fredag 9 juli 2010

Dags att riva murarna

Folkpartiets politik utgår från din vardag, vi ställer inte människor mot varandra, vi företräder inte särskilda gruppers intresse.
Vår ideologi, liberalismen, utgår från varje persons rätt att förverkliga sina livsmål.

Det liberala samhället är ett fritt och starkt samhälle.
Styrkan grundar sig på fria människors enskilda ansvar och vilja att solidariskt hjälpa varandra till bättre levnadsvillkor.

Vi är det breda partiet som tycker det är dags att riva murarna, dags att jobba för alla invånarna i våra kommuner på lika villkor.
På våra valsedlar finns arbetare, akademiker, tjänstemän, egna företagare, studenter, småbarnsföräldrar, arbetslösa, pensionärer, invandrare och infödda.

Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, infödd eller inflyttad, kvinna eller man.
Det finns alltid plats för dig.

onsdag 7 juli 2010

Dagens bloggtips 7 juli

Missa inte Helena von Schantz blogg.
Allt är lärarnas fel - eller?

tisdag 6 juli 2010

Medborgarskap

Folkpartiet vill att grundläggande kunskaper i svenska språket blir ett villkor för att bli
medborgare.
Vi vill också att alla nyanlända erbjuds en medborgarkurs med information om hur det svenska samhället fungerar och vilka rättigheter och skyldigheter man har.
Att bli medborgare i ett land är något fint och betydelsefullt som ger oss rätt att fullt ut delta i utvecklingen av Sverige.
Genom medborgarskapet ingår vi ett samhällskontrakt med varandra.

Vi står för varje människas rätt att styra sitt eget liv, välja sitt boende och ge sin familj en bättre framtid.
Den stora majoriteten av de två miljoner svenskar som har invandrat eller flytt hit, eller som är barn till invandrare och flyktingar, är en välfungerande och hårt arbetande del av Sveriges befolkning.
Såhär skriver Mathias Sundin och Anne-Marie Ekström i ämnet.

måndag 5 juli 2010

Lotta på Lisebergsöndag 4 juli 2010

Folkpartiet för barnens skull

Nu har de politiska partiernas program granskats av oberoende källor.

Än en gång står det klart att Folkpartiet tar barnen mest på allvar.

Flera undersökningar visar att väljarna har störst förtroende för Folkpartiets skolpolitik. Svik inte barnen när du röstar i höstens val.

Folkpartiet liberalerna vill ge människor utökade möjligheter att bestämma över sina liv. Rösträtt, folkskola, näringsfrihet och folkpension är reformer som folkpartiet lyckats driva igenom i Sverige.
Jag vill arbeta för större frihet, fördjupad demokrati, mer tolerans och ökad jämställdhet. Med starkt stöd genomförs nu folkpartiets skolpolitik som ska ge fler barn möjlighet att nå framgång i skolan.
Jag inser att när samhället utvecklas dyker det upp nya situationer som kräver nya lösningar. Det fina med liberalismens grundidé är att den inte är ett fast tillstånd, utan en pågående process - och därför alltid i takt med tiden.

Allmän a-kassa

Folkpartiet föddes ur kampen för allmän och lika rösträtt och vårt arbete för demokrati och marknadsekonomi segrade i Sverige.
Vi har stått upp för individens frihet och varje människas rätt att själv välja vilken gud hon vill tro på samt rätten att inte tro alls.
För den som förlorar jobbet är det avgörande att det finns en fungerande arbetslöshetsförsäkring så att det är möjligt att ha en trygghet när ett nytt arbete ska sökas. De som i dag står utanför a-kassan drabbas om de förlorar arbetet. En allmän arbetslöshetsförsäkring ska därför införas.
Ett starkt Folkparti är det självklara alternativet för dig som delar uppfattningen att vi bör ha en allmän a-kassa. Något som S motsätter sig och våra Allianspartier vill skjuta till framtiden - Folkpartiet ger besked nu!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv