lördag 3 maj 2008

Bakslag för Sveriges pappor

I en artikel i Aftonbladet beskriver Mikael Trolin sin syn på hur män är förlorare när familjer splittras. Hur systematiskt papporna står som en sorts andraklassens medborgare. Jag undrar varför vi inte har en könsneutral lagstiftning och tillämpning? Läs Trolins artikel här

5 kommentarer:

Anonym sa...

För egen del så genomgick jag en vårdnadstvist och fick tex höra i tingsrätten av domaren: "Du har inga som helst rättigheter". När jag trots det fick delad vårdnad så sa socialkontoret där jag bor: "Vi bryr oss inte om domar". Detta när jag bad om hjälp att få domen genomförd eftersom motparten struntade i det. Och nu har jag inte sett dottern på 6 år. Ingen bryr sig från samhället.

Mikael Wendt sa...

Anonym, tack för din kommentar. Det du beskriver får inte vara sant. Vill du höra av dig så skriv gärna ett mejl på mikael.wendt@liberal.se

Anonym sa...

Till anonym
Gå till länsrätten o begär verkställning av domen.

Anonym sa...

Till Ulf och anonym.

Numera går man till Tingsrätten för verkställighet när det gäller umgänge.

Anonym sa...

Det hände mig också, nyligen. Jag fick gemensamvårdnad av Tingsrätten, men Svea Hovrätt ”tog bort det” beslutet, som ”vanligt”!
Det värsta är att mamman har problem själv och pojkens skola anmälde henne tidigare till socialen, som gjorde INGENTING.
Idag får hon fortsätta som hon har gjort i alla år, ta samma fel beslut som satte pojken i dom tråkigaste situation i skolan, m.m. Han är 15 år och har bytt ung. lika många skolor. Bor i en liten 1-a med mamma och katt, etc., etc…Den nya kalla Sverige struntar numera i barnen också!
Jag har inte heller sett mitt barn på ett år trots att vi hade m. bra kontakt tidigare! Det struntade Svea Hovrätt i, utan minsta problem!!!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se