måndag 10 november 2008

Kapitalismkris och läkemedelsframgång

Carnegie blir statligt, extra regeringsmöte med fem miljarder i företagsstöd, glädjande besked efter studie om Crestors inverkan på hjärt-kärlpatienter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det glädjande att det finns bra mediciner för de som är sjuka. Är dock inte stora orsaker till hjärt- och kärlsjukdomar destruktiv livsstil och stress? Jag är inte säker på att jag tycker att staten ska betala för att människor överäter, stressar för mycket och låter bli att motionera.

Mikael Wendt sa...

Det finns en del ärftliga orsaler som inte påverkas av livsstilsförändringar, tyvärr. Det finns rubbningar inom kolesterolrelaterade sjukdomar som inte kommer att kunna lösas innan stamcellerna accepteras helt. Vet detta av egen livserfarenhet, två av min atre barn har drabbats av den ärftliga kolesterolrubbning som sargat mitt liv med ett antal hjärtatacker och bypassoperation. typen heter "Fredriksen typ2" och trots maxdos av nu tillgängliga mediciner, motion och bra matvanor är värdena allt annaqt än bra. Utan medicin är de livsfarligt höga direkt.
Jag är självklart positiv till alla sunda livsmönster, men vill ge en viss balans åt att det enbart skulle vara lisvstil som påverkar utveckling av kärlsjukdomar.

Anonym sa...

Lisa är skadeglad, hon lever Föredömligt själv och gläds åt att trampa på andra. Att hjärtbesvär är i huvudsak ärftligt betingat spelar förstås ingen roll i detta sammanhang. Nåja. När lisa får sin cancer är det min tur att ha skoj.

Jag kände en läkare som tyckte till och menade att lungcancerpatienter får skylla sig själva och betala sin vård ur egen plånbok. Efter bara några veckor åkte han själv på en elakartad hjärntumör, och sedan såg vi aldrig av honom.

Mycket tyder på att det finns en högre rättvisa, varför man i eget intresse bör sila snacket, även om man försiktigtvis uttalar sig anonymt.

- Peter Ingestad, Solna

Mikael Wendt sa...

Peter, tack för din kommentar!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se