lördag 7 mars 2009

ökad avdragsrätt för hushållsnära tjänster


Jan Björklund talar i klartext om liberalismen - 2000talets plattform

Sossarna duckar i energidebatten

Idag skriver jag följande i SLA:
Häromdagen bjöd jag in kommunalrådet Åke Jönsson (S) till en debatt om Sveriges framtida energiförsörjning.
Det hade kunnat bli ett utmärkt tillfälle för väljarna att höra både Alliansens och de rödgrönas utgångspunkter i energidebatten.
Vår diskussion hade kunnat belysa hur de olika blocken ser på framtidens energiutmaningar.
Vi skulle båda kunnat förklara för väljarna hur vi från våra olika utgångspunkter kommer att bidra till minskade koldioxidutsläpp. Tyvärr antog inte Åke Jönsson min utmaning till debatt.
Så här svarade Åke på min inbjudan: ”… jag omprioriterar inte för en energidebatt som jag betvivlar leder till någonting.”
Hur kommer det sig att annars så debattglada socialdemokrater helt plötsligt inte vill diskutera den egna politiken? Socialdemokraterna tycks vara kuvade i energifrågan. LO-förbunden inser behovet av en trovärdig energipolitik eftersom att det är en förutsättning för att behålla industrins konkurrenskraft.
Samtidigt tycks samarbetet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet kräva att den socialdemokratiska energipolitiken sätts i pant för att kunna presentera en sammanhållen opposition. S väljer uppenbarligen sina samarbetspartier före LO.
För att minska Sveriges koldioxidutsläpp vill vi satsa på forskning för att ta fram bra förnyelsebara energislag, ersätta våra gamla kärnkraftsverk med nya när de tjänat ut och utveckla smarta hållbara energilösningar som garanterar jobben i den svenska basindustrin. Därtill inleder vi i Alliansen nu ett ambitiöst program för effektivare energianvändning.
Det kan i sin tur leda till att Sverige blir en viktig exportör av koldioxidfri el till andra EU-länder samt minskade koldioxidutsläpp i hela Europa och lägre elpriser.
Alliansens energipolitik är ett genombrott för en resultatinriktad svensk och europeisk klimatpolitik.
Folkpartiets och alliansens alternativ banar väg för kraftigt minskade koldioxidutsläpp.

Vem bestämmer vad som ska prioriteras

Blir fundersam över nyheterna idag. Per Thörn beskriver hur vi med hjälp av modern teknik blir allt mer låsta, hur vi låter datorn styra våra liv. Vem eller vad har drivit oss in i den fällen? Eller är det en ny fri form som alla inte har uppfattat som frihet. Att ständigt vara kontaktbar är det frihet eller tvång. Vad är det vi prioriterar och varför.
Utrikesminister Carl Bildt ärledig idag. Det är han absolut värd, men hur prioriterar han sitt uppdrag och ledarskap som arbetsgivare/chef. Det vi ser på TV i "diplomaterna" måste han ta tag i. Det är aldrig okej att partaja för skattepengar på det vis som beskrivs i detta tämligen meningslösa program i andra avseenden än att just avslöja dessa missförhållanden i ledarskapet.
Vi har fått en ny ÖB. Generallöjtnant Sverker Göranson har utsetts säger Tolgfors samtidigt läcker uppgifter om att just Tolgfors hade en annan kandidat och inte fick sin vilja igenom....

fredag 6 mars 2009

Barsnack


Vilka grabbar!

LIBERAL FEST


Kanonbra stämning på FP riksmöte

Nya argument för mina åsikter om hur kommunens ekonomi ska hanteras


Sossar och centern har fel om de är måna om välfärden. skövde har inte råd att göra de misstag som de föreslår.

Full fart i Linköping


Glada ansikten bland liberaler som möts idag

Folkpartiet slipar formen i Linköping


Gunnar Wetterberg talar om allvar med humoristisk ansats och tydligt budskap.

Se skolfront och säg vad du tycker

Här är länken till Skolfront om mobbning och skolans växande uppdrag.

Vad tycker du? Tacksam för dina kommentarer

Vänner är det bästa vi har

Jag vill bara uttrycka mitt varma tack till var och en av alla mina vänner som hört av sig efter gårdagens Skolfront där jag medverkade. Så många tankar och positiva beskrivningar har överraskat mig fullständigt. Tack, tack!

torsdag 5 mars 2009

Är skolans updrag för stort? Skolfront idag 19.30 TV2

Idag ska lag delta i Skolfront. Programmet direktsänds från Stockholm och vi ska diskutera om skolans uppdrag och balansen mellan kärnuppdraget och allt nytt som "skolan måste ta tag i"!
Vad tycker du är skolans uppdrag för stort? Har det vuxit? Vad är skolan uppdrag? Hur ska skolan bedriva sin verksamhet?
Hoppas att du kan titta på programmet och gärna ge en kommentar här sedan eller innan sändning
Jag anser att vi har en farlig samhällsutveckling som lägger allt för mycket på "någon annan" och att det ofta blir skolan som får vara "någon annan". Var är det personliga ansvaret hos var och en och framförallt föräldrarna?

onsdag 4 mars 2009

Socialdemokrater som svamlar

Monica Green (s) skriver på sin blogg och fabulerar om regeringens agerande. Hon försöker att utpeka den svenska regeeringen till syndabock för någonting som de inte råder över. Global finanskris och haveri i den internationella fordonsindustrin är osakad av girighet och oansvariga styrelser och verkställande direktörer. För oss som tror på marknadsekonomi är det logiskt att de ansvariga inom finans- och industrivärlden löser detta på egen hand med inblandade parter. IF Metall har förstått allvaret och agerat på ett sätt som de får obefogad kritik för.

Att klaga är lätt, men konkreta förslag är det ont om!

Reinfeldts uttalande om Volvochefernas löner har haft effekt. Kritiken från S har lyst med sin frånvaro i denna fråga som så många andra.

tisdag 3 mars 2009

Dags för twitter

Jag finns numera här också

måndag 2 mars 2009

It Takes Two to Tango

Idag skriver jag i SLA:
I dynamiska och växande regioner samverkar näringsliv och kommuner.
Nya företag väljer att etablera sig där andra företag visat sig framgångsrika.
De kommuner i Sverige som har god ekonomi, har också aktiva politiker som tar strategiskt viktiga beslut för en tillväxt som gynnar alla kommuninvånare.

Kommunerna som ökar i folkmängd har de bästa förutsättningarna för att även i framtiden kunna erbjuda bra skola, vård och omsorg.
Skövderegionen behöver fortsätta växa, vilket är en gemensam utmaning för politiker och näringsliv att ro i hamn.
Nu finns det somliga politiker som föreslår nödbroms och stopp för alla investeringar. Vad förväntar de sig av näringslivet som partner?
Det behövs två för att dansa tango! Blir det bara en aktör kvar på dansbanan så går även publiken hem...

Beslutet om Arena A är taget i enighet utifrån kunskapen att detta kommer att bidra till Skövderegionens fortsatta tillväxt.
För mig gäller den insikten fortfarande – inte minst nu när det är billigare att bygga och vi kan skapa viktiga arbetstillfällen.
Samhällsframgångar och tillväxt nås genom nya investeringar.

Vad har S för energipolitk?

Jag skickade i fredags ett sms och ett mejl till Åke Jönsson, socialdemokraternas ledande man i Skövde, där jag inbjöd honom att debattera energipolitik med mig på pub Husaren i Skövde torsdag 12 mars klockan 20.00.
Här är svaret från Åke:
"Energipolitiken är ingen fråga vi bsetämmer över lokalt utan den hanteras till större delen i riksdagen. Jag skulle hellre diskutera de frågor kommunen ansvarar för och där den politik våra två block står för olika saker. Som till exempel förskola eller skola. Fp har ju profilerat sig i skolfrågor med fakta som media starkt ifrågasätter.
mvh Åke"


Jag har svarat så här och väntar nu på nytt svar:
"Åke!
Tack för ditt mejl. Vi kan gärna diskutera skolpolitik.
Avseende det är mitt förslag att vi tar den debatten nästa vår i anslutning till valkampanjen inför 2010.
Kan det passa dig? Välj plats och tid så ställer jag upp.

Dessförinnan vill jag diskutera energipolitik med dig. Jag uppfattade inte ditt första svar som ett tydligt nej, varför jag bjuder in dig igen.
Mitt förslag är på Husaren torsdag 12 mars kl 20.00.
Oavsett om var och hur energipolitiska beslut tas i socialdemokraterna så är jag och väljarna intresserade av att få veta vad S har för energipolitik.
Särskilt intressant är det nu efter att energisamtalen mellan alliansregeringen och de röd-gröna samarbetspartierna avslutats.
En blocköverskridande överenskommelse är naturligtvis eftersträvansvärt i en fråga som är så avgörande för jobb, tillväxt och klimatmålen.

Med förhoppning om ett positivt svar.
hälsningarMikael Wendt"

söndag 1 mars 2009

Vasaloppet igen - framför TV:n

Håller bra fart i årets lopp, framför TV:n med en kopp te, mackor, ägg och annat som hör till en söndagfrukost.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv