tisdag 8 april 2008

Konkurrens funkar

Billigare och bättre trådlöst bredband är ett måste. Nu verkar det som det händer en del. Läs mer

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns _ett_ nät som har oslagbar kapacitet, tillgänglighet och prisbild. Det är dessutom det enda nät som inte sysslar med censurering i Sverige och det är Sunet - det svenska universitetsnätet.
Sverige borde vakna upp och realisera den fjärde infrastrukturen lika ordentligt som man gjort med de andra tre - el, vatten och vägar. Varje kommun borde ha minst två anslutningar till kringkommuner. Till varje kvarter (helst fastighet, inte varje byggnad) skall finnas minst en fiberförbindelse. En meter nedgrävd kanal för fiber kostar 19 kr. Det är väsentligt mycket billigare än de vägar vi försöker använda för att få människor till platser för jobb och utbildning.
Slutligen bör post och telestyrelsen bötlägga internetleverantörer som censurerar Internet, t ex såsom Telia uteslutit sina kunder från Cogent under en tid. En ännu bättre lösning är att staten ser till (genom att utöka Sunet) att det finns ett nationellt stamnät (likt vägnätet) som ser till att det finns ocensurerad tillgång och kapacitet för alla medborgare.

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Bloggarkiv