja inför personliga hot som inte existerar.

Vår galna värld är ändå ganska bra

Striptease i skolan känns klart udda, men ger tydliga rubriker. Det hela utspelade sig i Ungern. I Sverige är det oppositionen som står för de stora rubrikerna. Vänstern hotar och Sahlin famlar. Mona Sahlin kanske skulle behöva stöd av okända?
En annan som får rubriker är Alexander Bard som startat "Liberati" - vad det är? läs här.
Klimatproblemet finns oavsett vem vi skyller på , det är mer intressant vem som går för och fixar upp det hela.

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  Bloggarkiv