lördag 12 januari 2008

EU-stöd för FN i Tchad

EU-styrkan som ska sändas till stöd för FN i östra Tchad och delar av Centralafrikanska republiken har nu fått tillräcklig styrka för att göra insatsen möjlig.
Det formella klartecknet för operationen kan tas när EU:s utrikesministrar träffas i Bryssel 28 januari. Håll tummarna!

Lärare är samhällets viktigaste yrkesgrupp

Igår var jag på examinationsfest för ett 60-tal nya lärare som utbildats vid högskolan i Skövde. De fick med sig tänkvärda ord från Kennert Orlenius som talade och spelade saxofon för studenterna.

Kennert, universitetslektor (fil dr i pedagogik), påminde om att det var välutbildade läkare, ingenjörer, universtetsutbildade av olika slag som var ansvariga för morden under andra världskriget och även i nutida krig.

Kunskap är bra, men bara när den används i goda syften!
Därav blir en viktig del av lärares uppdrag att vara goda humanister!

Lycka till, ni framtidens lärare, ni är med och skapar framtidens samhälle varje dag i er yrkesutövning! Tillsammans kan vi klara all!

Bottenrekord i soltimmar

OM det är bottenrekord eller inte i Skövde vet jag inte, men det känns så. I Halmstad lär det vara det lägsta antalet somtimmar sedan 1980. Här är det troligen mycket nära bottenrekord också. Längtan är stor efter ljusare tider!

fredag 11 januari 2008

FP tar klimat och enerigfrågan på allvar!

Stopp för gammal fossil teknik! Fram för nytänkande och utveckling. Jag är glad att våra ledande Folkpartister är så tydliga på DN debatt idag. Raka besked; vi måste ta klimat och energifrågorna på allvar OCH vi har förslag och visionerna om hur det ska gå till. YIPPIE!

torsdag 10 januari 2008

Välkommen Lars Bäckström!


Välkommen till Västra Götaland som landshövding!
Vänsterpartisten Lars Bäckström, född 1953, ett av vänsterns tunga namn inom ekonomi säger att det finns en Västsvensk samarbetsanda som han vill utveckla. Han säger vidare att han ser klimat- och miljöfrågorna samt integration och näringslivsfrågor som viktiga.


Bakläxa Borg och Thorstensson!

Hela Sverige ska leva! Bakläxa Borg och Thorstensson, har ni tänkt att skrota Skaraborg och övriga Västra Götaland? Dags att protestera!

LÄS: Göteborgs-Posten - Ledare - Ledare 10/1:Hallå Västsverige finns!

onsdag 9 januari 2008

Bengt Svensson är på rätt väg

Bra, Bengt Svensson!
Jag har skrivit flera inlägg om att vi behöver se över polisens arbete och metoder
NU är tf rikspolischef inne på rätt spår
Aftonbladet: Fler brott kommer att klaras upp

tisdag 8 januari 2008

Stoppa laglösheten!

Vi har alla rätt att vara trygga i vårt samhälle, där grundvalen är att samma lagar och regler ska gälla för alla. Men de kriminella mc-gängen tycks leva efter sina egna lagar. Där står inget om att man måste ha körkort för att köra motorcykel. Hälften av de medlemmar som granskats av Sveriges Radio saknar mc-körkort - men kör ändå!
Läs mer

måndag 7 januari 2008

Öka kunskapen om klimatförändringen

Bra initiativ i angeläget ämne:
http://www.maydayearth.se/

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv