tisdag 20 oktober 2009

Kor är mer trovärdiga är Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson var klart stressad i dagens morgonsoffa, troligen är han än mer nervös inför kvällens debatt med Fredrik Malm (FP). Nu anmäls artikeln.

Åkesson är en clown som i pajaskostym försökt lura folk, men nu håller inte maskeraden längre. Artikeln i Aftonbladet visar SD:s rätta ansikte och det blir tydligt att partiets anhängare inte ställer upp vare sig på demokratins grundläggande regler, mänskliga rättigheter eller enskildas frihet.

SD ska besegras -allt annat är en skam för mänskligheten, som i så fall visar att vi inte lärt oss någonting av vår historia.
Vi har bara ett Sverige och det ska inte förstöras av Jimmie Åkesson och hans anhängare!!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

SVD har betydligt fler fel än Åkesson

1) ”Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap”.

Helt riktigt. Koranen nämner inte ickevåld någonstans, medan våld ofta förespråkas som lösning

2) ”I en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. ”

37%. över 1/3 med andra ord. Väldigt oroväckande

3) Åkesson beskriver det historiska förhållandet mellan Islam och det kristna Europa som ”nästan 1400 år av krig och motsättningar”.

Den kristna återerövringen av Spanien varade i 700 år, den muslimska ockupationen av balkan i 300-400 (ungefär). Åkesson har rätt även här

4) Åkesson skriver att städer som Malmö kommer att få en ”muslimsk majoritet”.

Tittar man på treden och drar ut den några årtionden så krävs det inga större mattekunskaper för att se var vi kommer att vara i framtiden

5) Åkesson skriver att för 20 år sedan skulle de flesta svenskar ha haft mycket svårt att tro att ”ett tiotal mus limska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige”.

Vet inte hur han kom fram till detta

6) ”...svenska förskolor slutar servera fläskkött.”

Exempel finns från England där jultraditioner tonas ner av hänsyn till muslimer. Så visst anpassas vårt samhälle till islam

7) ... ”att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna”.

BRÅ tog fram statistik i början av 90-talet där gärningsmän listades utifrån nationalitet. Det visade sig att muslimska invandrare var mest överrepresenterade när det kommer till våldtäkter. I Sverige utgör invandrare 12% av befolkningen, begår 25% av brotten och 50% av våldtäkterma

/Markus

Mikael Wendt sa...

Anonym: Du och Åkesson har fel!
1) Koranen har ett allmänmäsnkligt kärleksbudskap: "Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv."

2) Har den brittiska undersökningen resultat lett till att Sharia-lagar införts i England? NEJ, tänk till. Vi har åsikts- och yttrandefrihet, men lagar antas i parlament at demokratiskt valda, ansvarsfulla personer.

3) Som religionslärare och allmänt historiskt intresserad kan jag säga att Åkesson har både rätt och fel här (beroende på vilken historia du läser), men att det finns ingen relevans alls mellan hans utgångspunkt till det han vill göra gällande i frågan. Rena halvlögner som används i skrämselsyfte är vad det handlar om.
4)Hypotetisk resonemang . långt ifrån fakta och vetenskap. Om det blir så beror det på att folk väljer islam. I ett land som respekterar alla människors lika värde och religionsfrihet kan det bli så. Men i så fall vad är problemet. I sverige gäller svensk lag.

5)Ren lögn

6)Alla samhällen har genom historien utvecklats av de männsikor som bor och lever i länderna. Än sen då?

7) längtgående slutsatser i ren spekulation från en 20 år gammal undersökning

8) Allt snack om massinvandring är skitsnack. Migrationsverkets statistik över invandringen till Sverige förra året visar att den största gruppen var svenskar som återvände från utlandet. Därefter kommer (i storleksordning): Irak, våra nordiska grannländer, Polen, Somalia, Tyskland, Thailand, Kina, Rumänien och Serbien.

Enligt Statistiska centralbyråns befolkningsstatistik från 2008 föder svenska kvinnor födda i Sverige i genomsnitt 1,8 barn. De som är födda i Iran och Irak föder i genomsnitt 3 barn. I Europa föder människor med bakgrund i muslimska länder i genomsnitt 1,5 barn mer jämfört med infödda européer men det är en siffra som minskar.

9) Om våltäkterna: Brottsförebyggande rådet slår fast att det inte går att jämföra på det viset mellan länder.

– Det är helt och hållet fel. Vi har flest antal anmälda våldtäkter i Sverige och det tycker vi är bra. Det är en minmal bråkdel av alla sexualbrott som anmäls till polisen, säger Klara Hradilova Selin, utredare på Brå.

Enligt henne finns heller ingen grund för att muslimska män skulle vara överrepresenterade.

– Jag har inte sett någon undersökning som behandlar det.

SD hänvisar till två rapporter från Brå, en från 1996 och en från 2005. Den överrepresentation som hittades bland utländska män visade sig senare vara för stor.

SD är ett främlingsfientligt parti som inte drar sig för lögner. De försöker genom skrämselpropaganda att få röster av vanliga hyggliga människor.
Det är fruktasnvärt illa år 2010!!!

Vänligen Mikael Wendt

Anonym sa...

2. Mikael det är inte bara lagen som är otäck utan att 37% vill ha den
som anonym påpekade

9

"SD hänvisar till två rapporter från Brå, en från 1996 och en från 2005. Den överrepresentation som hittades bland utländska män visade sig senare vara för stor."

Gå in på brå och kolla själv det är knappast ngt hemligt dokument de är överrepresenterade, sen att rapporterna är gamla är knappast ngt man kan beskylla SD för.
Den senaste gällde fram till 2001 även om den publicerades 2005 (om jag inte minns fel)

fanns att läsa i dn för några år sen:
http://www.dn.se/opinion/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

I våra grannländer (där man får göra undersökningar i ämnet)kom man fram till att de senaste 3 årens överfallsvåldtäkter (41st) va samtliga utförda av icke västerländska invandrare
länk:

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

/W

Anonym sa...

Hej Mikael,
vill bara kommentera islams påstådda kärleksbudskap: ""Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv." Detta lösryckta citat syftar på kärleken och förbrödningen muslimer emellan, men gäller ej för Kuffar - dvs otrogna. Det finns tvärtom gott om verser i Koranen som uppmanar till våld mot trons fiender. Om vi lämnar Åkesson därhän (nej, jag har inte heller mycket övers för SD) så undrar jag om det inte är problematiskt i en demokratisk kontext att islams kanoniska skrifter inbjuder till våld och förtryck i Guds namn? Måste man till varje pris försvara islam till sista blodsdroppen för att argumentera mot SD? Är Fiendens fiende alltid per automatik ens vän?

Mikael Wendt sa...

Mystagos, det är ingen som "försvarar" islam i fundamentalistisk version!
Det handlar om att hindra Sverigedemokraterna från att sprida lögner!

vänligen
Mikael Wendt

miken sa...

Mycket bra skrivet Mikael! Och vilka bra svar du ger på alla kommentarer :)

UncleBob sa...

Du har ingen chans att försvara innehållet i koranen. Det är en manual i hur man för krig mot de otrogna kufr i Västvärlden där Sverige ingår.

En som tog fasta på Koranens budskap är Nidal Hassan. Vet du inbte vad han gjort föreslår jag att du googlar.
Han sköt ihjäl och sårade ett stort antal människor i Fort Worth, bara för någon vecka sedan.

Läs om hans motiveringar här:
http://exilen.eu/showthread.php?tid=6031&pid=101348#pid101348

UncleBob

Anonym sa...

Vielleicht bist du der clown Herr Wendt.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv