lördag 12 april 2008

4-0 till Änglarna!

Tack för en bra match på TV. Kamratderbyt mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping bjöd på trevlig fotboll och rätt lag vann. NU kan vi fira hela lördagkvällen, precis som det ska vara. Kul att Tobias Hysén fick tillbaka lite självförtroende och lyckades göra mål. Snyggt sådant också!
4-0 till bästa IFK-gänget = Änglarna från Götet!

Fler Studie- och yrkesvägledare välkomnas

Jan Björklund och Lärarnas Riksförbund är positiva till att stärka SYV-arnas roll och öka antalet i denna yrkesgrupp. Björklund medger att vägledarna har en besvärlig situation. Han vill därför höja ambitionerna, både i gymnasiereformen och den nya skollagen som riksdagen väntas fatta beslut om 2009. Det är bra och behövligt. Läs här

Bra, Reinfeldt

Både klimat, Tibet och mänskliga rättigheter togs upp. Statsminister Fredrik Reinfeldt har just avslutat sitt möte med Kinas president Hu Jintao vid en klimatkonferens på Hainan. Statsministern har vädjat till Kina att släppa människorättsförkämpen Hu Jia. En namnlista på 13 personer med tillhörande krav på att de ska friges överlämnades! Bra, Fredrik Reinfeldt!

Melodikrysset lever vidare

Jag tillhör dem som vuxit upp med transistorradio, tio-i-topp, svensktoppen och melodikrysset. Nu är det bara Melodikrysset som är kvar i originalförpackning - om än med en relativt ny programledare, Anders Eldeman.

Gun's n Roses - nytt album!

Yes, äntligen.
Läs här

Lördagstankar

Hårdare tag - säger SKL, när politiker utsätts för hot. Sökandet efter 10-åriga Engla fortsätter. Båda andra håll i världen, västra Kenya, härjar koleran och tar människors liv. Tragedin i Rödeby fortsätter i tingssalarna och för alla inblandade blir livet aldrig detsamma. 12 april och snön ligger som ett täcke i vår trädgård. Spelar lite musik av The Beatles "All We Need Is Love" fortfarande lika aktuell och en riktigt bra låt.

Reinfeldt kritisk i Kina

Så har då Fredrik Reinfeldt talat i Kina. Han höll sig inom klimat- och miljöfrågan - med ett tillägg om en friare värld. Tydligare kritik behövs även på ett diplomatiskt sätt. Kom igen!

När ska S låta människor välja själva?

Socialdemokraterna hävdar att alla elever ska läsa samma kärnämneskurser i gymnasiet. Trots att det nu finns statistik, personliga vittnesmål, utvärderingar och rapporter som visar hur detta verkligen slår ut människor! Häpnadsväckande. Alla yrkesgrupper behövs i samhället. Allt fler kommer att byta yrkesinriktning framöver och motivation kommer att dyka upp vid olika tillfällen utav olika grunder för att tillägna sig nya kunskaper - såväl praktiska som teoretiska. Alla varken ska eller kan läsa samma kurser och definitivt inte vid samma tidpunkt i livet! Folkpartiets skolpolitik tar utgångspunkt i människors önskan om en bra skola för alla- betydande varierande utbildningar i motsats till S som vill ha EN skola för alla. Valfrihet?

fredag 11 april 2008

Reinfeldts klädmiss/chock

Vem är rådgivare? Signalen är väl inte så himla bra? Resan är varken privat eller nöjesbetonad. Onödigt misstag..

Obama i vinnarcirkeln

Obama tar in allt mer på Clinton i kampen om superdelgaterna. Det känns lovande...

Barnperspektiv - i alla lägen

Vi får aldrig glömma barnperspektivet. När vi utformar vår politik och framförallt agerar politiskt så får vi aldrig glömma barnperspektivet. FN:s mål från millennieskiftet att radikalt minska småbarns- och mödradödligheten fram till 2015 är fortfarande långt borta. Mindre än en fjärdedel av de värst drabbade länderna är på väg att nå målet, enligt en utvärdering. Fattiga barn i Sverige - hur har dom det? Läs mer

torsdag 10 april 2008

Skatten sänks ytterligare

Sänkt skatt för medel- och låginkomsttagare. Större möjlighet at välja själv och att påverka sin egen ekonomi för allt fler. Samtidigt bra satsningar på bland annat psykvården. Målet om full sysselsättning och ett Sverige som håller ihop kommer allt närmare. Alliansregeringen för stegvis samman ett delat samhälle och ökar sammanhållningen mellan människor.
Läs mer

Försvarets smärtgräns nådd?

Hur mycket kan man banta, spara etc innan allt försvinner. Anorexin inom försvaret är på väg att ta död på hela organisationen. Tolgfors möts av både hurra och bu-rop. Jag tycker att det börjar kännas olustigt. Som Nato-anhängare och förespråkare för att vi fortsätter att hjälpa till med internationella insatser anser jag att vi måste erbjuda fortsatt bra utbildning och ha en god beredskap för att kunna delta när och där behov dyker upp.

Riktlinjer för äldreboenden

Maria Larsson säger att det kan bli aktuellt med nationella riktlinjer för att komma till rätta med de stora skillnaderna som råder mellan landets kommuner avseende alternativa äldreboendeformer.

Politiskt ansvar, Reinfeldt!

Idrottare ska idrotta, politiker ska bedriva politisk verksamhet. Därför måste Fredrik Reinfeldt uttrycka Sveriges syn på Kinas svek. Respekten för de mänskliga rättigheterna måste försvaras av varje demokratisk ledare som besöker Kina. Lyd Europaparlamentets råd.

onsdag 9 april 2008

Värnskatten - strid i Moderaterna

Anders Borg vill inte ta bort värnskatten. Jag tycker att det är bättre att sänka den statliga skatten först för alla. Moderater på flera håll i landet vill ta bort värnskatten, men får inte gehör hos den egna finansministern.

Rydskolan i Skövde

Idag skriver Cattarina Higgins och jag i SLA om Rydskolan i Skövde. Skolkontoret i Skövde har en fördelningsmodell som tar hänsyn till många faktorer när man fördelar pengarna mellan skolorna. Det är bra och nödvändigt, men hur vet vi att modellen balanserar behoven rätt?
Vi anser att en fungerande fördelningsmodell bör ge förutsättningar:
• att fortsätta med den storlek på klasser som skolan och verksamheten är byggd för
• att behålla speciallärare och särskilda undervisningsgrupper utifrån elevernas behov
Här kan du läsa hela artikeln.

Vin - bra och dåligt

Allt kan vändas och vridas. Lite vin kan smaka bra, vara trevligt och självklart ställa till en del elände också. Visserligen tror jag att det är personer som ställer till elände inte själva vinet i sig, men det påverkar folks omdöme. Hursomhelst så kan vin tydligen förhindra demens! Läs mer

tisdag 8 april 2008

Konkurrens funkar

Billigare och bättre trådlöst bredband är ett måste. Nu verkar det som det händer en del. Läs mer

Bra, Lärarnas riksförbund!

Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas riksförbund säger:
– På vissa högskolor kan en blivande lärare till och med välja bort att lära ut skrivning, läsning och räkning!
– I Sverige har det funnits en övertro på att bara man är lärare så kan man undervisa i allt. Men vi vill att de blivande lärarna redan i början av utbildningen bestämmer sig för vad de ska bli: gymnasielärare i svenska och engelska, lågstadielärare eller lärare i matte och kemi på högstadiet.
Klokt talat av Metta, hoppas att även Lärarförbundet tar en diskussion och ansluter i kampen för elevernas bästa. Ibland ställer jag mig frågan om igen: "För vem har vi skolan?"

Lärarutbildningen är för dålig

För sju år sedan började en helt ny lärarutbildning. För fyra år sen visade en första utvärdering att bristerna var enorma. Hårddraget behövde inte alla lärarstudenter lära sig hur man lär elever läsa och räkna. Det gick att klara tentorna genom att läsa baksidestexten på kursböckerna. Läs här vad Stavros Louca tycker om svenska lärare i allmänhet. Se vilka lärarhögskolor som får kritik.

måndag 7 april 2008

Betyg funkar!

Andelen godkända i matte ökade från 29 procent till 95,8 procent på ett år. Prov och betyg spelar en viktig roll genom att de påverkar undervisningen. Läs mer

Hybrid för sopor

Kanonbra initiativ - hoppas det slår väl ut! Hybridtekniken, som i och med den här sopbilen lanseras i tunga fordon, spar i teorin 30 procent av bränslet och minskar därmed utsläppen med lika mycket. Hur det blir i praktiken vet ingen förrän nästa sommar då sopbilen rullat ett år i Stockholm. Ragn-Sells, som är Volvos och Norbas partner i projektet, räknar med att köra bilen främst i innerstaden.

Kommundelsstämma i Sventorp

Ikväll var det kommundelsstämma i Sventorp. Vägar, skola och äldreboende var de frågor som diskuterades flitigast. Tack till alla engagerade människor som deltog. Som fullmäktiges ordförande är detta en av de uppgifter som jag verkligen gillar. Tillsammans med Monica Green, som sitter i presidiet, besöker jag våra olika lokala tätorter under våren. Nästa måndag är det dags för ett besök i Södra Ryd.

söndag 6 april 2008

Parkinsson - framsteg för forskare i Lund

Forskningen ger oss ökat hopp inför framtiden. läs mer

IFK Göteborg i våra hjärtan

Härlig start på säsongen. Läs mer om insatsen av de blåvita hjältarna i matchen mot Örebro.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv