lördag 19 april 2008

Hårda ord mellan Clinton och Obama

Det blir allt tuffare ton mellan kandidaterna för demokraterna. Jag hoppas att Barack Obama blir den som får förtroendet och att han får det stöd som krävs för att nå Vita Huset i november.

Skärpning och översyn

Bengt Westerberg och Rebecca Stern skriver i DN att den översyn av utlänningslagen och processordningen som regeringen initierat är därför välkommen - och det är angeläget att den leder till konkreta förändringar och förtydliganden. En mycket läsvärd artikel!

Lördagstankar

Flera kommuner i Sverige har stora skulder för pensioner som snart ska börja betalas ut. Det kan gå riktigt illa och många har bara skjutit problemen framför sig. Var finns ansvaret? Hur har det kunnat bli såhär?
En liten mask kan greja trädgårdsproblemet "mördarsniglar."
Mamman till de två mördade barnen i Arboga har börjat minnas och berätta.
VAB-dagar finns - nu kommer kvinnor inom Moderaterna med förslag på VAF-dagar, vård av föräldrar.
Tidningarna skriver om att Carola smiter från notan. Mona Sahlin sågar sin egen utredning kring allmännyttan. Grattis till HV71 och ert SM-Guld!

torsdag 17 april 2008

Fler poliser och ny organisation

Arbetsformerna för polisen måste förändras. Det kan inte vara rimligt att det går 10 polistjänster för att hålla en patrullerande bil igång. Jag hävdar att det är dags att renodla arbetsuppgifterna för polisen och öka antalet civilanställda för administrativa tjänster.
När det saknas poliser minskar tilliten till samhällets förmåga att upprätthålla lag och ordning. Och då ökar risken för korruption, kriminalitet och medborgargarden som tar lagen i egna händer. Det är dags att återupprätta närpolisen; för att lyckas med sitt arbete behöver polisen god kännedom om de områden man verkar i. Jag vill att polisen ska finnas nära oss medborgare, så att du och jag kan känna trygghet var vi än bor. Läs SvD idag

LAS kan vara en olaglig lag

Nu ska EU pröva svenska LAS. Det kan vara så att när man tittar över LAS i ett större perspektiv så kan vi få till en förändring i det stela och negativa system vi har idag. Öppen arbetsmarknad i Euoropa betyder att vi måste anpassa oss till varandra. Protektionism är inte en väg till framgång.

Obama bästa kandidaten

Hillary Clinton kritiserade i natt svensk tid Barack Obama för att han talat nedlåtande om vanliga arbetande amerikaner. Det skedde vid en direktsänd tv-debatt som var deras första på två månader. - Människorna är arga och frustrerade, men med valet finns en möjlighet att förändra det, sa Obama. Läs mer Obama vann debatten!

onsdag 16 april 2008

Normer och schysst bemötande

Folkpartiet föreslår starkare skydd mot kränkningar på nätet.
- Den nya tekniken går rasande snabbt och kränkningarna når nu ut till så många fler, sade fp:s partisekreterare Erik Ullenhag när han tillsammans med riksdagsledamoten Tobias Krantz på onsdagen presenterade partiets samråd Integritet i en ny tid. Så skriver Expressen idag.

Miljöpartiet svänger i EU-frågan

Frågan om EU är viktig för alla och nu svänger det även inom Miljöpartiet. Välkomna in på arenan, alla behövs för att utveckla ett bra samarbete inom den europeiska unionen.

Personlighet försvinner

All respekt för ditt val, men du lämnar ett tomrum efter dig! Kristina Axén Olins avhopp kom som en chock för Stockholmsmoderaterna och säkert många fler. Det är synd att svensk poltik förlorar sina personligheter och att det verkar vara svårt att kombinera politik med familjeliv. Villkoren behöver ses över annars riskerar vi att få ett ökat glapp mellan "vanligt folk" och politiker. Reifldt beklagar avgången.

måndag 14 april 2008

S gör staten till riskkapitalist?

Socialdemokraterna tror att det är bra att betala statlig lön till nya företagare. Vad får vi för företagare då? Ni har missat hela idén med företagande. Gräv ner förslaget genast!

söndag 13 april 2008

Reinfeldts Kinabesök växer

Reinfeldt talar om mänskliga rättigheter, klimathotet, globaliseringen och utbilding. Bra. Lämnar en lista på personer som ska friges. Men hemma i Sverige tappar moderaterna. Visserligen tar det tid mellan aktion till effekt, men det verkar inte som kommunikation på hemmaplan är våra Alliansföreträdares starkaste vapen.

Stoppa Mugabe nu!

Nu måste världssamfundet reagera i tid! Mugabe förbereder för krig enligt uppgifter i brittisk press. De senaste dagarna har polisen i Harare förbjudit människor att samlas och valresultat ska räknas om. FN - dags att agera med stöd av EU, Nato och enskilda länder. Reinfeldt och Bildt - det är dags att ta på sig ledartröjan.

Skräcken i Tidaholm angår alla

I natt brann det på sex platser i Tidaholm. Bränderna är troligen anlagda av en och samma person eller gäng. Skövde drabbades för bara två år sedan av förskolebränder som var anlagda. Närpolis som är i tjänst och syns på våra gator skulle enligt min mening i vart fall inte göra det enklare att tända på byggnader i våra städer. Skräcken i Tidaholm är därför en nationell angelägenhet. I Hässelby är en idrottshall nedbrunnen och ...

Rädda våra gröna lundar

Bra artikel i dagens SvD om grönytorna i Stockholm. Livskvalitet blir intressant och tydligt i denna artikel. Miljöaspekterna är tydliga och det finns många fler bra skäl att bevara Sverige och Stockholm som en grön, modern nation.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv