lördag 7 mars 2009

Vem bestämmer vad som ska prioriteras

Blir fundersam över nyheterna idag. Per Thörn beskriver hur vi med hjälp av modern teknik blir allt mer låsta, hur vi låter datorn styra våra liv. Vem eller vad har drivit oss in i den fällen? Eller är det en ny fri form som alla inte har uppfattat som frihet. Att ständigt vara kontaktbar är det frihet eller tvång. Vad är det vi prioriterar och varför.
Utrikesminister Carl Bildt ärledig idag. Det är han absolut värd, men hur prioriterar han sitt uppdrag och ledarskap som arbetsgivare/chef. Det vi ser på TV i "diplomaterna" måste han ta tag i. Det är aldrig okej att partaja för skattepengar på det vis som beskrivs i detta tämligen meningslösa program i andra avseenden än att just avslöja dessa missförhållanden i ledarskapet.
Vi har fått en ny ÖB. Generallöjtnant Sverker Göranson har utsetts säger Tolgfors samtidigt läcker uppgifter om att just Tolgfors hade en annan kandidat och inte fick sin vilja igenom....

1 kommentar:

Eklindh sa...

Mikael jag tror att du läser lite för mycket Aftonbladet och Expressen. I serien diplomaterna så följer man diplomater i olika länder. Och som diplomat jobbar man säkerligen en hel del på plats men man har också något som kallas för ledig tid. Detta är något som ALLA har även diplomater.

Partaja för skattemedel? Hmm jag vet inte riktigt det ja. Jag hoppas verkligen att diplomaternas lön kan täcka festande annars så blir det väl något förmånsavdrag när deklarationen skall skickas in.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv

    Bloggtoppen.se