lördag 13 mars 2010

Adam Cwejman är så bra!


Adam visar med all tydlighet nödvändigheten av nytänkande Det känns himla bra med tanke på det vi nu har gjort i Skövde Folkparti

Folkpartiet samlat i VästeråsSnart dags för Jan Björklund


miljö och arbete

Din röst avgör valet

Mikael Wendt, din kandidat i valet 2010, ger ett färskt exempel på att en enda röst kan avgöra viktiga valutgångar.

Riksmöte i Västerås och att stå upp

Folkpartiet laddar för ett val som kommer att bli mycket avgörande för Sveriges framtid.

Nu tar vi fokus på ungdomsarbetslösheten. En av vår tids största utmaningar. Under en lång tid har Sverige brottats med en högre arbetslöshet bland unga än i övriga Europa.

En starkt bidragande orsak till att Sverige har högre ungdomsarbetslöshet än andra länder är den sammanpressade lönestrukturen.
Ett modernt lärlingssystem, med lägre lön för lärlingar och särskilda anställningsvillkor, ger fler vägar in i arbetslivet tillsammans med en tidsanpassad arbetsrätt.

riksmötet i Västerås möts närmare 1000 aktiva Folkpartister för att sporra varandra inför det kommande viktiga valarbetet.

Varje röst räknas och en enda röst kan avgöra ett val. Det såg vi senast i veckan.

fredag 12 mars 2010

Folkpartiet blommarNu har vi börjat


Lennart Gabrielsson inleder Folkpartiets riksmöte

Det bästa miljövalet

torsdag 11 mars 2010

Pinsamt, Carl Bildt

Yes och ändå ledsamt agerat av flera kloka politiker....


Låt mig börja med att jag ofta tycker att Carl Bildt gör ett bra jobb som utrikesminister.

Men dina argument idag faller platt till marken. Linjen ligger fast, men erkännandet ställer du inte upp på!?!?!


De problem du åsyftar och spekulerar om idag gör mig misstänksam till vad som är ditt syfte...

Tyskland, Frankrike, Grekland, Italien - ja, listan kan göras lång och inkluderar det neutrala Schweiz - har på självklar grund erkänt detta folkmord för flera år sedan.

Dina uttalande och agerande idag gör att nya Moderaternas part om liberal ansats landar i "mycket snack och lite verkstad.


Turkiets agerande i både Sverige och USA (kalla hem ambassadörer) visar att landets politiska ledning inte är redo att göra upp med sin historia och tyvärr inte respekterar de mänskliga rättigheterna och religionsfrihet. ILLA!


Jag känner så många trevliga turkar som har en mognad som vida överstiger Turkiets nuvarande politiska ledning. Ledsamt!


Jag är jätteglad för beslutet och samtidigt besviken över att så många INTE uttryckte det som exempelvis Folkpartiets landsmöte uttalade i augusti 2005. Tack till er som ändå stod emot och visade att politik inte är att slaviskt följa partilinjer i alla frågor.


Det finns hopp - framtidstro!

Gör upp med historien

Mikael Wendt, din kandidat i valet 2010, anser att Sverige ska erkänna folkmordet i östra Turkiet 1915. De kristna minoriteter som mördades har rätt till en upprättelse.

Erkänn Folkmordet på Armenier och andra kristna minoriteter i Östra Turkiet 1915

Vi som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter måste göra vad vi kan för att förebygga brott mot mänskligheten och erkänna även de mörkaste delarna av vår historia.

Förra torsdagen röstade amerikanska representanthuset för en resolution som fastställer att morden 1915 på Armenier och andra kristna minoriteter – assyrierna, syrianerna och kaldéerna – var Folkmord. Turkiet svarade då med att kalla hem sin ambassadör från USA.

Idag kan Sveriges Riksdag erkänna Folkmordet på Armenier och andra kristna minoriteter i Östra Turkiet 1915. Allt annat får oss att skämmas.

Vi vet att två liberala riksdagsledamöter kommer att rösta för ett erkännande, de är Folkpartisterna Agneta Berliner och Gulan Avci. Det är vår starka förhoppning att fler ansluter till detta erkännande av Folkmordet.

Artikel 301 i Turkiets strafflag talar om förbud mot att "förolämpa turkiskheten". På den grunden har människor blivit fängslade för att de skrivit i tidningar om vad som hände 1915. Ett exempel är nobelpristagaren Orhan Pamuk.

Som reaktion på den turkiska statens förnekande av folkmordet är vi många som verkar för ett officiellt erkännande från olika regeringar i världen. 22 nationer, samt ett antal mer eller mindre självständigt regioner såsom Wales och 40 av USA:s delstater, har formellt erkänt det armeniska folkmordet.

Tyskland, Polen, Frankrike, Nederländerna och inom kort USA är några länder som officiellt har erkänt Folkmordet på de kristna minoriteterna 1915 i Turkiet.

Som liberaler ser vi det som en självklarhet att Sveriges riksdag gör detsamma idag.
Det neutrala Schweiz gjorde det redan 2003.

Mikael Wendt (FP)
Carmen Tillo (FP)

onsdag 10 mars 2010

Upprättelse - ett erkännande behövs

Vi är alltid individer

Ser du dig själv och dina medmänniskor som en individer eller är du ett korn i en kollektiv hög?

tisdag 9 mars 2010

Sverige för dig och mig

NU bara 194 dagar kvar...

måndag 8 mars 2010

Liberal jämställdhet en väg med framtidstro


Idag skriver Brigitta Ohlsson (FP) och Anders Borg (M) tillsammans i Aftonbladet.
Läs artikeln, reflektera och kommentera!

Vi är på väg mot ökad jämställdhet, var med du också i denna viktiga rörelse som inehåller riktig framtidstro. Kritik är ett bra inslag för att hitta rätt i utveckling.
RUT är intressant även i detta sammanhang.

Lika lön är en självklarhet. Barnomsorgsmöjligheter. Aktiviteter behövs.

Folkpartiet har i alla tider slagits för människors lika rättigheter oavsett kön. Ett par historiskt kända personer inom den svenska liberalismen är Selma Lagerlöf, den första kvinnan i Svenska Akademien, och Nils Edén, liberal statsminister 1917-1920.Nils Edén genomförde viktiga reformer inom parlamentarismen, allmän och lika rösträtt för kvinnor och män, åtta timmars arbetsdag samt medlemskap i Nationernas Förbund.
Nu är det 2010 och lika lön för lika eller likvärdigt arbete borde vara en självklarhet.Men svenska kvinnor tjänar fortfarande sämre än män - det måste vi ändra på. Folkpartiet fortsätter envist att bekämpa lönediskrimineringen eftersom vi vet att ökad jämställdhet, även på det ekonomiska planet, enbart är av godo. För att nå dit uppmuntrar vi privat företagande i branscher där kvinnor dominerar.Vi vill att män tar ut en betydligt större del av föräldraledigheten.Vi jobbar och lobbar för att rekryteringsprocesser och lönebildningar förändras.
Det tar uppenbarligen tid att bekämpa gamla fördomar, men jag hoppas att män och kvinnor snart nog ska bemötas likvärdigt och ges samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.Och som sagt – lika lön för lika arbete!

Fler jobb och framtidstro

195 dagar kvar till en liberal valseger!

söndag 7 mars 2010

Kamp för demokrati

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv