lördag 19 februari 2011

Nya politiska ledare

I Sverige pågår arbetet med att ta fram ny partiledare för Socialdemokraterna. Omdömet kring hur det går till och vart det leder varierar stort. Medlemmarna glöms bort menar somliga.
Många är de som tycker att den demokratiska processen om hur ett parti utvecklas och ska ledas måste vara öppnare och det är väl svårt att argumentera emot den hållningen.
Hur mycket påverkar media urvalet?
Vad blir resultat för Miljöpartiet? Vilka blir deras nya språkrör?

I Arabvärlden avsätts/störtas/avgår ledare för att snabbt fly undan med sina rikedomar. Så mycket för att vara en ledare för landets och folkets bästa...

Det är en orolig tid, men spännande och med möjligheter att leda fram till någonting bättre.
Vi kan se i vår historia att krig mellan demokratier är mycket ovanligt i relation till krig där diktaturer är inblandade. Låt oss hoppas och tro att det är facit även för framtiden.

Fel väg för demokratisk utveckling

USA använde sitt VETO och förhindrade därmed ett mer aktivt, stöd för en fredsprocess i Mellersta Östern.
Enligt uppgifter från utrikesminister Carl Bildt var alla andra medlemsländer av säkerhetsrådet för resolutionen.
Jag hoppas att Obama inte gör det klassiska amerikanska misstaget att gå sin egen väg, nu behövs samverkan mer än någonsin tidigare. Att fördöma våld mot demonstranter är bra, men hjälper väldigt lite i praktiken.
I Libyen stängdes hela Internet ner, varför? Ja , det behöver väl ingen ens gissa. Det är ett effektivt sätt att hindra människor att kommunicera med varandra och därmed få stöd för en utveckling som leder till demokrati.

fredag 18 februari 2011

Värnskatten vinner mark inom Alliansen och S

I många år har Folkpartiet haft i sitt partiprogram att ”värnskatten” ska tas bort.
Jag tillhör dem som skrivit om detta vid ett antal tillfällen och fått mothugg från oppositionen naturligtvis, men också från moderater och andra allianspolitiker.
Nu gör Reinfeldt och Borg ett försök att ”kidnappa” frågan – att föra fram förslaget om slopad värnskatt som om det vore ett moderat förslag. Fredrik Federley (C) hakar på.
Ja, vad ska man säga! Bra att det svänger...
Mest är jag glad över att det ser ut som värnskatten tas bort. NU måste vi Folkpartister bli bättre på att lansera våra idéer så väljarna kan rösta för våra idéer samma år som originalet förs fram.
Några av mina tidigare blogginlägg i frågan:
Värnskatten - strid i Moderaterna
Ungdomar är det bästa vi har
Höj barnbidraget
Regeringsduglighet

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv