lördag 18 oktober 2008

Obama för USA:s framtid

Bush ber om nytt internationellt möte för att lösa finanskrisen, Obama kämpar på i presidentkampanjen och likställer McCain med Bush. It's getting dirty...
Jag hoppas och tror att Obama vinner!!!

Dansband på TV

Ja, vad ska man säga. Bengt Hennings och Scots vidare - helt logiskt och självklart. Programmet kändes sådär...
Juryn var okej, men ruggigt förutsägbar

Sossarna tappar i opinionsmätningarna

Ännu har vi inte sett hela effekten av veckans debatter, men redan går det att utläsa vad som sker när Mona Sahlin börjar uttala sig om olika saker. Det blir allt tydligare hur glada vi ska vara för att vi har en borgerlig allians som styr landet. Mona håller inte måttet och inte heller socialdemokratisk politik. Hon tappar för varje dag mer och mer av sitt tidigare förtroende också inom socialdemokraterna.
Nu minskar skillnaderna redan mellan blocken och det kommer att se helt annorlunda ut om ett år. Alliansen har aldrig varit ett starkare regeringsalternativ än nu!

Tack TV400 och Idol

Det lönade sig att föra diskussion om det olämpliga sätt som Katrin utförde sitt programledarskap på. Hon fick sparken, TV400 tog sitt ansvar. Nu hoppas jag att fler TV-chefer tar sitt ansvar för att rensa upp bland dem som bedriver förnedringsTV av olika slag. Jag har fått nog och det är många som är glada för att frågan lyfts upp.
Jag är nöjd med att Alice och Lars är kvar i Idol 2008.

"Skollunch" med Folkpartiet - Höj lärarlönerna


Bertil Östberg har en dragning om regeringens skolpolitik för skaraborgs folkpartister på Brunsbo gästgifveri i Skara.
Bertil Östberg är en utmärkt talare och han gav en mycket tydlig bild av de utmaningar som svensk skola står inför och regeringens kommande åtgärder för att få bukt med desamma.
Jag anser att Sveriges lärarkår är värd bättre löner. Hur väl de lyckas med sitt uppdrag avgör vilken omsorg vi kommer att få som äldre i framtidens Sverige. De värden som förmedlas i skolan påverkar vilken trygghet vårt samhälle har. Vi behöver ge lärarna de resurser som de behöver för att kunna fokusera på elevernas lärande. Genom kunskap stärks vår demokrati och säkerhet.

fredag 17 oktober 2008

Alliansen starkare än någonsin

Statsvetarna har fel. Svenska folket har stärkt sin tilltro till alliansen. Radions intervju förstärkte intrycket av att Sahlin inte vet hur, vad eller varför. Reinfeldt är en bra statsminister.

Sahlin sänker socialdemokraterna

Fyra - noll (4-0) till alliansen mot oppositionen. Mona Sahlin avbryter, pratar kring så länge att hon gör slut på sin egen tid. Både bildligt och reellt. Programledaren i Studio Ett fick hjälpa Mona för att hon inte skulle förbruka sin tid på att prata sig trött om a-kassan...

Avslutningen på Sahlins skräckvecka

Idag klockan 16.00 är det debatt igen mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Denna gång i radions P1.

Resultatet av veckans tidigare debatter har aldrig tidigare varit så entydigt och gett så tydliga skillnader mellan blocken. Ingen kan ha missat att Sverige nu står i total avsaknad av regeringsalternativ.

Den röra som vänsterblocket står för och den mycket förvånande tillbakagången i Mona Sahlins ledarskapsförmåga har slagit oss alla med alla tydlighet.

Avskeda Katrin i eftersnack - dags för ett TV-uppror

Heder åt de TV-profiler som vågar ta avstånd från det samvetslösa resonemang som Katrin i eftersnack framför i försvar för sina förnedrande och klumpiga kommentarer. bevara oss från dessa "wanna-bees" och hela förnedrings-TV-kulturen. Tack!
Idoler och jury i Idol 2008 stå på er, vägra delta i sändningen om ingen ändring sker. Ni har stöd av svenska folket. Upproret mot dålig TV har precis startats.
Skandal är att hon idag är lycklig över att hon ska komma med fler skandaler. TV4 har ett ansvar - ta det!

Kris för sossarna

Göteborg är ett gammalt socialdemokratiskt fäste där folkpartiet är på väg att så sakteliga erövra makten, men just nu är det kris inom alla de kärnområdens om kommunen svara för. Här kan du läsa mer om hur illa det är med ekonomin och hur gamla och barn drabbas.
Det mest positiva som kommit ut ur socialdemokraternas led de senaste åren är det nya förslaget om statligt finansierad gymnasieskola. Ett förslag som också bör omfatta grundskolan.

torsdag 16 oktober 2008

Alice och Lars idoler 2008

I morgon kväll är det dags för en ny veckofinal. Alice och Lars är mina favoriter. Aftonbladet tycker såhär idag.
Hoppas TV4 har modet att kicka Katrin Zytomierska. Så här skriver en annan bloggare.

Sahlin hugger på Maud

Mona Sahlin gillar inte Maud Olofsson. Hon är som en iller, säger Mona. En egenskap som Mona är rätt bra på själv, hon har liksom bitit sig fast vid a-kassan...

Sossarna stupar

Anders Ygeman (s) visar hur seriösa sossarna är i dagens riksdagsdebatt. Fullkomligt oseriösa! Han fabulerar och känner sig trygg i han själv kan ge svar på sina egna frågor - hur ska man tolka det?
Andreas Carlgren (c) framstår plötsligt som Einsteins lillebror. Tack och lov för att vi inte har en socialdemokratisk regering i detta världekonomiska krisläge. tänk alla miljarder som hade slängts ut för att rädda något som inte kan eller är värt att rädda - en föråldrad bilindustri.
Fredrik Federley splittrar sig mellan riksdagen och Stockholms stadsfullmäktige. Mycket snack och litet verkstad känns som ett passande uttryck. Ska riksdagsmän samtidigt få sitta i kommunfullmäktige? Den frågan tycker jag vi bör ta och diskutera på allvar.

idol 2008 Birro utklassar Zytomierska

Tack Marcus Birro! Marcus Birro och Katrin Zytomierska deltog båda i nystarten av Lennart Ekdahls program "Kvällsöppet". Katrin är "programledare" i TV400 och sköter eftersnacket under finalkvällarna i Idol 2008. Hon vet inte själv vad som menas med prorgamledare, hon gör och säger bara som hon gör, hon saknar ansvar och får kicken om hon slutar vara kaxig. Detta gör att hon är oskyldig enligt henne själv för allt hon gör.
Det är ledsamt att höra och förstå hur cynisk och omedveten denna tjej är. Svensk skola och vi alla i samhället måste rycka upp oss och tydligt ta avstånd från detta förfall för att i stället börja ge stöd och hjälp för att unga människor ska känna glädje i att ta ansvar för sina handlingar och att vara bra förebild. Förnedrings-TV måste få ett stopp!!!

Fritt fall för världsekonomin

Det blir värre för varje dag. Nu rasar börserna och varsel väller in. Finansmarknaden sväljer alla hjälpmiljarder i "svarta hål" - vem tar pengarna?
Oron sprider sig på allt fler håll i världen och orter i vår närhet. Stockholmsbörsen rasar ner vid start på torsdag förmiddag.
I USA talar man om en kommande riktig lågkonjuktur - vad kallar man det vi redan ser?
Tokyo och andra Asienbörser föll cirka 10 procent idag.
Arbetskraftsinvandringen tas upp i detta nu och beslut fattas inom EU , det är bra för framtiden.
Värre är det med Italiens hot om att sätta käppar i hjulet för överenskommelser inom klimatområdet. Konkurshoten mot Volvo och Saabs ägare känns inte direkt lugnande i denna stund. Oron är stor, krisens slutliga omfattning vet vi ännu inte.

Otrygga Mona Sahlin

Mona Sahlin har aldrig tidigare framstått som så osäker, otrygg och velig. Hon kan knappt formulera en mening utan att a-kassan dyker upp. Hon har inte sin tidigare slagfärdighet i debatterna och ingen röd tråd i sina anförande. Socialdemokraterna har kris och saknar ledare.
Inte blir det lättare av Lars Ohly och Maria Wetterstrands utspel och uttalanden.
Partiledardebatten i riksdagen blev ännu en förlust för vänsterblocket.
Så här reagerade Mona Sahlin vid en intervju där hon tilltalades den blivande statsministern.

Svajig Obama vann till slut

Nyvaken satte jag mig framför TV-apparaten för att se den sista debatten mellan McCain och Obama. Eftersom jag är en stark anhängare av Obama så är de senaste opinionsmätningarnas resultat något som ger stor glädje.
Inledningsvis blev jag dock orolig under nattens debatt. Obama var tagen av allvaret och hade problem att formulera sig. Något som jag inte upplevt tidigare. McCain var mer på hugget och fick en bra start.
Vartefter att debatten fortlöpte så vände det hela till Obamas fördel, men ärligen måste jag medge att McCain gjorde sin bästa insats denna gång. Hillary Clinton anser att Obama vann med bred marginal.
Väljarna fick svar kring hälso- och sjukvårdsfrågorna, ekonomin, klimatförändringen, energifrågor, skatter och mycket kretsade kring skolorna och dess betydelse för framtiden.
Jag kommer att vara i New York på valdagen och hyser vissa förhoppningar om att få delta på en utav demokraternas valvakor vilket kommer att bli historiskt på många sätt. Obama är på väg mot Vita Huset. Att spela på Obama som vinnare är stoppat, det talar sitt tydliga språk.
Sarah Palin är ett kapitel för sig. Så här tycker John Cleese om henne.

onsdag 15 oktober 2008

Obamas väg till Vita huset

I natt ska jag se Obama debattera med McCain. Medvinden är stark, förväntan stor. Jag ser ut att få möjlighet att valvaka i New York den 4 november med demokraterna. Det blir en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Men först nattens debatt. Nu ställer jag klockan och sover ett par timmar.

Ställ klockan inatt, se Obama vinna

Möjligheten att i direktsändning få följa olika evenemang på jordklotet ökar upplevelsen av att vi alla hör samman. Finanskrisen är ett annat exempel på hur vi numera är starkt sammanlänkade. Inatt klockan 3 svensk tid så startar den sista debatten mellan de amerikanska presidentkandidaterna John McCain och Barack Obama.
Jag är en stark Obama-anhängare och tänker inte missa denna debatt heller. För varje ny debatt strå det allt mer klart att det är Obama som USA och världssamfundet behöver.
02.55 ringer mitt alarm och sedan väntar 90 minuter härlig politisk debatt mellan de två män, varav en inom en snar framtid är världens mest inflytelserika politiker

Sahlin duger inte

Det är Aftonbladets läsare som säger att Mona Sahlin inte duger. Jag hörde detsamma av en facklig förtroendeman häromdagen. Den största politiska krisen i Sverige är just nu krisen inom socialdemokratin. För att inte tala om deras relationer till V och Mp.
Konjukturavmattningen och varsel är illa för samhället och särskilt de personer som drabbas, men avseende dessa frågor har vi en regering som agerar klokt och sett till att vi har en bra beredskap för den omställning som vi alla visste skulle komma förr eller senare.
Nej, värre är det inom socialdemokratin för där verkar det vara en total avsaknad av konstruktiva förändringar av den misslyckade politiken och intresseförvrängda slutsatser av statistik används för att skrämma upp delar av befolkning.
Bra med veckans debatter som tydliggör skillnaderna i svensk politik.
Johanna Nylander skriver såhär.
LO och S är på väg mot en farlig lösning.

tisdag 14 oktober 2008

Dålig stil Mona Sahlin

Att avbryta och undlåta att svara på frågor är dålig stil. Det är inte ett resultat av mediaträning - i så fall fel mediaträning.
Reinfeldt växer i rollen som statsminister och dessutom så för ju regeringen en trovärdig och framgångsrik politik.

80-20 till Reinfeldt

Förmodligen finns en stark ilska inom socialdemokratin. Allt är kass, det ska vara som det var en gång. Det ekar tomt i de s-märkta argumenten. Vad har Mona gjort under de två år som gått sedan maktskiftet. Hon kommer aldrig med något nytt. Man häpnar!
Plus till Mona Sahlin som trots att det såg ut att ta emot erkände att regeringen handlar klokt i rådande krisläge.
Reinfeldt vann en jordskredsseger ikväll igen!
Just nu finns det ingen fungerande opposition i Sverige. Det är synd, vi behöver lite stuns i debatten för att få fler att vilja engagera sig.
Jag ser fram emot nästa opinionsmätning...

Reinfeldt regerar

Mona Sahlin svarar inte på frågorna.
Hon har inga svar...
Inga nya svar i vart fall...

Mona Sahlin gör sig omöjlig

A-kassan är ingen lösning för framtiden. När ska sossarna förstå skillnad mellan varsel och uppsägning. När sk asossarna våga se framtiden som en möjlighet. Hon avbryter och är närmast panisk. Oj, oj, oj...
A-kassan är inte arbete...
3000 varsel målas upp som skräck mot de 180 000 som fått nya jobb sedan alliansen fick makten 2006. Man undrar om någon tror på lögnerna...

Sahlin - Reinfeldt ikväll

Klockan åtta ikväll är det dags för en ny debattduell mellan Mona Sahlin och statsminister Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt kommer troligen att gå hårt åt sossarnas bluffbudget.
Alliansens psykologiska övertag efter debatten i söndags kväll är gigantiskt. Till och med Ulf Holm uttrycker sin beundran för Alliansen. Det blir mycket spännande och se om Mona Sahlin klarar att ladda om och återerövra några av de väljare vars förväntningar totalt havererade i söndagens partiledardebatt. Kanske hon är tryggare nu när hon slipper vara orolig för Ohly och Wetterstrand. Läsarnas förväntningar är stora.

Skärp kraven på friskolorna

Inspektionerna som görs av skolverket måste få konsekvenser. Det finns allt för många exempel på brister som påpekas och sedan händer ingenting.
Dessutom måste skolverket få rätt att göra oanmälda inspektioner. Kraven på Sveriges skolor ska vara de samma. Oavsett vem som är huvudman så ska det vara full offentlig insyn i verksamheterna. Innehållet i skoldagarna ska vara detsamma oavsett vem som är huvudman, arbetssätt och pedagogisk idé ska variera för att ge möjlighet till positiv konkurrens som gynnar kvaliteten p åsikt. Däremot anser jag att inslag av särintressen utifrån politisk, religiös eller andra segregerande karaktärer inte ska få rymmas under utbildningstiden. Detta får genomföras utanför den ordinarie skoltiden, såsom det sker i det övriga samhället. Skolväsendet ska aldrig betala för att människor ska delas upp i olika intressegrupper - tvärtom ska skolan ha som uppdrag att öka förståelsen för olika livsstilar.
Därför välkomnar jag Lärarförbundets reaktion och krav på skärpt tillsyn över friskolorna. Jag anser dessutom att det ska gälla alla skolor. Våra barn, skolornas elever har rätt till en grundläggande utbildning utan särintressen.

Kalifornien i lågor och dödsfall i hockeyn

Inte är nog med finanskrisen och husmarknadskollapsen i USA utan nu står delar av Kalifornien i lågor genom de skogsbränder som sprider sig. Det är en tuff tid.
Ryske supertalangen Alexej Tjerepanov avled i går kväll under en match med Avangard Omsk.
Han kolliderade med lagkamraten Jaromir Jagr och kort därefter – i avbytarbåset – förlorade 19-åringen plötsligt medvetandet. 22.55, rysk tid, dödförklarades han på ett lokalt sjukhus. Han hade fått en massiv hjärtinfarkt.

måndag 13 oktober 2008

Jag refereras av SvD

Folkpartisten Mikael Wendt tar på sin blogg upp "stridigheterna inom socialdemokraterna och mellan s och deras allierade". "Det hela liknar en dokusåpa, en parodi och är ju samtidigt högst allvarligt. Något som statsminister Fredrik Reinfeldt inte kan låta bli att kommentera. Bristen på kommunikationsförmåga och ledarskap på vänsterkanten blir allt tydligare".
Läs hela artikeln här

Kul att åsikterna från oss vanliga fritidspolitiker får utrymme i riksmedia

Nya Volvovarsel i Köping

Fler varsel inom Volvo. Västra Götalandsregionen , Göteborg, och delar mellansverige drabbas värst.
Tack och lov för att vi har en handlingskraftig regering och bra statsekonomi.

Nobelpris, finanskris och nya lagar

Alfred Nobels fredspris går till Paul Krugman från USA. Grattis!
Han får det för att han bland annat tagit fram teorier om globaliseringens ekonomiska villkor.

Sverige får nya lagar för att reglera finansmarknaden.

Obegränsade lån på upp till 84 dagar går till några av världens riktigt stora banker. Samtidigt ställs det hårdare krav på brittiska banker framöver.

Plus för Europas räddningsplan

Mottagande av den räddningsplan som presenteras av länderna inom Euro-samarbetet med stöd av England och Sverige är positivt. Återstår att se hur väl det fungerar i praktiken.
Hur som helst är det bra att försöket är samlat. Sedan är det en annan sak att det är fel att vanliga skattebetalare ska betala bonusar och dåligt utförda arbeten inom finansvärlden på detta sätt!!!
Det ska bli spännande att se på de regleringar som regeringen kommer att föreslå för den finansiella marknaden i Sverige framöver.
Only time will tell...
TV-debatten mellan rött och blått block i Sveriges television vanns av Alliansen med 58-38 efter att justeringar gjorts och fler röstat på måndagen dagen efter att vänstern sänkt sig själva. Så här analyserar Lena Melin debatten.

Krischock för de röd-gröna

Stridigheterna inom socialdemokratin och mellan S och deras "allierade" fortsätter. Det hela liknar en dokusåpa, en parodi och är ju samtidigt högst allvarligt. Något som statsminister Fredrik Reinfeldt inte kan låta bli att kommentera.
Bristen på kommunikationsförmåga och ledarskap på vänsterkanten blir allt tydligare. Lars Ohly försöker vinna poäng i de egna leden genom att minera samarbetsförutsättningarna med Mona Sahlin. Enbart Maria Wetterstrand klarar sig med godkänt.
Finanskrisen var det dominerande inslaget förutom de klassiska trätorna mellan blocken.
Läs gärna Göran Erikssons analys i SvD.

Botten Ingves, men börsen uppåt

Måndagens handel på Stockholmsbörsen inleds med uppgång som jag hoppas håller i sig. Riksbankens chef Ingves får bottenbetyg som ledare. Trots allt är det ju inte hans fel att världsekonomin är kass just nu, han gör ett hyggligt bra jobb enligt min bedömning.

söndag 12 oktober 2008

Överlägsen alliansseger 55-42

Debattveckan har startat. Nervös och osäker var Mona Sahlin, Maria Wetterstrand sa vad hon ville och Lars Ohly var delvis retoriskt framgångsrik. Vid flera tillfällen vägrade samtliga i det röd-gröna laget att besvara frågorna från debattledaren. Dessutom avbröt Mona Sahlin och Maria Wetterstrand Alliansens företrädare på ett mycket oförskämt sätt vid ett flertal tillfällen.
Det är tydligt att det lång väg till ett eventuellt samlat alternativ mellan S, V och Mp. Mycket långt... Bäst i rödgröna laget klarade sig Maria Wetterstrand.
Alliansen var samlad, tydlig och statsminister Fredrik Reinfeldt var fullkomligt lysande.
Jan Björklund klarade sig bra, Göran Hägglund växte under tiden som debatten pågick Maud Olofsson var mycket ojämn. Ibland klar och tydlig, ibland svävande utan sammanhang och "kunskap". Bäst i Alliansen är Fredrik Reinfeldt - även om jag självklart föredrar den mer socialliberala politik som Folkpartiet och Jan Björklund står för. Nya moderaterna är trots allt ganska mycket de gamla moderaterna fortfarande.
Vilket regeringsalternativ är bäst?
Socialdemokratiska Aftonbladets läsare ger vinstsiffrorna 55-42 till Alliansen. Tydligare än så kan det inte vara. Tack för det!

Felaktiga bonusar luktar illa

Det handlar inte om vad som är korrekt, det handlar om det personliga ansvaret.
Att få bonus (extra betalt för bra resultat) är helt okej, men inte när det går käpprätt åt skogen för den verksamhet man ansvarar för. Det finns ingenting som kan rättfärdiga det smaklösa i att ta åt sig enligt avtal när man faktiskt inte uträttar något som ger ekonomiska reella plusresultat att fördela.
Styrelserna i världens företag måste ställas till ansvar för detta och de som har bonusar inskrivna i sina avtal bör fråga sig rimligheten i att få belöning när det går illa för företagen de är verksamma i. Snacka om moraliskt förfall...

Vad händer med gemensam EU-aktion?

Finansministrarna inom EU möts, behov av att agera gemensamt är stort. Nu kommer Tyskland och Frankrike med nya, stora ekonomiska räddningspaket på nationell nivå. Är det ett resultat av det gemensamma mötet? När ska Sverige agera härnäst enligt den planen?
Så här säger Ingves, riksbankschefen, om det aktuella läget.

Alliansen mot oppositionen

Valrörelsestart, utvärdering och finanskris. Det är mycket som är angeläget och mycket som står på spel när debattveckan drar igång. Hur är läget i de båda blocken? Råder ömsesidig tillit inom Alliansen och/eller "oppositionen"?
Ikväll 20.00 är jag bänkad framför TV-rutan och Agenda. Min nyfikenhet ligger delvis på vilken strategi de olika deltagarna kommer att välja. Själv är jag så trött på anklagelsepolitik som bygger på historiska fakta. Betydligt intressantare är vilka visioner och framtidsplaner som de olika företrädarna har att presentera.
Jag kommer att anteckna, analyser och fundera. Det kommer att mynna ut i en personlig reflektion senare ikväll här på bloggen. Välkommen tillbaka lite senare alltså...

Ge besked Reinfeldt

Ikväll är det debatt i TV mellan partiledarna. det ska bli mycket intressant att följa rent generellt, men också att se hur Reinfeldt tacklar sin roll som statsminister. Är han den självklara ledaren? Väljarna vill se mer av samarbete över parti- och blockgränserna - vad säger han om det? Två intressanta artiklar finns i dagens SvD och de läsrekommenderas. Även Göran Erikssons reflektion är också läsvärd.
Sahlin velar runt i alla hörn. I dagens DN är det enbart MP som gäller igen. Kritiken är hård inom de egna leden där en riktig maktkamp seglar upp. Pär Nuder gör allt för att få utrymme i sin nya sidoroll.
Sverigedemokraterna framstår allt tydligare som det missnöjesparti de är. Men var är politiken som ska förändra om de får ta setget in i riksdagen?

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv