fredag 19 september 2008

Obama drar ifrån

Framtiden ser ljus ut mitt i finansoron. Obama drar ifrån. Världssamfundet ler och vi som tror att världen blir bäst av ökat samförstånd och förståelse hoppas att det håller hela vägen till en plats i Vita Huset.

Integrationsförstärkning

Nu tar alliansen ytterligare steg mot ett bättre fungerande samhälle för alla.

torsdag 18 september 2008

Ryder Cup - Golffest där Europa vinner igen

NU har det börjat. Den stora golfmatchen mellan USA och Europa. Robert Karlsson och Henrik Stensson är våra svenska representanter De kommer att spela bra, tror och hoppas jag.
Faldo är en person som kommer att leda gänget på ett fint sätt. Han har storheten att visa sina känslor istället för att dölja dem.

Folkpartiet ökar Sverigedemokraterna dyker

Landskrona, Folkpartiet tar kampen med verkligheten och sätter in riktiga åtgärder. Det ger framgång och en bättre vardag för invånarna. Sverigedemokraterna dyker i färsk opinionsundersökning.
Det är jag glad för. Mycket glad!

Obama på väg mot vita Huset

Efter Sarah Palin-boomen kommer så småningom allt tillbaks till vad det verkligen handlar om. Sakfrågorna. Amerikanerna är splittrade, men det är fler som står på Obamas sida. Det finns hopp för att USA får en president som förstår vidden av att USA blir en samarbetspartner med EU på riktigt.

EU-insats i Georgien

Bra. Beslutet är fattat - Sverige sänder observatörer till Georgien.

onsdag 17 september 2008

Demokrati och hjälporganisationer slängs ut

Allt fler exempel dyker upp från olika delar av landet. Det är ägare till våra stora köpcentra och gallerior som inte ens kan bjuda på plats för politisk information, insamling för humanitära hjälporganisationer. Dessa fastighetsförvaltare har jag ingen förståelse för.
De är usla representanter för marknadsekonomin.

Riksdagen är igångsparkad

Nu gäller det att riksdagens arbete fortgår på ett effektivt sätt för invånarna i vårt land. Allt för mycket tjafs finns fortfarande och allt för många tror att enskild smartness är viktigare än sakfrågorna.
Ekonomiskt är det mycket turbulent nu och det är modigt av regeringen att säga att vi står starka. Vi hoppas att det håller...

tisdag 16 september 2008

Bojkotta Pirate Bay

Varför ber TV-programmet "Debatt" om ursäkt?
Ett förödande moraliskt förfall och en total avsaknad av ansvarstagande och etik. Det kallar jag internetsajten Pirate Bays agerande som innebär att bilder på de mördade barnen från Arboga finns för allmän beskådan via en länk från Pirate Bay.
En talesman från internetsajten säger "att det vore att hindra offentlighetsprincipen" att ta bort länken till dessa bilder som är hämtade från den offentliga förundersökningen. Jag menar att det skulle visa på sunt förnuft och mänsklig medkänsla.
Risken är att Pirate Bays agerande kommer att framtvinga en förändring i våra lagar som gör att allt mer material kommer att beläggas med sekretess.
Offentligheten, som folkpartiet alltid värnar om, riskerar alltså att urholkas på grund av bristande omdöme från de ansvariga bakom sajten.
Att hänvisa till vad som är möjligt och strikt korrekt enligt lagboken, är ett fegt sätt att frånsäga sig det personliga ansvaret för hur våra handlingar påverkar våra medmänniskor.
Varje klick på denna fildelningssida ger nya reklamintäkter till de oansvariga personer som driver sajten.
Därför säger jag: bojkotta Pirate Bay!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv