lördag 2 februari 2008

Det handlar om engagemang

Framgångsrika lärare får framgångsrika elever. Du avgör själv hur du vill ha det som lärare. Stavros Louca lever i nuet. Han tycker om sitt liv, han vill vara lärare och han har självkänsla och eleverna känner tillit. Tillsammans med flera andra lärare visade han på en termin att det går att förändra resultat och självkänsla hos vilka skolelever som helst!
Se TV-serien du som har möjlighet, framför allt alla ni som studerar till vårt viktigaste yrke - lärare. Ni kan göra positiv skillnad för unga människors hela livsresa. Goda kunskaper i de ämnen som ni ska undervisa i, kärlek till eleverna och det yrke ni valt är grundbulten. Folkpartiet agerar nu för att skapa förutsättningarna genom ny skolpolitik.
Läs gärna:
Bästa lärarna lyfter sämsta klassen
Hälften av niorna i Sjöbo riskerar få icke godkänt
Åtta av tio lärare jobbar trots sjukdom

Oroligt i Tchad

Just nu händer det som inte skulle få hända. Läs mer:
SvD Rebeller tog över Tchads huvudstad
Rebeller i Tchads huvudstad Expressen.se
Situationen i Tchad oroar EU

Vad är det som händer?!?

Trevlig middag med Centerpartiet

Nyss hemkommen efter en trevlig middag med Centerpartiet, som har kommundagar på Billingehus i Skövde. Min fru Åsa och jag var inbjudna som hedersgäster. Tack för det!

Att tillbringa en kväll i sällskap med Maud Olofsson var lättsamt och väldigt trevligt. Jag uppfattade det som att hon också hade trevligt. Vid honnörsbordet satt också Mauds man Rolf, kommunalrådet Leif Johansson från Skövde, Birgitta Carlsson med man, jordbruksminister Eskil Erlandsson, infrastrukturminister Åsa Torstensson, Carola Gunnarsson (KSO i Sala), Bengt Kindbom, partisekreteraren Anders Flanking samt Björn Mårtensson som tillsammans med Ulrika Carlsson höll samman kvällen.

Jag fick nöjet att tacka för maten, vilket innebar att jag fick med "Centerkören" i en allsång och utbringade en skål för fortsatt gott samarbete - med sikte på stärkta positioner och förnyat förtroende vid valet 2010. Tack för en trevlig kväll, systrar och bröder i allianspartiet Centern!
LÄS

fredag 1 februari 2008

Succe för hushållsnära tjänster!

Förändring tar tid. Att skapa alternativ är bra. Jag väntar på en redovisning för att se hur många företag som startats utifrån förändringen kring kostnaderna för de hushållsnära tjänsterna. Hur mycket svartjobb har blivit vitt? För vem argumenterade Göran Persson när han var motståndare till något som han själv använder sig av nu? Blir man förvånad?
LÄS
SvD Hushållstjänsterna har blivit en succé
SvD Ledarbloggen

torsdag 31 januari 2008

Det börjar kännas, dags att agera..

Om alla tar klimatförändringarna seriöst kan vi förstå att förändringar i vardagen behövs för att nå uppsatta mål. Billig och klimatvänlig kärnkraft kan göra stor nytta även i framtiden. Vet man vad höjd bensiskatt innebär för alla i glesbygd? Bra eller kass förslag? LÄS SvD Bensinskatten höjs nästa år

Socialdemokrater på väg till FP?

Förvånad läste jag i början av veckan en insändare av riksdagsman Monica Green (s) i Skaraborgs länspress. Monica önskar sig i den artikeln mer av allt det vi nu åtgärdar, vilket fick mig och riksdagsman Christer Winbäck (fp) att skriva det svar som publiceras i motsvarande tidningar idag.

Supandet måste minska bland unga!

Som socialliberal vill jag bevara Systembolaget av alkoholpolitiska skäl och medverka till en upprustning av missbruksvården. Genom bättre och mer intensiv information kan vi nå ett viktigt delmål i vår strävan mot en bättre folkhälsa: att höja alkoholdebuten från skolåldern till senare i livet. Föräldrars ansvar måste lyftas fram och betonas. Ingen vill att deras barn ska bli offer för droger och hamna i missbruk. Därför måste vi vuxna engagera oss och sluta blunda för problemen.
LÄS SvD Uppgång för vin när sprit går ner

Barack Obama till Vita Huset

Det känns som något stort är på väg att ske i USA. Demokraterna har två goda kandidater kvar. Hillary Clinton och Barack Obama. Nu ger New York Post, Clintons hemstad, stöd till Obama. Någonstans får jag en känsla av att vi kommer att få ett mycket spännande val till hösten i USA. Jag blir inte förvånad om Barack Obama står som segrare.
Den första och största utmaningen kan vara att få ordning på USA:s ekonomi och klimatproblem....
LÄS MER: Ekonomisk oro i USA spiller över på oss
SvD Medvind för Obama
Aftonbladet: Schwarzenegger - stöd till McCain

tisdag 29 januari 2008

P4-lyft

Kul, Lotta Bromé tillbkak i P4. Det blir ett efterlängtat lyft. Heja Lotta från Skultorp - en härlig radioprofil! LÄS QX.se - Lotta Bromé är tillbaka i eget radioprogram

Strategiskt viktiga frågor i fullmäktige

Fullmäktige i Skövde blev inte långt i tid, men flera stragiskt viktiga beslut togs. Inte minst utbyggnaden för Högskolan, Gothia Science Park, nytt gjuteri för Volvo och möjlighet för uppförande av nya centrumnära bostadsområden. Dessutom fick vi en bra information av skolnämndens verksamhet.

Ökad trygghet för utsatta kvinnor

I Göteborgs fullmäktige lyckades folkpartiets Helene Odenjung besegra socialdemokrater och miljöpartister till förmån för de utsatta kvinnorna. Hon vill utreda möjligheten att förse kvinnor med GPS-larm som går direkt till polisen. Motionen gick igenom och det ska bli intressant att följa resultatet. LÄS: En kanonidé- GT.se

måndag 28 januari 2008

Lärarna nöjda

Skönt att avtalet för lärarna är klart. Det fanns en viss oro för en strejksituation, men nu verkar det som lärarfacken går nöjda mot framtiden. Personligen tycker jag att lärarna är värda en bättre lönenivå - därefter kan man snacka löneutveckling!


LÄS:
SvD Nytt löneavtal för lärarna
Lärarna fick nytt avtal

NATO önskvärt

Undersökningen på min blogg gav ett tydligt resultat 57% är för ett svenskt NATO-medlemskap. Det kommer att ta tid, men vi måste visa vad vi vill. För mig är det självklart. Ett svensk medlemskap i Nato skulle ge oss ökat inflytande i krishanteringsinsatser där vi redan ingår. Ett medlemskap innebär också att man drar sitt strå till stacken för att komma i åtnjutande av Natos samlade resurser när så krävs.

Det är bra för Sverige att ta tillvara de möjligheter till samordning och kostnadseffektivitet som ett medlemskap i Nato-alliansen leder till. Som FN-vän vill jag att Sverige aktivt bidrar till ett starkt internationellt samarbete för att främja säkerheten och att vi så snart som möjligt söker medlemskap i Nato.
Ta del av andra synpunkter:
Nato en svensk icke-fråga
SvD Nato splittrar borgerliga mer

söndag 27 januari 2008

Elproduktion från kärnkraft är bra

Vi behöver energi och bör satsa på klok elframställning. Med öppna ögon ser en ökande folkopinion att kärnkraften, i många avseenden, är en av de bättre tekniker vi har för att framställa el. Samtidigt som vi nu behöver bygga nya reaktorer, för att ersätta de gamla som snart kommer att behöva tas ur bruk, måste vi stärka forskningen för att finna nya alternativa, förnyelsebara energislag och produktionssätt. LÄS SvD Kärnkraften vinner mark

Vansinnigt EU-förslag!

Självklart ska svensk lag gälla i Sverige avseende hur vi väljer att leva våra liv, som gifta eller inte. Bra Beatrice Ask. Ge dig inte i denna fråga, det handlar i botten om de mänskliga rättigheterna, en fråga där Sverige måste anta utmaningen att vara ledande i tillämpning. LÄS SvD Ask bromsar EU-förslag om skilsmässa

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv