lördag 3 maj 2008

Populär inte samma som kvalitet

Lotta Engbergs kör har en musikalisk kvalitet som de andra inte är i närheten av. Joacin Can och Brolle är två härliga killar med glada sångare i sina körer och det är populärt. Helt okej, men ändå lite orättvist...
Jag tror att Joacin vinner.

Bakslag för Sveriges pappor

I en artikel i Aftonbladet beskriver Mikael Trolin sin syn på hur män är förlorare när familjer splittras. Hur systematiskt papporna står som en sorts andraklassens medborgare. Jag undrar varför vi inte har en könsneutral lagstiftning och tillämpning? Läs Trolins artikel här

Mediechock eller mediedöd

Vad skriver tidningar om och vad väljer vi att läsa. En titt på dagens rubriker får mig att fundera på vem som gör prioriteringarna.
I USA är det sedan länge tillåtet att doppa slaktade kycklingar i klordioxid för att bli av med bakterier som salmonella och campylobacter. EU har däremot förbjudit sådana kemiska duschar och reningsbad vilket retat upp USA som anser att förbudet hindrar den fria världshandeln. Vad ska man säga?
DN har en artikel som behandlar ämnet depression. Ur perspektivet skillnader mellan hur ofta du drabbas om du är rik eller fattig. Vilken grupp tror du drabbas oftast?
Och Aftonbladet skriver fortsatt om skolket från TV-licensen.
Fru Gårman är verklighet och kommer snart att synas vid våra övergångsställen.
Förre toppgeneralen Ricardo Sanchez odugligförklarar i sina memoarer både president George Bush och stora delar av USA:s försvarsledning.
Det är förvånansvärt tyst om klimatfrågan som inte på något vis har fått sin lösning. Vem prioriterar?

fredag 2 maj 2008

Att kändisar inte betalar TV-licens stinker!

Så länge vi har TV-licens ska alla som ser på TV betala. Oavsett om man ser det i mobilen, på en TV-mottagare eller via dator.
Det kan vara en god idé att vi alla bidrar till Public Service genom skattsedeln, men där är vi inte idag. Skäms på er, ni som smiter!

Kompetens är ingen ordlek, Mona Sahlin!

Mona Sahlin talar om att göra om Arbetsförmedlingen till en Kompetensförmedling och ge alla en kompetensförsäkring. Det luktar ordlek för att komma undan att du som ledare för S vill återgå till er gamla modell med fler i åtgärder. Ett traditionellt sätt för att dölja att socialdemokraterna hellre låter människor gå på bidrag och hamna i bidragsberoende och utanförskap.
Nej, Mona Sahlin några nya förslag verkar du inte ha.

Vi vet att utan arbete finns det ingen väg ut ur utanförskapet. Vi har alla rätt till liv, frihet och sökande efter lycka. Samtidigt har vi ett gemensamt ansvar för att dessa rättigheter omfattar alla. Liberal individualism är därför oförenlig med en egoism där man bara ser till sig själv.
Demokratin, marknadsekonomin och välfärdssamhället skall stärkas. Liberalismen ger möjligheterna. Fler och fler ansluter till liberalismen - undrar varför...

S på väg att bli ett missnöjesparti?

- Vad har hänt med Centern som tidigare var ett grönt parti och var finns socialliberalerna i Folkpartiet? Och vad har hänt med Kristdemokraterna, frågade Östros i sitt 1:a maj-tal. De har utvecklats, fått förtroende och tar aktivt ansvar för Sveriges utveckling, är mitt svar.
Det är väldigt mycket klagande och gnäll nu från Sahlin och Östros. Däremot lyser konstruktiva förslag med sin frånvaro - bortsett från de om höjda skatter för alla. Märkligt...
LO körde på i samma linje, men fick också in en del bra områden som OS och klimatfrågan.

Nya moderaterna hyllar arbetslinjen och firar det goda resultatet.

torsdag 1 maj 2008

Grattis Skövde HF!

Skövde HF är svenska mästare i handboll.
Matchen mot Sävehof innehöll allt.
Det är en stor glädje att se hur ett ödmjukt ledarskap, målmedvetenhet och långsiktighet belönas.
Magnus Frisk har som tränare gjort en stor idrottsbragd och är tillsammans med alla spelare värda alla uppmärksamhet. GRATTIS!!!!

Tomma ord, självklart när inget eget finns!

Ohly använder all tid till att prata illa om Alliansregeringen. Inte ett enda konstruktivt eget förslag lyfts fam. Lamslagningen inom svenks oppositionspolitik blir allt tydligare.
LO-ordföranden gör samma blunder och framstår allt mer som en fackpamp som är oändligt långt i från sina medlemmar.

S och Sahlin börjar tappa väljarstöd redan!

Förväntan var stor bland många socialdemokrater när Göran Persson skull ersättas som partiledare. Mona Sahlin valdes, ingenting förändras.
S-företrädarna fortsätter att försöka skrämma befolkningen. Man gör det genom att överdriva och svartmåla konsekvenserna av förändringar i det föråldrade svenska arbetsmarknadssystemet. Ett S-märkt system som lett till att närmare en miljon människor befann sig i olika former av utanförskap inför valet 2006.

När vi nu ser hur allt fler personer i vårt land får jobb och upplever glädjen av att försörja sig själva och kunna påverka sin vardag så talar Östros så illa om detta att alla undrar var han befinner sig. Du lever inte i verkligheten! Du målar upp bilder om hur det kan vara i ett fingerat värsta-scenario och inbillar folk att det är så det ser ut. Det är allt färre som tror på din beskrivning. Likaså är det när Mona Sahlin beskyller Alliansen för att misslyckas. Folk kommer ihåg och vet att på samtliga områden som Mona Sahlin nu klagar är det så att hon varit ansvarig minister och att det är efter henne som Alliansen nu får städa upp - för att ge personer i vårt land bättre levnadsvillkor och ökad självkänsla.

Förtroendet för Alliansen växer och det är ingen tvekan om att vi just startat en längre period där Sverige utvecklas till en starkt liberalt land med stort solidariskt ansvar för våra medmänniskor såväl här hemma som inom EU och i det globala perspektivet.

Vakna, vad är det som pågår?

Läser om att vägverket får uppdrag och lägger en massa pengar på att ta fram en "Fru Gårman". Är det klokt användande av gemensamma resurser? Nej, säger jag.

Alf Svensson skriver på DN debatt om sin syn på familjepolitik. Jag tycker att det är ett förenklat synsätt att påstå att äktenskapet är lösningen på allt. Särskilt när man som kristdemokraterna inte vill göra det möjligt för alla människor att ingå äktenskap. OM Alf Svensson vidgar sina tankebanor och istället talar om det ansvar som varje vuxen person har för sina egna handlingar och särskilt gentemot sina barn - och även alla andras barn - då kan jag ansluta till en del av resonemangen. MEN när du stänger ute människor från att vara en del av det samhälle vi lever i då har vi ingenting gemensamt, Alf Svensson!

Ett barn mördas, det är fruktansvärt. Personen som gjort detta är lyckligtvis gripen, ska få vård och tjäna sitt straff. Familjen kommer aldrig att glömma detta, men måste lära sig att leva vidare. Alternativ saknas. Personligen tycker jag att lösnummersförsäljning, genom fortsatt spekulation i alla möjliga gamla mord, är avskyvärd. Det blir därför svårt för mig att förstå det symboliska värdet av att publicserviceföretaget SVT ska direktsända begravningen. Jag undrar vad som blir bättre utav det?

Var femte ungdom anser att våldtäkt är något man får skylla sig själv för när det händer, skriver Aftonbladet. Dessutom att det är ett tjejproblem. Aldrig att jag går med på den beskrivningen. Från min horisont är det alltid förövaren som är och äger problemet. En person , man eller kvinna, som inte kan hantera sin lust och inte respekterar alla människors lika värde begår våldtäkter. Det kan aldrig vara den utsatta personens fel. Hur tänker ni som har motsatt åsikt?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv