lördag 11 oktober 2008

Maktmissbruk

Sarah Palin har utnyttjat sin maktpositionfelaktigt sätt. Det tillsammans med hennes ultrakonservativa hållning gör henne direkt olämplig som vicepresidentkandidat och än värre president om något händer McCain utifall han skulle bli vald. Nu är det lyckligvis så att Obama leder kraftigt i opinionsmätningarna.
I Sverige så har det blivit cirkus bland de röda och gröna politikerna. Nya bud varje dag.

fredag 10 oktober 2008

Recension av Cirkus Sahlin

Så här tycker Reinfeldt och Lundby-Wedin

Mp hoppar samarbetet

Vilken cirkus.... Slarv av "ledaren" för sveriges största parti - det är allvarligt!

Fredag kväll 10 oktober

Alice var tydligen bäst på repetitionen inför kvällens Idol 2008.
Experter analyserar finanskrisen.
Jag dricker vin och kopplar av.
I morgon är det fotbollskval till VM, Sverige möter Portugal.

Mona Sahlins brev till Ohly

Här är Mona Sahlins brev till Lars Ohly och hans kommentar.

Sahlin gör en pudel

Stor presskonferens, pompa och ståt. S och Mp ska vinna tillsammans, vänstern får inte vara med. Så lät det häromdagen, idag är det annat ljud i skällan... Mona Sahlin fortsätter att överraska...
Kritiken har varit hård inom socialdemokratin, hade Mona för bråttom? Ja, det verkar så och det skadar helt klart hennes ställning inom socialdemokratin.

Lars och Alice bäst i Idol

Ikväll ska jag se på Idol 2008. Anders Bagge är min idol, men han får konkurrens av Lars och Alice bland artisterna. Lite varning är det annars för att årets omgång inte växer tillsig utan snarare tvärtom visar sig vara för bleka både sång och entertainment-mässigt. Jag gillar i vart fall Alice och Lars som båda har personlighet, naturlighet och ödmjukhet.
Johan Palm är årets populäraste idol så här långt och jag hoppas att han kommer att vara nöjd med sitt framträdande ikväll. Lycka till önskar jag hela gänget.

Ekonomi för dig och mig

Alla drabbas, alla är oroliga, ett fåtal styr. Börserna rasar, kaos kallas det. Och det fortsätter.
Lars Ohly ger sin syn på saken här.
Krismöten avlöser varandra.
President Bush vädjar en gång till om samlade krafters initiativ för att rädda ekonomin.
Viktigast är att inte vi enskilda drabbas av panik, att vi vågar tro på en ljus framtid. Att vi satsar på vad som ska ge oss trygghet i morgon. Här ger Lars Leijonborg sin syn på det.

Nobels fredspris

Grattis Finlands store man Martti Ahtisaari till Nobels fredspris.
Att ändra riktning är aldrig för sent, men att stoppa huvudet i sanden och låtsas som det regnar kommer aldrig att leda till utveckling. Att du och jag ställer upp och tar vårt ansvar för miljön, alla barns rätt till utbildning och alla människors rätt till ett mänskligt liv gör skillnad.
Där är Martti en förebild för oss alla.
Som fredsmäklare har Martti stor internationell betydelse.

torsdag 9 oktober 2008

KRIS - vem har kontrollen?

Någon har alltid kontrollen oavsett hur många som har tappat den. Vem är det som leker med finansvärlden? Vem är det som blir vrålrik på att det stora flertalet får det värre nu? Svårt att låta bli att fundera på detta. Riksbanken ska försöka göra sitt, men det råder delade meningar om hur och vilka effekterna blir för vanliga låntagare... Börsen är nere, men vände något uppåt.
Fackförbunden protesterar mot och några för den nya s+mp-alliansen. Enighet i den rödgröna oppositionsgruppen - knappast!?!?
Volvos varsel ger extra resurser till arbetsförmedlingen. Reinfeldt tror att regeringen har allt under kontroll... Så här tycker de volvoanställda själva.
Några korta tankar en vanlig torsdag i oktober 2008. Jag tror fortfarande på en ljus framtid, efter regn kommer sol...

onsdag 8 oktober 2008

S hjärta Mp= Sant

Så har det tre blivit ett är lika med två.
Vänsterpartiet får inte vara med i alliansen på den röda sidan. Det blir Mona Sahlin som tillsammans med MP:s språkrör ska samarbeta framöver. Vi väntar på vad de kommer att komma överens om... förutom höjda skatter på lön och miljö

Obama är suverän

Det var inget snack om vem som var den bättre debattören och vem som blir den bättre presidenten efter nattens debatt mellan McCain och Obama. Baracks stjärna lyser på himlen och han gav tydliga svar som inger hopp och förtroende.

tisdag 7 oktober 2008

Pajkastning löser ingenting

Idag har kommentarerna varit många på Östros uttalanden och socialdemokraternas skuggbudget. Vanligaste kommentaren är: Nu får det vara nog med pajkastning!
Kryddat med mp:s förslag på dyrare bensin och sossarnas höjda skatter så kanske nästa steg är att vi alla föreslås få matkuponger för lunch på Coop...
Bjudtårtan till pensionärerna smakar sur grädde.

Debattläge - Obama ökar avståndet till McCain

Inatt är det dags att ställa klockan igen. 03.00 svensk tid debatterar Obama och McCain. Det ska bli intressant att följa denna debatt och se hur den utvecklar sig. McCain har börjat bete sig om en "slugger", jag tror det sänker hans egna chanser totalt.

Östros, Sahlin och rödgrön förvrängning

Vänstern vill, men vill ändå inte bli ett regeringsparti. S och Mp gör utspel och skriver motioner tillsammans. S skuggbudget är ett rent populistiskt utspel, Östros är direkt oförskämd i intervjuer och gör försök att skrämma upp svaga grupper i samhället. Han verkar inte ha förstånd att begripa att det han gör är att slå ner dessa människors framtidstro. Han gör undantagens bistra verklighet till något som skulle vara allmängiltigt. Skäms!
Dagens debattartikel i DN innehåller en rad högst tvivelaktiga, klart på gränsen till lögnaktiga, påståenden från socialdemokraternas två ledande politiker - Mona Sahlin och Thomas Östros.
"Vi socialdemokrater vill sätta stopp för den passiva politiken och i stället investera i aktiv jobb- och välfärdspolitik." Det står att läsa i dagens artikel, vad skulle få svenska folket att tro på detta löfte från ett parti som historiskt har misslyckats med precis detta?
Östros fortsätter: Nu behövs inte mer av samma misslyckade moderata ekonomiska politik. I stället behövs en socialdemokratisk ekonomisk politik för jobb och välfärd.Tio miljarder kronor investeras under tre år för att skapa upp till 27 000 fler utbildningsplatser årligen inom bland annat den kvalificerade yrkesutbildningen och högskolan.
Det sista vi behöver är fler lögner och framförallt inte fler platser på högskolorna med sämre antagningsnivå och sänkt utbildningsnivå som följd.
Skolan, arbetstillgång, sjukvård och vardaglig trygghet är de tre viktigaste områdens som socialdemokraterna förstört under framförallt perioden "Persson" (de tolv åren fram till maktskiftet 2006). Ingen kan väl tro att de helt plötsligt skulle kunna förbättra detta med precis samma gamla vanliga politik. Jag gör det inte alls, men tycker illa om Östros förvrängning av vardagen i vårt land.
Trovärdigheten för Östros närmar sig samma nivå som för Richard Fuld. Det enda glädjande i den rödgröna soppan är att miljöpartiet ändrat sig angående EU.
Höjd skatt är receptet...

måndag 6 oktober 2008

Folkpartiet i Skaraborg


Möte ikväll med många rapporter och frågor

Flytt på gång


Inspektion av nya gården där Fredrik, Lisa och Anton ska bo med den mest efterlängtade lillasystern vi vet. På lördag är det flyttdags.

Monopol - på riktigt - livsfarligt

Det känns som de som borde vara informerade inte är det eller att de hursomhelst inte har koll på vad som verkligen kommer att hända. Det betyder att det finns personer som tjänat massor på denna krasch och sitter och garvar åt världens politiker i deras försök att lugna befolkningen. Alla stater som nu garanterar alla insättningspengar höjer samtidigt acceptansen för högriskspelet som gör det möjligt för finansfolk att spekulera och sänka hela banker, eftersom staterna redan i förväg lovat att trycka nya sedlar om de gamla försvinner eller tjänar ut i verklighetens monopolspel. Lagarna är så urvattnade att tjänstemän inte är personligt skyldiga längre vilket gör det möjligt för giriga att bete sig hur de vill - utan någon rättslig konsekvens.
Finansminister Anders Borg, moderat, reagerar nu mot chefslöner och bonusar. Grattis, det har vanligt folk gjort länge, välkommen till verkligheten.
Riktiga, "vanliga" rånare sätts fortfarande dit, vad är skillnaden?
Värst är ändå att S genom Östros gör allt för att förvärra situationen. Medvetet eller omedvetet? Ansvar? Knappast!

söndag 5 oktober 2008

Fler poliser behövs - nu!

Polisen har en nyckelroll när det gäller att förebygga och bekämpa brott. De senaste tio åren har över 100 polisstationer lagts ner. I takt med detta har allt fler privata vaktbolag tagit över uppgifter som polisen borde ha hand om. Det är fel. Alla måste känna säkerhet och trygghet, oavsett var i landet man bor. Vi folkpartister kräver fler poliser – som gör rätt saker.
När polisen inte har nödvändiga resurser kan de inte synas ute i vardagen. När det saknas poliser så minskar vår tillit till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Det är mycket allvarligt! Då ökar risken för korruption, kriminalitet och att medborgarna sluter sig samman i olika grupperingar för att ta lagen i egna händer. Folkpartiet säger nej till en sådan utveckling.
Det är dags att upprätta närpolisen. För att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om närområdet. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor.

Vem vet vad som händer...

EU inte helt enigt om ekonomiläget. Finland är kritiska mot förslagen. Sverige är tveksamt inför USA-lösningen.
Och mitt i allt kommer den första halkan in över Sverige. Slirigt läge.
Slirigt läge är det också i KD där det mesta verkar vara svårt att komma överens om just nu.
Jag hoppas verkligen att KD lyckas med sin nya strategi och mediasatsning så att Sd inte blir ett reellt hot.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv