torsdag 11 mars 2010

Pinsamt, Carl Bildt

Yes och ändå ledsamt agerat av flera kloka politiker....


Låt mig börja med att jag ofta tycker att Carl Bildt gör ett bra jobb som utrikesminister.

Men dina argument idag faller platt till marken. Linjen ligger fast, men erkännandet ställer du inte upp på!?!?!


De problem du åsyftar och spekulerar om idag gör mig misstänksam till vad som är ditt syfte...

Tyskland, Frankrike, Grekland, Italien - ja, listan kan göras lång och inkluderar det neutrala Schweiz - har på självklar grund erkänt detta folkmord för flera år sedan.

Dina uttalande och agerande idag gör att nya Moderaternas part om liberal ansats landar i "mycket snack och lite verkstad.


Turkiets agerande i både Sverige och USA (kalla hem ambassadörer) visar att landets politiska ledning inte är redo att göra upp med sin historia och tyvärr inte respekterar de mänskliga rättigheterna och religionsfrihet. ILLA!


Jag känner så många trevliga turkar som har en mognad som vida överstiger Turkiets nuvarande politiska ledning. Ledsamt!


Jag är jätteglad för beslutet och samtidigt besviken över att så många INTE uttryckte det som exempelvis Folkpartiets landsmöte uttalade i augusti 2005. Tack till er som ändå stod emot och visade att politik inte är att slaviskt följa partilinjer i alla frågor.


Det finns hopp - framtidstro!

1 kommentar:

Runo sa...

Tack för det trevliga mötet i Arena Skövde, Mikael! Jag har också mailat om erkännadet av folkmordet på armenier och länkat till bl a dig. Blir glad om du länkar tillbaka till:

http://runosblogg.blogspot.com/2010/03/bra-att-riksdagen-erkanner-folkmordet.html

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv