lördag 9 januari 2010

Lördag med sol o kyla

Drygt 20 minusgrader och strålande solsken på förmiddagen idag.


Ska uppvakta en 60-åring och sedan på släktmiddag, det gäller att inte äta för mycket.

Sedan blir det en del läsande och skrivande idag också.

Det är bara 253 dagarkvar till valsöndagen 2010, provvalet för kommunlistan i Skövde drar strax igång.

fredag 8 januari 2010

Höj barnbidraget

Vårt land behöver ständigt nya medborgare för att trygga din, min och även våra barns framtid.
Lyckligtvis har vi en del invandring, men det räcker inte.
Politiken måste utformas så att alla som växer upp i Sverige får en bra start i livet.
Skattetrycket behöver sänkas för att ge människor möjlighet att göra fler egna val.
Värnskatten ska tas bort - det är en straffskatt lagd på dem som väljer längre utbildningar och en börda för svenska entreprenörer.

Den som har barn har fler munnar att mätta än den som lever ensam utan barn.
De flesta är överens om att småbarnsföräldrar ska ha den skatterabatt som i vardagslag kallas barnbidrag.
Barnbidraget är lika för alla - oavsett föräldrarnas inkomst. Detta är naturligt eftersom alla barn är lika värda; statens uppmuntran ska vara densamma till alla som väljer att skaffa barn.
För att om möjligt stimulera det nödvändiga barnafödandet i Sverige, anser jag att vi borde höja barnbidraget!

torsdag 7 januari 2010

255 dagar till valet 2010

Idag ska jag ägna mig åt att sammanställa presentationen av de personer som ställer upp i provvalet för Folkpartiets kommunlista i Skövde. Det är 255 dagar kvar till valet 2010.

Flera arbetsgrupper har varit igång med att förnya vårt lokala program för kommande mandatperiod och nu har vi en ny arbetsgrupp som kokar ihop det hela till ett samlat förslag.

Aktiviteter av olika slag ska planeras och utbildningar kommer att ta mycket tid under våren.

Det blir ett bra och spännande år!

onsdag 6 januari 2010

Snöyra, barnporr och kyrkobesök

Idag är det trettondagen. Det snöar oavbrutet över berget Billingen och min hemstad Skövde.
Det är vitt och vackert - riktig vinter. Jag ska till kyrkan i centrala Skövde, St:a Helena kyrka, för att samla tankar och kraft.

Nu är det bara 256 dagar kvar till valet 2010. Alliansregering gör ett fortsatt bra jobb och det rödgröna alternativet har ännu inte presenterat något trovärdigt. Ta bara bilkrisen som startats av MP och V - genom straffskatter och att inte bygga ut vägar vill de ta bort privatbilismen.
Alla som kan lägga ihop ett och ett begriper att det är det som verkligen förstör möjligheterna för en fortsatt svensk bilindustri.
Att samma människor står och skriker om stödmiljarder till industrier som inte går ihop är just det - ett agerande som inte går ihop.

Det blir Allians för Sverige som fortsätter att regera efter valet i år - allt annat är förödande för varje enskild som bor i vårt Sverige och inte minst för de som har sitt arbete kopplat till industrin.

Över trettontusen i mellanSverige var utan ström inatt, jag hoppas att den kommit tillbaka.

Det dummaste jag hört de senaste dagarna är ropen på att säkerhetsarbete skulle strida mot barnpornografilagen - hur korkade inlägg får det göras egentligen??

tisdag 5 januari 2010

Vi har bara ett Sverige och det formas av oss alla

Folkpartiet står upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Vi blundar inte för problemen som finns och att de måste lösas.
Vi tror på människors förnuft och samvete.
Politiken ska riva hinder och skapa förutsättningar – inte bestämma hur vi ska leva våra liv.
Var och en av oss ska ha frihet och möjlighet att förverkliga våra drömmar om ett gott liv.
Vi vet att goda kunskaper och bra villkor för våra företag är grunden för att vi ska lyckas.
Därför utvecklar vi skolan för elevernas bästa och tar fram stimulansåtgärder för entreprenörer som är beredda att ta steget ut i den globala konkurrensen för din och min framtid.
När alla, utifrån sin förmåga, bidrar med arbete skapas det ekonomiska överskott som vi behöver för en bra och gemensamt finansierad vård, skola och omsorg.
Tyvärr finns det politiska partier som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.
De försöker skrämmas och lura dig att det var bättre förr. De påstår att de flesta av dagens problem beror på att vi skulle vara för många i vårt land och skyller det på för hög invandring. Två helt felaktiga påståenden!
Historiens värsta härskare har använt sig av samma taktik: Skräm befolkningen, skyll det på oskyldiga och locka med falska, skönmålande bilder av hur det var förr. Vi vet att lögner och politik av detta slag kostat miljontals oskyldiga människor livet under 1900-talet.
Du och jag vet bättre – vi kommer inte att låta dessa missnöjespolitiker förstöra framtiden för våra barn och barnbarn. Vi står upp för varje människas okränkbara rättigheter.
Med en röst på Folkpartiet bidrar du till ett vänligare samhälle, där alla möts med respekt och värme. Det är det bästa för dig, din familj och dina vänner.
Vi har bara ett Sverige och det formas av dig och mig. Här gäller samma regler och lagar för alla. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, man eller kvinna, infödd eller inflyttad – det finns alltid plats för dig.

Segertåg mot kriminella

Vi har en stor uppgift tillsammans. Den börjar hos var och en.

Vi måste visa mer civilkurage och ta ansvar för barnen som växer upp i vår närhet.

Det är dags att vi vuxna tar vårt ansvar och säger ifrån när barn och ungdomar gör fel - oavsett vems barn det är. Vi måste hjälpas åt - som de säger på olika platser "Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn".

Just signalen att vi vuxna bryr oss visar också att vi tar ansvar. Sånt här vill vi inte se!

Frihet och ansvar är centralt för mig som liberal. Graden av frihet som vi uppnår ökar med antalet personer som visar eget ansvarstagande - det behöver delas av så många som möjligt.

Därför är frihetsberövning ett straff som måste innehålla en stor del av utbildning.

Alla former av fusk måste beivras och kosta!

Polis och åklagare behöver i första hand ökade befogenheter - inte fler resurser för att stopp de kriminella gängen. President Obama i USA går nu före i kampen mot alla former av brott.

måndag 4 januari 2010

Dagens insändare


Har en insändare i dagens SLA om nya skollagen

Folkpartiet är störst

Idag är det en vacker vinterdag här i Skövde och 258 dagar till valsöndagen 2010.

Jag ska inleda min dag med att diskutera annonskampanjer med lokaltidningarnas annonsavdelningar och några annonsbyråer. Hoppas på bra förslag!

Enligt flera undersökningar är Folkpartiets politik den som delas av flest väljare i de flesta sakfrågorna.

Vi måste alltså föra ut vårt budskap bättre så att fler identifierar sig med Folkpartiet inför valet. Vårt resultat borde ligga på drygt 23 procent.

Anser du till exempel att vi alla har ansvar för våra handlingar och ska ha frihet att välja livsstil själva? Är du för en allmän arbetslöshetsförsäkring - precis som vi har det med sjukförsäkringen?

Då är du Folkpartist!

Det ska du vara stolt över och tala om för dina vänner - då får vi ett vänligare samhäller med ökade möjligheter för var och en.

Ha en bra dag!

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv