måndag 28 januari 2008

Lärarna nöjda

Skönt att avtalet för lärarna är klart. Det fanns en viss oro för en strejksituation, men nu verkar det som lärarfacken går nöjda mot framtiden. Personligen tycker jag att lärarna är värda en bättre lönenivå - därefter kan man snacka löneutveckling!


LÄS:
SvD Nytt löneavtal för lärarna
Lärarna fick nytt avtal

3 kommentarer:

Anders Erenius sa...

Sorgligt att vi lärare inte värderas som andra grupper i samhället. Vi har enligt pappret "individuella löner" men i realiteten inte. Vi har just nu en inflation i Sverige på 3,5% och 3% i löneförhöjning är då inte annat än en sänkning. Det är synd om de barn och barnbarn som får växa upp i ett samhälle som värderar kunskap så lågt. Att snickaren tjänar mer än läraren kan bara leda till att basen för vårt lands välstånd sakta urholkas. Att leva ett rikt inre liv är en klen tröst när räkningarna från CSN skall betalas. Resultatet blir att duktiga lärare med ambitioner byter yrke. Barnen som förstått att lärare är loosers greppar hammaren och struntar i läxläsningen. SAP ökar sin väljarbas med ytterligare illa pålästa arbetare.

Sivan sa...

Fruktansvärt dåligt avtal. Finns ingen anledning än möjligen KALLET att bli lärare. Usla löner och USLA FÖRHÅLLANDEN. Och dessutom slita med många gånger totalt omotiverade elever. Efter 8 år som lärare rekommenderar jag alla som ämnar bli lärare att tänka om.

Anders Erenius sa...

Jag rekomenderar alla jag pratar med att BLI lärare. Det är ju världens viktigaste jobb. Men frågan är när vi skall kunna casha in. Individuella löner är något jag gillar men det fungerar inte i praktiken. För svaga ledare och för mycket av kollektivtänkande gör att det lönar sig dåligt att vara duktig. Om jag gör ett bra arbete kanske jag får 50 kronor mer än den som är en vandrande katastrof. Det tycker jag är sorgligt.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv