söndag 9 november 2008

Svensk politik svänger rejält

Oppositionen har stora interna problem. Det kommer att vara mycket som ska redas ut om de ska kunna funka tillsammans.
Personvalen i Sverige ska få en tydligare roll - spärren sänks det är bra. Då kan vi påverka vilka personer som ska företräda oss i större utsträckning. Kändisar kan bli plus och minus i det systemet.
Tvångsäktenskap måste omedelbart bli olagligt i Sverige!!! Slöjan bör diskuteras i vårt samhälle.
Frankrikes president utmanar sin egen position genom att uttala sig för hela EU utan egentligt mandat för detta.
Jag tror att vi snart har en ny försvarsminister i Sverige och att det är bilindustrin som ska få press att ta fram bättre produkter istället för subventioner av olika slag.
Sossarna kör med samma gamla idéer om hur läget ska lösas.
Ett större problem, här hemma och globalt, är ideologiskt och handlar om varför världens kapitalistiska länders folk ska rädda företag som gjort kapitalisterna rika? Snacka om svårigheter att förstå logiken? Affärer ska göras på lika, fria och schyssta villkor. Fusk ska avslöjas och kosta rejält. Obama får en tuff start på alla sätt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men allvarligt! Är inte systemet förlegat? Skulle hellre se ett antal forskar råd i grupper om särskilda ämnen. DVS personer med kunskaper och oberoende! I stället för svåger-person/företags vinnings politik... Precis som media idag. Ingen undersökande sådan. Endast en som springer i "ett jag vill synas" och då indirekt i kapitalismens mf syften. Borde visa mer missnöje, framför allt i sverige! Det mesta med vissioner och en vilja för miljö, människor (folket)mm håller på att åka med med soporna. Och istället får amerikanska influenser mm ta över!Nya tag, nya visioner framför allt nytt styre!!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se