lördag 17 april 2010

Middag i hemmet


Gott med hemlagat

torsdag 15 april 2010Strax dags att borda


Semester

onsdag 14 april 2010

Boktips om kärlek för politiskt intresserade

Den 6 maj släpps boken Politik 2.0 - konsten att använda sociala medier och det firar vi i Stockholm med en uppföljning i Göteborg några dagar senare. Projekt Politik 2.0 finns på Facebook och Twitter.
Annika Beijbom är en av de som skriver bra på sin blogg, det finns många fler och konkurrensen ökar snabbt på denna arena.

Hur gör man då för att bli läst och för att få till stånd bra kommunikation med sina läsare. Det verkligt intressanta.Nu kommer den efterlängtade boken om "Politik 2.0" - läs länken för fler bakgrundsfakta som ökar din motivation att skaffa denna bok.

Dagens bloggtips 14 april

Jag är övertygad att den vilja och kunskap som finns i vårt land kommer att leda fram till goda resultat.

Sverige är ett bra land att leva i och det kan därför också bli bättre.

Grundbulten är en fungerande demokrati, där vi har möjlighet att utvecklas fritt och tar vårt personliga ansvar för vad som händer.

Amanda Brihed är en av de unga krafter jag hoppas på framöver. Engagerade och kritiskt granskande unga människor är avgörande.


tisdag 13 april 2010

Angenäm röra

Helene Odenjung har satt fart på debatten om sprutbytesprogram i Göteborg.


USA:s president Barack Obama har flyt i det internationella och nationella arbetet.

Amandra Brihed skriver underbart underhållande och innehållsrikt bra. Toppen, Amanda!


.. så väntar vi på boken "Politik 2.0" som komer den 6 maj på förlaget Beijbom Books.

Dagens bloggtips 13 april

Mark Klamberg!

Tack för dina fantastiska blogginlägg!


"Migrationsminister Åkesson

Det är den 20 september 2010 och Sverigedemokraterna har erövrat en vågmästarställning i Sveriges riksdag. I utbyte mot regeringsmakten får Sverigedemokraterna fyra ministerposter, bl.a. får Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson posten som migrationsminister."


Läs resten på Marks lysande blogg

S = gammalt = nytänkande??

Mona Sahlin slår på trumman idag för att nå ut med den nya politiken som visar sig vara mycket av den gamla...

Flera jobb, mer utbildning, minska barnfattigdom och minskat socialbidragstagande är fyra "nya" mål för S!!! Så det är något nytt för S att ta itu med dessa centrala saker.
Man häpnar!

Så här skriver Runo Johansson i Tidaholm om Mona Sahlins nygamla politik. Dessutom ska V och MP vara överens med S också?!?!
I de egna leden låter det på "det här" och detta viset.
Federley yttrar sig såhär. Hans Åberg,

"Loken" känns igen - också - samma gamla namn som förrut!
Bodström har ett förslag om att varje elev ska ha ett kontaktnummer till en personlig polis.
Varför? Dumheter kallar jag det och såhär skriver Sebastian Hallén.

Sahlin 2.0 är "More Of the Same" - Seved Monke reflekterar och delar med sig här.

Kampanj för ett vänligare samhälle

Kampanjladdning
Nu ska vi ut i det fina vädret och sprida segerbudskap
Anmäl dig här

Lärarleg - äntligen!

Sveriges lärarkår är värd bättre löner. Hur väl de lyckas med sitt uppdrag avgör vilken omsorg vi kommer att få som äldre i framtidens Sverige. De värden som förmedlas i skolan påverkar vilken trygghet vårt samhälle har. Vi behöver ge lärarna de resurser som de behöver för att kunna fokusera på elevernas lärande. Genom kunskap stärks vår demokrati och säkerhet.

Lärarleg - äntligen. OCH S håller med liksom (mera självklart) lärarfacken.

Därför är lärarlegitimation en viktig del i vår strävan att få de bästa lärarna och höja kvalitet och status för yrket.

Intressanta bloggaren Amanda Brihed skriver såhär. Jan Björklund säger detta.
Runo jublar först och höjer sedan rösten för att ge sin syn på alternativet från vänster.

VDN-deklaration eller tvättäkta råd? Döm själva när ni läst Mark Klambergs blogg om lärarleg och sedan rundat av med Roger Haddad eller Seved Monkes ord.

Jag anser dessutom att:
Fler socialpedagoger, kuratorer och fritidsledare är nödvändigt i våra skolor, liksom ett samarbete med en upprättad närpolis. Då kan lärarna ägna sig åt sin kärnverksamhet - undervisning. Det förebyggande arbete och ansvar som vilar på föräldrarna bör också lyftas fram. Samarbetet mellan hem och skola måste stärkas.
Bekämpningen av brottslighet, terrorism och fundamentalism kan lyckas genom en omfattande satsning på demokrati, mänskliga rättigheter och mot fattigdom. Kunskap är en nyckel till framgång även här.

Endast legitimerade lärare får undervisa i framtiden LäRARLEGITIMATION, FOLKPARTIET Bloggar som kommenterar länken

Äldre måste kunna känna sig trygga

Tillsammans med Sewon Ekberg och Ulla-Britt Hagström skriver jag i dagens SLA:


Åren som läggs till livet är ofta år av aktivitet och glädje.
Men för många innebär det också en lång tid med behov av äldreomsorg och sjukvård.

Äldre skall känna sig trygga i förvissningen om att det finns god vård och omsorg när de behöver det. Även den som behöver mycket hjälp och stöd ska ha livskvalitet i sin vardag.
Äldre är olika och har olika behov och önskemål. Därför måste det finnas äldreboende och hemtjänst med olika profil och inriktning. Det kan gälla religiös, språklig eller annan inriktning. Det måste vara självklart för den som har hemtjänst eller bor i äldreboende att få välja vem som skall ge service och omsorg. Lika villkor ska finnas för kommunala och privata aktörer.

Läkarkontakt i äldreomsorgen är viktig. Till särskilt boende bör knytas en läkare, helst geriatriker, som har ansvaret för att regelbundet finnas till hands och se till att de äldre som bor där får god och direkt medicinsk vård.
Läkaren skall också kunna ge handledning och råd till personalen.
Kommuner skall med fördel kunna anställa egna geriatriker.

En svag länk i vården och omsorgen är ibland bristen på samarbete mellan de olika vårdgivarna inom landsting (region) och kommun.

Äldre får inte hamna mellan stolarna när det är dags att lämna sjukhuset och åka hem. En fungerande kedja måste finnas kring den enskilde och den kedjan måste vara stark.

De äldres situation i samhället kräver allt mer av uppmärksamhet och framsynta beslut och åtgärder såväl från stat som region och kommun!
Folkpartiet värnar om de äldres rättigheter!
Här en annan bloggare "Högbergs tankar"som uttrycker sina tankar i ämnet.

måndag 12 april 2010

Fler rika och färre fattiga - Hurra!

Det är klokt att läsa hela utredningar.

Det är bra att granska vad som är intressant.

Det är smart att se vad som ligger bakom olika uttalanden.
Om någon säger att det är negativt när någon blir rikare så undrar jag alltid var personen skulle tycka om det var hon själv som "drabbades" av ekonomisk framgång.

Ni bara måste läsa Niclas Erlandssons suveräna bloggtext av idag.
Här förklarar han lögnerna som kan se ut som sanningar.

Mark Klamberg skriver om jobblinjen och S-politkers uppvaknande. Eftersom det angränsar till Niclas text om att vi Folkpartister gärna ser att så många som möjligt blir rikare så rekommenderar jag även Marks bloggtext i detta sammanhang.


Avslutningsvis Seved Monke - läs bara läs!

Anders Borg ser det på detta vis.

söndag 11 april 2010

Liberal hjälte skrattar i Göteborg

Annika Beijbom skriver idag om "Snällismen på nätet""För den som ännu inte läst varken Torbjörn Nilssons bok "De omänskliga" eller en recension så tipsar jag om Sanna Raymans recension, och om Nilssons recensionspostning. Jag önskar oss alla, ånyo, en värdig valrörelse. Med tanke på alla goda krafter som finns här är jag säker på att det kommer att gå alldeles utmärkt.Nästa postning kommer handla om min del i projektet Politik 2.0 och varför jag tror på våra gemensamma ansträngningar på nätet. Två som redan skrivit om Politik 2.0 är Peter Andersson och Lilith Svensson." - skriver Annika.

Tussilago i trädgårdsrabatten

Tussilago, solsken och pollen - nu är det vår!

Några olika skäl till glädje och kampvilja

Barcelona vann och Messi gjorde mål i el Clásico.

Barbro Westerholm. Liberaler som strider för äldres rättigheter.

RUT-avdraget som ger nya vita jobb till persponer som förut tvingades arbeta svart.

Roger Haddad, min liberale vän och hjälte - du har så rätt. Alla borde ta debatten med SD! Frida MFreedom - du är toppen, kolla denna videoblogg!
Adam Cwejman, LUF:s ordförande, backar naturligtvis inte en centimeter och uttrycker sig bra och lättförståeligt. (Det är Adam som är på bilden!)

Dagens bloggtips 11 april

Karin Långström Vinge är en bra medmänniska, en rolig person och alltid intressant att diskutera med - bland flera andra positiva egenskaper.

Igår skrev Expressen såhär om Karins yrke.

Idag skriver Karin såhär på sin blogg:

"Önskar man patriarkala strukturer, dominans och frossande i synd, får man leta sig vidare till kabelteveutbuden runt midnatt. För i Svenska kyrkan är flertalet av oss mycket trötta på den kulturen." - ett litet smakprov från dagens bloggtips!
Våld och förtryck av enskilda och grupper i samhället behöver bemötas enhälligt och från många olika håll.


Karins blogg är det få som missar, men om du inte läser den regelbundet så är länken till dagens blogginlägg här - det kan du bara inte missa!

Fler företag gynnar alla

Skövde ska bli företagarbästa kommun senast 2013.
2008/2009 vann Skövde kommun, för sitt arbete med"Gothia Science Park" och Närings- och Samhällsbyggnadsenheten kategorin "Näringslivsstöd" för European Enterprise Awards.
I denna kategori belönas innovativ politik som främjar företagande och drar till sig investeringar, särskilt i missgynnade områden.

Entreprenörer som vågar satsa är den enskilt viktigaste faktorn för fler jobb i framtiden. Därför vill jag bidra till att Skövde kommun i alla avseenden fortsätter att utvecklas till en riktigt bra företagarkommun. Med bra villkor och tydliga spelregler kan vi kombinera god miljöpolitik med ett ansvarsfullt, modernt företagande för fler arbeten - inte minst för unga.

Skaraborgs framtid i globaliseringen
Landsbygden har en stor potential som måste utvecklas. Småföretagande är en viktig del av Skaraborgs näringsliv. Vi måste stärka Skövdes position. En stark centralort är ett plus för hela Skaraborg. Infrastrukturen, i alla dess former, måste stärkas och underhållas. Ett ökat samarbete med företag inom EU är ett annat viktigt steg för att vi ska kunna vara med när och där det händer. När det talas om Västra Götalandsregionens tillväxt ska Skövde vara i framkant.
Folkpartiet i Skövde:

  • stödjer en fortsatt kvalitativ utveckling av Högskolan i Skövde och Gothia Science Park
  • vill genom god marknadsföring och bra etableringsmöjligheter få fler företag till Skövde
  • vill på alla vis verka för att stärka Skaraborgs och Skövdes roll i Västra Götalandsregionen
  • uppmuntrar nyskapande och idérikedom
Välkommen till Skövde
Letar du efter en plats för etablering? Vi har ett attraktivt alternativ att erbjuda, Skövde, staden mellan Vänern och Vättern. Skövde är tack vare sitt näringsliv, sin roll som utbildningsort, sitt läge som centralort och sina goda kommunikationer en tillväxtmotor i Skaraborg. Den lokala marknaden är stor och i närområdet finns en kvarts miljon innevånare.

Arbetslinjen = solidaritet

Arbetsvägen

Vi vet genom olika studier att det är nedbrytande att hänvisas till bidrag istället för arbete.
Vi vet också att det gör stora hål i samhällsekonomin - och den egna lönen.
Det är därför vi måste stå upp för arbetslinjen och välja den vägen vid varje vägskäl.
Mark Klamberg skriver såhär om arbetslinjen. Vi måste slå vakt om den inslagna framgångsrika politiken och säga Nej!, till nya friår och andra tokerier.
En förutsättning för att vi ska kunna ta hand om de personer som av olika skäl inte kan försörja sig själva, är att vi blir fler som arbetar och betalar skatt. Därför är arbetsvägen, att fler arbetar, även den bästa vägen ur ett liberalt, humanistiskt och solidariskt perspektiv. Vi behöver mer av samarbete, som Christer Winbäck skriver.

Att chockhöja skatten på arbete, särskilt för unga, kommer inte att leda till fler eller ens mer arbete. Nej, höjd skatt (exempelvis på tobak och alkohol) använder vi när vi vill göra något svårare att nå. Vänstersidan får inte förstöra vårt land med mer kollektivism och minskad frihet för dig och mig att leva våra liv som vi själva vill.
Alltså måste vi ha sänkt skatt på arbete!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv