lördag 9 februari 2008

Grattis, Christer Sjögren!

Jag skrev i mitt tidigare inlägg idag att Christer Sjögren skulle gå vidare - minst till andra chansen. Nu fick jag rätt, Amy Diamond och Sjögren gick direkt til finalen i Globen. The Poodles och E-Type var givna att gå vidare medans jag var tveksam på om det skulle bli Suzzie Tapper eller Velvet. Glad att det blev en ballad och Suzzie som har en riktig radiohit! Slutligen ett stort grattis till Torgny Söderberg, Magnus Johansson och Ingela "Pling" Forsman. Det här är ni verkligen värda! Grattis igen!
Läs även: SvD Knallsensation för Sjögren
En dokusåpa för alla Expressen.se!

Amy vinner ikväll - Grattis!

Amy Diamond är en ung tjej som sjunger bra. Det har hon visat för längesen. Ikväll gör hon dessutom ett riktigt bra scenframträdande och blir kvällens stora vinnare. Tidningskritikerna får rätt när det gäller The Poodles också, men misstar sig kraftigt på Christer Sjögren. Hans låt uppskattas av en stor publik, han är en av kvällens vinnare oavsett hur det går i tävlingen. Jag tror att han går vidare - minst till "Andra chansen"!

Stärk polisen och tullen

Tull och polis gör ett betydande brottsförebyggande arbete genom olika vapenbeslag. De utvecklar sin aarbetsmetoder vilket är bra, men de behöver också starkare resurser.
Jag vill att regeringen tar krafttag mot den organiserade brottsligheten. Vi behöver vässa våra verktyg i denna kamp på flera sätt.
Polisen och Tullverkets möjligheter att stoppa införsel av narkotika vid våra gränser ska förstärkas.
Fler ska anställas inom tullkriminalen för arbetet med att kartlägga och följa kriminella nätverk. Alla brott som kan leda till fängelse ska kunna utredas med hjälp av DNA-teknik. 100 miljoner ska öronmärkas för polisens insatser mot organiserad brottslighet. Närpolisen ska upprättas för ökad trygghet och tidiga insatser mot ungdomsbrottslighet. Skyddet för kvinnor och barn som utsätts för våld och hot ska stärkas. Ge utsatta familjer stöd – ta FN:s barnkonvention på allvar.
SvD Stor ökning av beslag av vapen

Stäng av din dator och TV

Genom att stänga av min dator, Tv och annan hemelektronik kan jag enligt artikeln, som jag länkar till, spara upp till 10% av min elförbrukning. Om alla gör det blir en betydande effektivisering. Vad väntar vi på?
Standby-el skulle räcka till 64.000 villor

fredag 8 februari 2008

Är Sverige redan med i Nato?

Jag menar att ett svensk medlemskap i Nato skulle ge oss ökat inflytande i krishanteringsinsatser där vi redan ingår. Ett medlemskap innebär också att man drar sitt strå till stacken för att komma i åtnjutande av Natos samlade resurser när så krävs.
Allan Widman (fp) säger att vi redan är med i Nato enligt nedastående artikel.
För bra för att vara sant - tyvärr!
Läs ändå:
SvD Sverige är redan med i Nato

The Poodles har en ny hit!

Jag lyssnade på radio idag, 60 sekunder per låt och jag missade några tyvärr. Tvärsäkrast framgång av de låtar som tävlar i Göteborg får E-type & The Poodles, samt Christer Sjögren. De har låtar som kommer att gillas av den publik de redan har fast grepp om.
Amy Diamond kan vinna denna deltävling och får troligen en hit med sin låt också. Jag återkommer med fler kommentarer och spekulationer efter att jag har hört alla låtarna som tävlar på lördag kväll.
SvD I år får Diamond chans att gnistra
SvD Kulturnyheter SvD:s schlagerblogg
Kristian Luuk funderar på att ställa upp i Melodifestivalen Expressen.se!
SvD Diamond och Sjögren önskeartister i Melodifestivalen
E-type och Poodles följer med till finalen
Aftonbladet: Kan vinna allt

Varför sägs folk upp när företaget går med vinst?

Jag fattar ingenting. 5,7 miljardder i vinst på ett kvartal. Då säger man upp 3 000 medarbetare. Skäms!
Telia Soneras vinst lägre än väntat

Bra agerat, Stockholms län!

Här gör man något. Hoppas att fler landsting och regioner snabbt följer efter i samma anda som Stockholm visar genom detta agerande.
Kommunerna får handbok om hedersvåld

Det går bra för Sverige

Vad ska man tro? Fler arbetar än någonsin tidigare i Sverige. Det innebär att efter att skatten på arbete sänkts så blir ändå resultatet att staten för januari i år tar in 2,3 miljarder i skatt. Mer än en fördubbling från förra året!
Jag kan inte tolka det på annat sätt än att det går bra för Sverige.
Läs
Skattepengarna flödar in
Börsen föll kraftigt

Skolan ska inte vara värdeneutral

Att kunna forma sina egna liv och förändra sin omgivning bygger på att man har fått den grundtrygghet som nås genom goda kunskaper.
Skolan har ett mycket stort och allvarligt uppdrag att utveckla och värna demokratin. Helt enkelt att utbilda kunniga, kritiskt tänkande personer så att den fria debatten i vårt samhälle hålls levande.
Brottslighet, terrorism och fundamentalism kan aldrig utrotas utan en omfattande satsning mot fattigdom samt för demokrati och mänskliga rättigheter. Kunskap är, som i så många andra sammanhang, en nyckel till framgång även här.
Därför kan inte skolan vara värdeneutral, utan måste i allt tydligare utsträckning ta ställning för humanistiska och demokratiska värderingar så som de uttrycks i FN:s deklaration om mänskliga fri- och rättigheter.
Läs:
Gömda flyktingbarn får undervisning
Skola ställer in lektioner efter dödshot - sr.se

onsdag 6 februari 2008

Utvärderingen stärks i svenska skolor

Ny betygsskala, fler nationella prov, ordentlig satsning på utbildning av lärarna i hur, och på vad, man utvärderar och sätter betyg är välkommet i den svenska skolan. Alla barn som behöver extra stöd måste få det så tidigt som möjligt. Var står socialdemokraterna?
Läs
SvD grader i ny betygsskala
Ny betygsskala ska ge rättvisare betyg - sr.se
Fler steg i nytt betygssystem

Kan Obama vinna?

Osäkerheten är fortfarande stor. Ingen kandidat har seglat ifrån så att man kan känna sig säker på utgången ännu. Höstens val i USA ser ut att bli spännande och som alltid dramatiskt betydelsefull för alla oss på denna glob. Jag hoppas fortfarande på Barack Obama!
Läs
SvD Kampen fortsätter

Kampen om nomineringen går vidare - sr.se

Bygg nya kärnkraftverk

Förbudet att bygga nya reaktorer i Sverige måste hävas tidigt under nästa mandatperiod. Annars riskerar vi att stå utan betydande inslag av denna miljövänligare energi inom en snar framtid.
Att byta från energislag som orsakar koldioxidutsläpp till koldioxidfri el från kärnkraft, är en förnuftig åtgärd för att minska växthuseffekten.
Jag vill medverka till att snabbt och radikalt reducera användandet av fossila bränslen som kol och olja. Utöver fler koldioxidfria reaktorer bör vi satsa på ersättningar inom området förnyelsebara energier.
Även själva användandet av elektricitet kan förbättras. Energieffektivisering är en bra ledstjärna för industrin liksom på det privata planet. På detta område vill jag stärka och stimulera ny forskning.
Framtidens segrare inom affärslivet är de företag som vågar ändra sina planer för att möta konsumenternas självklara krav på miljövänliga och hållbara lösningar.
Vi måste agera nu för att undvika de värsta farorna för våra barn och barnbarn. I morgon kan det vara för sent. Naturens offer är på väg att bli allt fler och det slår tillbaka på oss själva.

Och i det lilla, på tal om miljön: hej då plastpåsen från livsmedelsbutiken!

Läs gärna: Göteborgs-Posten Storstadslivets klimatparadox

tisdag 5 februari 2008

Mord är mord!

Hedersmord är ett himla konstigt uttryck. Jag ställer inte upp på det. Mord är mord och det kan aldrig accepteras eller klassas i olika "ansvars/skyldighets"-nivåer. Det handlar ju inte om självförsvar i dessa fall...
I min värld respekterar vi männsikor varandra!
Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla för alla. Regler och lagar ska följas. Ingen person äger någon annan.

SvD Misstankar om hedersmord stärkta

Bra beslut, JM

Sveriges största bostadsbyggare går före!
Bygger lågenergihus som standard - det vill vi se mer utav!
Läs mer
SvD Byggjätte börjar bygga energihus som standard

Snart har ingen råd att bli artist

Det går åt fel håll, säger jag!
Alla vet hur viktigt det är att må bra. De flesta jag känner mår bra av musik, film, teater, utställningar, andra upplevelser som böcker till exempel. Kultur helt enkelt - av alla slag!
Om inte artister och upphovsmän får skälig ersättning för sitt arbete kommer vi att översvämmas av allt sämre kvalitet och tyvärr i allt större mängd. "Wannabees" finns det allt för många av redan!
SvD Digitala köp dålig affär för artister

Melodifestivalen 2008

1990 vann Edin Ådahl med min låt "Som en vind". Ett av flera glada minnen från schlagercirkusen.

På lördag är det dags för den första delen av årets tävling. Jag är tacksam över allt som jag fått uppleva tack vare det musikintresse som föddes framför radioapparaten och i mammas famn i slutet av 50-talet.
Innan jag hört något så ser jag fram emot att få uppleva Torgny Söderbergs låt. Han skriver alltid bra melodier. "Dille", som skrev "Tusen och en natt" har med sin låt i samma tävling. Båda två är lite dark-horses denna gång, men vi får se.....

Glöm inte att det är här du får den "riktigaste" informationen om Melodifestivalen!
svt.se - Melodifestivalen 2008

Kom igen, Obama!

Vallokalerna i USA har öppnats. NU följer jag med spänning hur det kommer att gå. Jag hoppas på att Barack Obama stärker sin position ytterligare.
SvD USA: Kraftmätningen har börjat

Svensk imamutbildning på gång

Lars Leijonborg (fp) öppnar för en svensk imamutbildning i en intervju i Svenska Dagbladet idag. Jag är tveksam till om det är bra. Ska vi fortsätta att blanda ihop stat och religion? Hur väl förankrat är detta förslag och vem ska stå för en sådan utbilning? Frågorna är många. Att imamutbildning ska finnas i Sverige säger jag naturligtvis ja till, men på vilken nivå sker en sådan utbildning och vem ska vara huvudman?
Läs mer:
frykmans liberala blog: Svensk imamutbildning
SvD Kluvet om imamutbildning

Sänkt ränta!

Som villaägare hoppas jag att prognosen om god ekonomisk utvecking från SEB håller. Då går det fortsatt bra för Sverige och vi kan balansera mot ovärlden, vilket gynnar industrin.
Håller tummarna! Även om det verkar dröja med sänkt ränta..
SEB spår rejält sänkt ränta
Bostadsmäklare tror på stigande priser - sr.se

måndag 4 februari 2008

Obama i riktning mot Vita Huset

Spänningen stiger. Morgondagens resultat är ovisst in i det sista. Mitt troliga tips är att McCain blir republikanernas presidentkandidat och sedan hoppas jag på Obama för demokraterna.
Läs om Obamas ökande stöd!
SvD Medvind för Obama inför avgörande
SvD Obama knappar in på Clinton
och i
Aftonbladet: Tre ska bort

Spännande dagar

Utrikes
Serbiens valutgång förefaller vara positiv, bland annat enligt utrikesminister Carl Bildt. Jag håller tummarna för att det är riktigt.
Jag hoppas däremot att Johanna Nylander har fel när hon tippar McBain som kommande president i USA. Jag vill mycket hellre se Barack Obama i Vita Huset.
New York Giants vann Super Bowl (grattis!) och nu väntar Super Tuesday - vilka dramatiska dagar för allmänintresserade amerikaner!

Inrikes
Medlemsras från fackföreningarna i Sverige fortsätter, jag tycker att det är dags att ställa sig frågan varför. Finns det ingen solidaritet kvar hos svenska folket? Vi måste akta oss för EGO-kulturen, individualism är något helt annat än egoism, vilket inte får glömmas bort!

Nu upphävs de negativa spärrar som funnits för de som vill och kan arbeta trots att de har förtidspension. Friheten att välja själv och förståelsen för att hälsa kan variera över tid även hos den som har bestående nedsättning av arbetsförmågan.

Berövad på livet - vad är det som sker i vårt samhälle? Vad kan vi göra för att vända denna utveckling, människolivet är okränkbart och vi måste förankra den attityden hos alla.
Två män misstänks för mord på flicka

Läs gärna:
Tadic segrade i serbiska presidentvalet - sr.se
Slopad arbetsgräns för förtidspensionärer - sr.se
I natt håller USA andan
Kandidaterna trappar upp med hjälp av kändisar
New York vann Superbowl

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv