fredag 2 maj 2008

Att kändisar inte betalar TV-licens stinker!

Så länge vi har TV-licens ska alla som ser på TV betala. Oavsett om man ser det i mobilen, på en TV-mottagare eller via dator.
Det kan vara en god idé att vi alla bidrar till Public Service genom skattsedeln, men där är vi inte idag. Skäms på er, ni som smiter!

4 kommentarer:

Eklindh sa...

Nej nej Mikael. Att vi alla skall betala för något som vi inte alls vill nyttja är det som är fel.

Okej public service tv kan gärna finansieras via skattesedeln. Men då skall det verkligen gå till public service. Jag har lite svårt att se varför mina pengar skall gå till att göra produktioner som "Så skall det låta". Program som hade gjort sig minst lika bra i en reklamfinansierad kanal.

Det är inte heller public service att SVT lägger mina pengar på att direktsända en begravning av en flicka som vi inte vet något om förutom att hon mördades av en lastbilschaffis.

Jag tror att "smitandet" hade minskat betydligt om man satsade på verklig public service och inte försöker konkurera om att få mest tittare på fredagskvällen. Dessutom så kan ju då även avgiften sänkas betydligt. Vi betalar idag över 2000 kronor om året. En stor del av dessa pengar går inte till någon "public service". Dessa pengar går till att försöka göra enorma produktioner som kunde göras av något annat bolag.

Mikael Wendt sa...

Vi är överens om att mycket kan förändras Eklindh och jag har tidigare bloggat om det osmakliga med Englas begravning. Men bara för att du elle rjag inte gilla rinnehållet i dagens SVT ger det varken dig, mig elle rnågon TV-kändis rätt att skolka från avgiften.
Jag föredrar att man förändrar genom påtryckning och inte sätter sig själv över de lagar och regler vi har.
Samma villkor ska gälla för dig, mig och alla andra.
Om du vill försvara att välbetalda personer smiter från det som "vanliga" människor med schysst moral finner sig i så får det stå för dig.
Jag ogillar när någon tar sig personliga privilegier på bekostnad av andra - och det är faktiskt vad detta är ett exempel på!
Ha det bra,
//MW

Eklindh sa...

Jag ser smitningen som en påtryckning. När protester och andra påtryckningar inte längre funerar så är det rätt at ta till "olydnad".

Under hur många år har vi sett att denna avgift höjs och höjs utan att något förändras. Att SVT sedan vill licensbelägga även datorer då program skall kunna ses över internet säger det lite om deras egna moral.
"Ge mig mer, Ge mig mer."

Vi har hört det talas fint om hur man skall förändra på SVT och licenspengarna från en hel del partier. Men detta händer tydligen aldrig. Kanske är det för att man är rädd för att ändra "den svenska modellen" även här.

Eklindh sa...

Men om man skall göra en sådan "olydnad" så skall man ju vara medveten om vad man gör och beredd på att ta ett "straff".

Det är oftast så förändringar börjar. Även om detta inte kan jämnföras med en demokratiprocess av en diktatur. Men principen är den samma.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se