lördag 24 oktober 2009

Ja till framtiden

Från vänster Jonas Andersson (ordförande FP Väst och VG-regionens hälso- och sjukvårdsordförande), Helene Odenjung (2:e vice ordförande i FP och kommunalråd i Göteborg) och Lennart Gabrielsson (ordförande för FP:s kommunpolitiska råd och kommunalråd i Sollentuna) spred liberal inspiration till Västra Götaland och Hallands Folkpartister.

Bra konferens i Alingsås, så här skriver Kristina från Göteborg.

torsdag 22 oktober 2009

Kyrkan respekterar alla lika värde

Idag tog kyrkomötet beslut om att i framtiden viga såväl olik- som samkönade par.

En seger för kärleksbudet...
En seger för människan och svenska kyrkan

Ofattbara rubriker!

I maj 2005 var arbetslösheten i Sverige 8,2 procent - under högkonjuktur!

I september 2009 är arbetslösheten 8,3 procent - mitt under pågående lågkonjunktur som förhoppningsvis nått sin botten nu!


Skillnaden är 0,1 procent...

SD sviker sina väljare


Fakta finns i denna tabell över alla uppdrag som SD inte fullföljer - de tar inte ansvar ens mot de egna väljarna...

Enligt uppgifterna i denna artikel så finns det många politiska vildar som dessutom funderar på att skapa nya partier...

Det ser ut som lågan slocknar i tid, tack o lov!

FEL o SKANDAL av regeringen

Att släppa en person som begått brott mot mänskligheten, innan straffet är avtjänat, måste vara en av de mest häpnadsväckande och felaktiga besluten från vår regering.

I en tid då rättssystemet behöver göra allt för att återskapa ett starkt förtroende så kan inte en krigsförbrytare som Plavsic friges innan hon avtjänat sitt straff.

Att hon därefter ska få en ny chans att fungera i samhället som andra, efter avtjänat straff, är rätt och vad domen innebär.

Skandal!!

tisdag 20 oktober 2009

Statlig huvudman för skolan en självklarhet

Redan förra året skrev jag: Varje barn har rätt till en likvärdig utbildning – därför kan undervisningen aldrig utformas på samma sätt för alla. Barn har olika förutsättningar och ska få det stöd som just hon eller han behöver.
Skillnaden i kvalitet mellan Sveriges skolor har ökat efter kommunaliseringen. Folkpartiet har därför tillsatt en arbetsgrupp som ska se över för- och nackdelar med att staten återtar hela ansvaret för skolan.
Även om kvalitet inom skolan handlar om många fler faktorer är pengar, har ekonomin en avgörande betydelse. Mot bakgrund av den kunskapen, inhämtad från egna och andras erfarenheter, är min bestämda åsikt att enskilda kommuners ekonomi påverkar barns rättighet till en likvärdig skola. Det är oacceptabelt.
De pengar som regeringen skickat ut till kommunerna för särskilda ändamål har allt för ofta hamnat i den allmänna ”pengapåsen” och använts till annat än vad de varit avsedda för.
Det är dags att hela vår politik för migration, sociala frågor, utbildning, sjukvård och familjepolitik tar barnperspektivet på allvar.


Det gäller fortfarande!!!

Kor är mer trovärdiga är Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson var klart stressad i dagens morgonsoffa, troligen är han än mer nervös inför kvällens debatt med Fredrik Malm (FP). Nu anmäls artikeln.

Åkesson är en clown som i pajaskostym försökt lura folk, men nu håller inte maskeraden längre. Artikeln i Aftonbladet visar SD:s rätta ansikte och det blir tydligt att partiets anhängare inte ställer upp vare sig på demokratins grundläggande regler, mänskliga rättigheter eller enskildas frihet.

SD ska besegras -allt annat är en skam för mänskligheten, som i så fall visar att vi inte lärt oss någonting av vår historia.
Vi har bara ett Sverige och det ska inte förstöras av Jimmie Åkesson och hans anhängare!!!

måndag 19 oktober 2009

Oikofoben Åkesson!

SD:s ledare är oikofob. (Oikofobi är ett sjukligt behov av att nedvärdera sin egen kultur och nationella identitet i jämförelse med alla andra.)

Han menar att vi som lever i Sverige och generationerna före oss utvecklat vårt Sverige till ett dåligt land - jag håller inte med alls!

Sverige är ett fantastiskt bra land att leva i.

Väx upp, Jimmie Åkesson!

Religionsfriheten hotas av SD

Sverigedemokraterna börjar visa sitt rätta jag.

Främlingsfientligheten börjar lysa igenom allt mer. Det är ledsamt, hemskt och tyder på en ofattbar brist på kunskap och att de är allt annat än försvarare av alla människors lika värde och därmed uppenbara antidemokrater.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv